Uutiset

FInZEB kiteyttää ”lähesnollan”

FInZEB-hankkeen tavoitteena on kiteyttää rakennusalan yhteinen näkemys sille, mitä Suomessa tarkoitetaan EU:n edellyttämillä ”lähes nollaenergiarakennuksilla” (nZEB).

Uutinen

Samalla määritellään, mille tasolle kansalliset energiatehokkuusvaatimukset eri rakennustyypeillä tulee asettaa. 

FInZEB-hankkeeseen osallistuu laajalla rintamalla kiinteistö- ja rakennusalan vaikuttajatahoja sekä Suomen johtavia energiatehokkaan rakentamisen asiantuntijoita. Hankkeen ovat käynnistäneet Ympäristöministeriö, Rakennusteollisuus RT ja LVI-talotekniikkateollisuus. Pääkonsulttina toimii Granlund Oy.

Avoimissa työpajoissa kerätään tietoa ja kokemuksia toteutuneista kohteista. Hankkeen etenemisestä ja tuloksista tiedotetaan maaliskuussa avautuvilla finzeb.fi-verkkosivuilla.

Lue Teknologiateollisuuden tiedote hankkeesta täältä.

Faktaa aiheesta: Rakennukset ovat merkittävä energiankuluttaja ja rakentamiseen liittyvät säädökset tulevat tiukentumaan lähivuosina. Vuoden 2019 alusta lähtien kaikkien uusien viranomaisten käytössä olevien rakennusten tulee olla lähes nolla-energiarakennuksia, ja vuoden 2021 alusta vaatimus koskee myös muita uusia rakennuksia. Muutosta ohjaa EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD).

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli