Uutiset

Granlund mukana Muumimuseon suunnittelussa

Granlund esitystekniikan Timo Muurinen toimii uuden Muumimuseon edistyksellisen AV-toteutuksen pääsuunnittelijana.

Uutinen

Granlund on mukana toteuttamassa Tampereelle uutta Muumimuseota, joka tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus maailmassa. Granlund esitystekniikan projektipäällikkö Timo Muurinen toimii näyttelyn AV-tekniikan koordinaattorina ja pääsuunnittelijana. Mukana projektissa on mittava joukko eri alojen suunnittelijoita ja esimerkiksi Tampereen yliopiston interaktiivisen median tutkimuslaitos.

Museo sijoittuu Tampere-talon yhteyteen, jossa näyttelytilaa tulee olemaan noin 1500 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Museon kokoelma koostuu yli kolmestasadasta Tove Janssonin alkuperäismaalauksesta ja piirustuksesta ja kolmestakymmenestä Tuulikki Pietilän toteuttamasta kuvaelmasta. Lisäksi mukana on niin sanottu Paraphernalia-kokoelma, joka on Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän Tampereen kaupungille 1993 lahjoittama kokoelma luonnoksia, materiaaleja, työkaluja ja figuureja. 

Museo tulee olemaan AV-toteutukseltaan edistyksellinen, sisältäen muun muassa 3D-projisointeja, lisätyn todellisuuden toteutuksia sekä ääniopastukset viidellä eri kielellä, kosketusnäyttöjen ja interaktiivisten projisointipintojen lisäksi.

Toukokuussa 2017 avattavan museon kohderyhminä ovat lapsiperheet, päiväkoti- ja koululaisryhmät sekä erityisesti ulkomaiset turistit (opastuskielinä suomi, ruotsi, englanti, japani ja venäjä). Tavoitteena on 100 000 kävijää vuodessa.

Tutustu Muumimuseoon täällä.

Seuraa Granlund esitystekniikan kuulumisia myös Facebookissa.

Lisätiedot: 
Timo Muurinen
Projektipäällikkö, Granlund esitystekniikka
timo.muurinen@granlund.fi
p. 050 5147544

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli