Uutiset

EY-toimistotalon kauppaa edelsi laaja TDD- ja EDD-selvitys

Granlund teknisenä neuvonantajana hankkeessa

Uutinen

Granlund laati saksalaiselle kiinteistösijoitusyhtiö Union Investmentille Technical Due Diligence ja Environmental Due Diligence -selvitykset Helsingin Töölönlahdella sijaitsevasta toimistotalosta, joka siirtyi Eteralta Union Investmentin hallinnoimalle avoimelle Unilmmo-rahastolle maaliskuussa 2015. Kiinteistön suurimpana vuokralaisena toimii EY.

Technical Due Diligence -selvitys sisälsi mm. raportoinnin kiinteistön rakenteiden ja teknisten järjestelmien kunnosta sekä korjaustarveselvitykset kustannustietoineen. Environmental Due Diligence -ympäristöselvitys tehtiin laaja-alaisena niin rakennukseen kuin sitä ympäröivälle alueelle. Siinä selvitettiin mm. mahdollisia ympäristöriskejä sekä laadittiin kiinteistölle kestävyysraportti.

Toimistotalo on valmistunut toukokuussa 2014 ja se on 70-prosenttisesti vuokrattu EY:lle. Vuokrattavaa pinta-alaa on kaikkiaan 10 888 neliötä. Se on yksi kolmesta Eteran rakennuttamasta toimistotalosta Töölönlahden alueelle. Kiinteistölle on myönnetty kultainen LEED-ympäristösertifikaatti.

EY:n pääkonttori mukaan lukien Union Investmentin salkku Helsingissä koostuu nyt 11 kohteesta joiden kokonaisarvo on yhteensä noin 460 miljoonaa euroa. Toimistotalon kauppahinta oli noin 93,3 miljoonaa euroa.

Lisätietoa:

Robert McGrath
Granlund Oy
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli