Uutiset

Granlund allekirjoittanut Triplan suunnittelusopimukset

Tripla-kauppakeskuksen ja aseman peruskivi muurattiin 17.8.2016. Pasilasta on nyt muodostumassa Suomen liikenneyhteyksien yksi tärkeimmistä risteyskohdista.

Uutinen

Granlund on allekirjoittanut sopimukset Tripla -keskuksen energiakonsultoinnista, sähkö- ja LVIA-suunnittelusta, lukuun ottamatta Pasilan aseman ja asuntojen LVIA-suunnittelua.

- Granlund vastaa lisäksi Triplan asemarakennuksen kauppakeskus- ja toimisto-osien sähkö-, tele- ja turvasuunnittelusta, kokoaa sähköosaston ryhmäpäällikkö Pekka Tiitto.

Triplan laajuus, keskeinen sijainti ja useiden eri toimijoiden läsnäolo tekevät hankkeesta poikkeuksellisen haastavan. Työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 400 työntekijää, mutta myöhemmin määrä lähes kolminkertaistuu.

Jokainen Pasilassa liikkuva on varmasti huomannut rakennustyömaan vaikutukset.

Triplan kauppakeskuksen omistaa yhteisyritys, jonka osakkaita ovat YIT, Etera, Onvest ja Fennia. Päärahoittajina toimivat Euroopan Investointipankki EIB, Pohjoismainen Investointipankki NIB, Danske Bank ja Handelsbanken.

Granlundilla on hankkeen yhteydessä tutkittu laajalti energiatehokkaita ratkaisuvaihtoehtoja sekä energian kierrätysmahdollisuuksia.

- Kauppakeskus rakennetaan lähes nollaenergiatasoon ja sen LEED-ympäristöluokitus tulee olemaan platinum-tasoa, kertoo johtava energia-asiantuntija Ulla Nykter.

Ajallisesti Triplan kauppakeskuksen rakentaminen on pian puolivälissä. Kauppakeskus, pysäköintilaitos ja Pasilan uusi asema valmistuvat loppuvuodesta 2019. Hotelli- ja toimistotornit valmistuvat vuoden 2020 aikana.

- Tripla vastaa kaupan konseptin muutokseen yhdistämällä palvelut, toimijat ja loistavat liikenneyhteydet. On hienoa olla rakentamassa Helsingin toista keskustaa, lisää LVIA-suunnittelun projektivastaava ja pääsuunnittelija Jukka Jaatinen.

Kuva: YIT

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli