Uutiset

Etera saavutti energiansäästötavoitteet etuajassa

Granlundin asiantuntemus laajasti käytössä

Uutinen

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera liittyi 2012 kansalliseen energiatehokkuussopimusjärjestelmään tavoitteenaan vähentää kiinteistöjensä energiankäyttöä kuusi prosenttia vuoteen 2016 mennessä. Sopimuksen piirissä on 16 kiinteistöä, yhteensä 120 000 m2. Määrätietoisella työllä säästötavoite saavutettiin kolme vuotta etuajassa jo vuoden 2013 aikana.

Nopeisiin tuloksiin päästiin parantamalla energiatehokkuutta järjestelmällisesti. Hanke käynnistyi kiinteistöjen energia-auditoinneilla sekä talotekniikan säätöjen ja asetusten optimoinnilla, joiden pohjalta luotiin alustavat suunnitelmat energiatehokkuusinvestoinneille. Samalla kiinteistönhoitoa opastettiin talotekniikan energiatehokkaaseen käyttöön. Lisäsäästöjä on haettu rakennusautomaation anturointia parantamalla, mikä mahdollistaa järjestelmien käytön entistä tehokkaammin. 

Etera jatkaa energiansäästötalkoita ja toiminnan painopiste on nyt energiatehokkuusinvestoinneissa. Esimerkiksi Eteran pääkonttorissa on paraikaa meneillään ilmanvaihdon tarpeenmukaistamishanke, jossa vanhat ilmanvaihtokoneet peruskorjataan ja muutetaan tekniikaltaan sekä ohjaustavoiltaan energiatehokkaimmiksi. Lisäksi säästöjen pysyvyyttä, hyviä sisäilmanolosuhteita ja jatkuvaa parantamista haetaan rakennusautomaation monitoroinnilla.

Granlundin palvelukokonaisuus hankkeessa on sisältänyt energiatehokkuussopimuksen konsultoinnin, energia-auditoinnit, säästöhankkeiden suunnittelun ja rakennuttamisen sekä jatkuvan rakennusautomaation monitoroinnin (Metrix-palvelut).

Lisätietoa:
Mika Virkki
asiantuntija, rakennusautomaatio
Granlund Oy
p. 050 3100 116
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli