Uutiset

Granlund Lux Helsingin kumppani jo kolmatta kertaa

Loppiaisen aikaan, 5.-9.1.2019 järjestettävä Lux Helsinki on loistava tapahtuma, joka tuo valoa pääkaupunkiimme vuoden pimeimpään aikaan.

Uutinen

Lux Helsinki valaisee pääkaupungin – loppiainen on valon juhlaa 

Granlund on jo kolmatta kertaa mukana Lux Helsinki -valotaidefestivaalin yhteistyökumppanina. Loppiaisen aikaan, 5.-9.1.2019 järjestettävä Lux Helsinki on loistava tapahtuma, joka tuo valoa pääkaupunkiimme vuoden pimeimpään aikaan ja vuosi vuodelta yhä kiinnostavimmin tavoin. Valotaide ilahduttaa ja tuo samalla hyvinvointia rakennettuun ympäristöön.

”Kaupunkikulttuurin edistäminen on lähellä sydäntämme, sillä kiinteistö- ja rakennusalan toimijana koemme yhteisen ympäristömme kehittämisen tärkeäksi. Valotaide on loistava tapa ilahduttaa ja lisätä kaupunkilaisten hyvinvointia”, kertoo Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Toinen Lux Helsinki -tapahtuman kuraattoreista on Granlundin esitystekniikan johtava asiantuntija Ilkka Paloniemi. Granlundilla on myös tapahtumassa oma nimikkoteoksensa, joka julkistetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Valohaaste jälleen käynnissä

Valofestivaali Lux Helsinki ja tapahtuman kumppanina toimiva SATO haastavat jälleen kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset valaisemaan yhdessä pimeää vuodenaikaa. Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valoteoksestaan #valohaaste-tunnisteella.

Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle. Valoteoksen voi tehdä yksin, mutta ennen kaikkea haaste kannustaa yhdessä tekemiseen vaikka perheen, luokan tai taloyhtiön voimin. Lisätietoja haasteesta löytyy Lux Helsingin verkkosivuilta.

Lux Helsinki -valofestivaalin järjestää Helsingin kaupunki, ja festivaalin tuotannosta vastaa Sari Väänänen. Reitin ja teosten suunnittelusta ja tuotannosta vastaa Sun Effects Oy, ja kuraattoreina toimivat Ilkka Paloniemi ja Matti Jykylä.

Kuva Lux Helsinki 2018 -tapahtumasta: Kirsi Tuura, Helsinki Marketing.

 

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli