Uutiset

Granlund Pohjanmaalta talotekniikkasuunnittelu Vaasan keskussairaalan allianssihankkeeseen

Kyseessä Pohjanmaan alueyhtiön historian suurin hanke

Uutinen

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennus toteutetaan projektiallianssina yhdessä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Granlund Pohjanmaa vastaa hankkeen talotekniikan suunnittelusta. Allianssissa ovat mukana lisäksi Lemminkäinen, Ramboll Finland, Arkkitehtitoimisto Kujala & Kolehmainen sekä Arkkitehdit Kontukoski. 

Vuoden kestävä kehitysvaihe alkaa välittömästi, minkä jälkeen kohteesta on tarkoitus solmia toteutusvaiheen sopimus vuoden 2018 lopussa. Kehitysvaiheen aikana laaditaan hankkeen toteutussuunnitelma ja määritetään toteuttamisen tavoitekustannus. Rakennus otetaan käyttöön vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueelle tuleva uudisrakennus suunnitellaan muuntojoustavaksi ja monikäyttöiseksi. Sen suunniteltu laajuus on noin 30 000 brm2. Rakennukseen kootaan Pohjanmaan sote-alueen erikoissairaanhoidon ja Vaasan alueen perusterveydenhuollon sekä sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita. Rakennukseen tulevalle suurpoliklinikalle keskittyy muun muassa Vaasan alueen terveyskeskusten toiminta.

”Kyseessä on Granlund Pohjanmaan historian suurin hanke. Noin kolmasosa volyymistamme on tähänkin saakka suuntautunut sairaalojen talotekniikkaan, ja nyt osuus tulee vielä kasvamaan. Tunnemme Vaasan keskussairaalan alueen ja tavoitteet erittäin hyvin, koska olemme toimineet puitesopimussuunnittelijoina jo yli 10 vuoden ajan”, kertoo Granlund Pohjanmaan toimitusjohtaja Kari Rintamäki.

”Niin asiakkaille kuin henkilökunnalle rakennetaan terveet ja turvalliset tilat, joissa moniammatillinen yhteistyö asiakkaiden parhaaksi on helppoa toteuttaa. Olemme ottaneet jo hankkeen valmisteluvaiheessa asiakkaat mukaan. Digitalisaation ja etäyhteyksien avulla palvelut tuodaan tasapuolisesti asiakkaiden lähelle asuinkunnasta riippumatta”, kertoo vt. johtaja Marina Kinnunen Vaasan sairaanhoitopiiristä Lemminkäisen tiedotteessa.

Myös Rintamäki korostaa digitalisaation vaikutuksia. "Talotekniikan merkitys kasvaa koko ajan sairaaloiden digitalisoitumisen myötä, ja myös Vaasan keskussairaala haluaa panostaa älykkääseen talotekniikkaan.”

Granlund Pohjanmaa vastaa hankkeessa LVI-, sähkö- ja rakennusautomaation suunnittelusta kokonaisuudessaan. Projektissa tullaan tekemään lisäksi energiatehokkuuden monimuuttujaoptimointia, jonka avulla voidaan vertailla tehokkaasti eri rakennusvaihtoehtojen investointi- ja elinkaarikustannuksia.

Lisätietoja:
Kari Rintamäki
Toimitusjohtaja
Granlund Pohjanmaa
050 526 2280
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Lemminkäisen mediatiedote 22.12.2017

Kuva: Esa Siltaloppi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli