Uutiset

Granlund Managerille ISO 50001 verifiointitodistus

Granlund Manager on saanut Bureau Veritakselta verifiointitodistuksen standardin ISO 50001: 2011 Energy Management Systems –vaatimusten perusteella. Tämä mahdollistaa Granlundin asiakasyrityksille pitkäjänteisemmän tavan lähestyä energiakysymyksiä sekä saavuttaa hallitummin parempia tuloksia energiatehokkuudessa.

Uutinen

ISO 50001 -standardin mukaisen energiajohtamisen käynnistäminen ja käyttöönotto auttaa yrityksiä paremman energiatehokkuusjärjestelmän kehittämisessä ja pitkäjänteisemmässä tavoitteiden asettamisessa. Lisäksi standardin avulla lopputulosten mittaaminen ja vaikutusten arvioiminen helpottuu ja energiankäyttöön ja –kulutukseen liittyvä tieto on mahdollista hallita paremmin.

ISO 50001 on yhteensopiva ympäristöjärjestelmä ISO 14001:n kanssa. Standardi auttaa vastaamaan myös lainsäädännön vaatimuksiin. Ottamalla standardin käyttöön yrityksellä on mahdollisuus vastata suunnitelmallisemmin vuoden alussa voimaantulleen energiatehokkuuslain vaatimuksiin. Uusi laki edellyttää suuryrityksiltä neljän vuoden välein tehtäviä energiakatselmuksia, joista ensimmäisen tulee olla tehtynä joulukuun 2015 alussa.

Granlund Consultingin ryhmäpäällikkö Asta Varpio haluaa korostaa, että yritysten tulisi asennoitua energiatehokkuuteen mahdollisuutena, ei pakkona.

- Energiatehokkuus on ennen kaikkea kilpailuetu, sillä tehokas energiankäyttö vähentää kiinteistön käyttökustannuksia ja samalla haitallisia päästöjä. Suurin osa kuluttajista ja kiinteistöjen käyttäjistä arvostaa energia-asioihin panostamista, Varpio korostaa.

Energiatehokkuuslaista kootusti sivuillamme:
www.granlund.fi/ajankohtaista/uusi-energiatehokkuuslaki-tulee-oletko-valmis

Lisätietoa:

Asta Varpio

Ryhmäpäällikkö, energia
Granlund Consulting Oy
p. 050 315 2526
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli