Uutiset

FDCF edistämään datakeskustoimintaa Suomessa

Puheenjohtaja Granlundilta

Uutinen

Suomen konesaliosaajat ovat yhdistäneet voimansa perustamalla Finnish Data Center Forum ry:n, joka pyrkii edesauttamaan datakeskustoimintaa Suomessa. Yhdistys uskoo konesalimarkkinoilla olevan vielä nykyistä suurempaa potentiaalia Suomessa, mutta alalta puuttuvat edelleen yhteiset standardit ja toimintamallit. 

Finnish Data Center Forumin eli FDCF:n perustajajäsenet koostuvat ICT-palveluntarjoajien sekä rakennusalan toimijoista. Perustajajäseniä ovat mm. CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy, Granlund Oy, DCI Ratkaisut Oy, Rittal Oy, Wakaru Oy ja Fujitsu Finland Oy.

Yhdistyksen ensisijainen tehtävä on pyrkiä kehittämään Suomen konesalitoimintaa, -osaamista ja markkinoita. Tavoitteena on täten parantaa mm. Suomen kansainvälistä kilpailukykyä datakeskusmarkkinoilla. Verkostoitumalla ja panostamalla osaamiseen saadaan myös kotimaan konesalitoiminnan tehokkuutta ja tuottavuutta parannettua.

”Datakeskusosaajien keskuudessa oli selvä tarve perustaa foorumi, jossa voidaan yhdessä kehittää alaa. Aiemmin tiedonvaihto tapahtui yhteisissä projekteissa, mutta FDCF mahdollistaa jatkumon kehitykselle ja toimintamallien rakentamiselle”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Jari Innanen Granlund Oy:stä.

FDCF:n alkuvaiheen pyrkimyksenä on koota alan toimijat yhteen ja edistää toimintaa mm. kehittämällä alalle yhteiset standardit ja mittarit. Lisäksi tavoitteena on järjestää mm. koulutus- ja verkottumistoimintaa sekä osallistua tutkimus- ja kehityshankkeisiin. ”FDCF tarjoaa datakeskusosaajille loistavan mahdollisuuden verkostoitua, ylläpitää kontakteja sekä kehittää toimintaa yhdessä”, Innanen kannustaa.

Lisätietoa:
Jari Innanen
Puheenjohtaja, Finnish Data Center Forum ry
Suunnittelujohtaja, konesalit, Granlund Oy
p. 050 5638233 | etunimi.sukunimi@granlund.fi

http://www.fdcf.fi/

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli