Uutiset

Granlund Oy mukana kehittämässä Pohjoismaiden ensimmäistä lähes nollaenergiahallia

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kampusalueella sijaitsevaa tutkimus-, kehitys- ja opetustoimintakäyttöön rakennettua hallia käyttävät HAMK ja Ruukki Construction.

Uutinen

Pohjoismaiden ensimmäinen lähes nollaenergiahalli vihittiin virallisesti käyttöön 4.9.2015 Hämeenlinnassa. Hallin suunnittelun ja rakentamisen päämääränä oli toteuttaa rakennus, jonka käyttö tulee edulliseksi koko sen elinkaaren ajan ja joka sekä säästää energiaa että hyödyntää olemassa olevia uusiutuvan energian lähteitä. Noin 1500 neliömetrin hallin rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2014, ja projektin toteuttivat yhdessä HAMK ja Ruukki. Hallirakennus on ainutlaatuinen lajissaan ja se avaa uusia mahdollisuuksia rakentamis- ja kiinteistöalalla.

Osaltaan hallin energiatehokkuudesta ja viihtyisistä olosuhteista vastaa innovatiivisesti rakenteisiin integroitu aivan uudenlainen Ruukin säteilykattojärjestelmä, jonka kehittämisessä Granlund Oy on ollut tiiviisti mukana. Säteilykattojärjestelmän lämmitys- ja jäähdytysprofiilien tuottama säteily joko viilentää tai lämmittää sisätilat vuodenajasta ja rakennuksen halutusta sisälämpötilasta riippuen ja vähentää ilmanvaihdosta johtuvaa energiankulutusta.

Lue lisää hankkeesta Ruukin sivuilta

Kuva: HAMK

Lisätietoa:

Tuomas Laine
osastonjohtaja, innovaatiot ja kehitys
Granlund Oy
p. 050 568 6093
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli