Uutiset

Granlund Manager Skandinavian valloituksessa

Aktiivisia asiakkaita löytyy Ruotsista ja Tanskasta. Vuoden 2016 alussa on Norjan vuoro.

Uutinen

Granlund Manager on rakentanut vahvaa jalansijaa myös muualla kuin Suomessa. Muissa pohjoismaissa ohjelma on ollut käytössä jo yli kymmenen vuotta. Aktiivisimmat asiakkaat löytyvät Ruotsista, mutta suurin myynti ohjelmistolla on ollut Tanskassa.

Granlund International on aloittanut aktiivisen toimintansa kesän jälkeen, jolloin myös Managerin myyntiä ja yhteistyömahdollisuuksia on ryhdytty aktiivisemmin tehostamaan.

- Ensivaikutelma uusista markkinoista näyttää lupaavalta, mutta haastavalta, summaa Skandinavian toiminnoista vastaava Otto Åkerberg.

Paikalliset partnerit yhteistyökumppaneina

Ruotsissa Granlundilla on kaksi yhteistyökumppania, Schneider-Electric ja Ebab. Kumppaneiden vahvin vaikutusalue on Etelä-Ruotsin ja Tukholman alueella.

- Ruotsissa markkinoilla on melko vahva kilpailu, eikä ulkomaalainen tulokas todellakaan saa mitään ilmaiseksi. Olemme kuitenkin analysoineet, että Granlund Managerin vahvuudet löytyvät kunnossapidon- ja energiahallinnan puolelta, Åkerberg pohtii.

Positiivisia merkkejä on ilmassa. Vuoden aikana Managerille on löydetty uusia asiakkaita, muun muassa Byggebo, Vätterhem Jönköpingissa, Kauppakeskus Entré Malmössä sekä Skånen sairaalat.

- Vauhti on hidasta, mutta se paranee kokoajan. Näin se on aina, kun etsitään uusia markkinoita.

Tulevaisuudessa monia suunnitelmia

Lähitulevaisuus on Granlund Internationalille myös Skandinavian osalta kiireinen.

Datacenter Managerille vaikuttaa löytyvän markkinarako Ruotsissa.

- Suunnittelujohtaja Jari Innasen kontaktiverkoston kautta on tehty avauksia, joiden uskotaan realisoituvan alkuvuonna, Åkerberg kertoo innoissaan.

Ruotsissa uusien jälleenmyyjien etsiminen käy aktiivisena ja siihen on monenlaisia keinoja. Helmikuun 2016 alussa järjestetään yhdessä Ebabin kanssa aamiaistilaisuus Tukholmassa, jossa keskustellaan muun muassa kunnossapidon hallinnasta.

Marraskuun alussa Åkerberg lähtee tiimeineen Tanskaan roadtripille, jossa he tapaavat paikallisia konsulttiyrityksiä ja käyvät Göteborgissa neuvottelemassa yhteistyöstä.

Vuoden 2016 alussa on Norjan vuoro, jossa on tammikuulla tarkoitus tavata norjalaisia konsultteja yhteistyömahdollisuuksien merkeissä.

- Tässä mennään täysillä eteenpäin. Hyvältä näyttää ja varmasti alkuvuodesta on taas lisää kerrottavaa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli