Uutiset

Granlund 2020: kokonaisvaltaista konsultointia digitaalisessa maailmassa

Granlund 2020 -strategiassa konsultointi keskittyy vahvasti kestävän hyvinvoinnin, digitaalisten palveluiden sekä strategisen ja näkemyksellisen neuvonannon korostamiseen.

Uutinen

Tulevaisuuden visiointi Granlund 2020 –strategiassa nosti kolme liiketoiminta-aluetta - suunnittelun, ohjelmistot ja konsultoinnin – keskiöön. Jokaisessa näistä korostuvat omanlaisensa haasteet ja tavoitteet.

Konsultoinnin osalta strategia keskittyy vahvasti kestävän hyvinvoinnin, digitaalisten palveluiden sekä strategisen ja näkemyksellisen neuvonannon korostamiseen.

- Kestävä hyvinvointi tarkoittaa meille sitä, miten otamme rakennetussa ympäristössä yhtäaikaisesti huomioon niin ihmisten hyvinvoinnin, taloudelliset reunaehdot kuin luonnonvarojen vähenemisen, kertoo Granlund Consultingin toimitusjohtaja Miia Anttila.

Hän korostaa, että elinkaarikonsultoinnin kulmakivinä toimivat ihmisten tarpeet ja hyvinvointi, energia- ja ympäristöviisaat ratkaisut sekä LCC ja LCA –laskenta. Jatkossa huomiota tulee kiinnittää enenevässä määrin myös ylläpidon arvostuksen lisäämiseen.

Digitaalisuus on myös konsultoinnissa tulevaisuuden suuri mahdollisuus.

- Granlundin konsultointi on jo Olof Granlundin ajoilta perustunut vahvaan laskentaosaamiseen ja tietotekniikan hyödyntämiseen. Tämä pätee edelleen.

Konkreettisina esimerkkeinä digitalisaation ja Big Datan hyödyntämisestä ja edelleenkehittämisestä hän nostaa konsernilla jo käytössä olevan Energiaoptimointipalvelun sekä 2.3. julkaistavan Granlund PULSEn.

- Työmme digitaalisissa ympäristöissä kehittyy jatkuvasti. Lisäksi panostamme erilaisiin työskentely- ja neuvonantomenetelmiin. Tavoitteenamme on, että yhteisötyö kanssamme on energisoivaa. Haluamme olla projektityössä innovatiivisia ja näkemyksellisiä.

Anttila huomauttaa, että konsultoinnin tehtävänä on tuoda strategista ajattelua myös asiakkaiden ulottuville.

- Olemme osaltamme auttamassa asiakkaitamme strategioiden laadinnassa, esimerkiksi energia-, ympäristö-, kiinteistö-, tiedonhallintastrategioiden osalta. Haluamme olla kokonaisvaltainen kumppani ja mukana myös asiakkaidemme strategisesti tärkeissä valinnoissa, kuten kiinteistökaupoissa sekä vuokra- ja palvelusopimusten laadinnassa.

Vaikka konsultoinnin strategian valmistelua veti tytäryhtiö Granlund Consultingin toimitusjohtaja, Anttila haluaa korostaa, että painopisteet ovat koko konsernille yhteisiä.

- Meillä uskotaan, että konsultointi on hyvä yhteistyökumppani yrityksen kaikissa projekteissa. Meillä konsultointiosaaminen on valtakunnallista, sitä löytyy muun muassa Turusta, Pohjanmaalta, Tampereelta kuin Kuopiostakin. Jokaisessa meissä voi asua pieni konsultti, Anttila hymyilee.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli