Uutiset

Granlund Suomen johtava toimija talotekniikassa

SKOL ry julkaisi jäsenyritystensä laskutustilastot 2013

Uutinen

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry julkaisi jäsenyritystensä laskutustiedot vuodelta 2013. Tilastojen mukaan Granlund pysyi Suomen johtavana toimijana LVI-, sähkö-, tele- ja turvatekniikan sekä rakennusautomaation aloilla. Kiinteistöjohtamisen ja ylläpidon sektorilla Granlund piti paikkansa kärkikolmikossa ja kuntoarvioiden tekijänä yhtiö on neljännellä sijalla.

Koko konsulttialan kannalta tilastot näyttivät positiiviselta. SKOLin jäsenyritysten kokonaislaskutus vuonna 2013 oli 1500 M€ (1270 M€ v. 2012) nousten edellisvuodesta noin 18 %. Ala kasvaa, vaikka taantuma vaivaa Suomen taloutta. Talonrakennus pärjää hyvin, sektorin kasvu viime vuonna oli 15 % luokkaa. Yksi selittävä tekijä on korjausrakentamisen osuuden jatkuva kehitys, joka työllistää varsinkin talotekniikkasektoria. Kansainvälinen toiminta sen sijaan näyttää kuihtuvan ja tätä on pidettävä vakavana uhkana. Alkuvuoden tapahtumat osoittavat tämän rakennemuutoksen jatkuvan.

Talonrakennussektori muodostaa kolmanneksen SKOL ry:n kokonaislaskutuksesta. Vuonna 2013 laskutus oli kotimaassa 476 M€ (410 M€) ja viennissä 24 M€ (27 M€). Kotimaassa toimialoista eniten kasvoivat valvonta ja tarkastus, geotekniiikka sekä rakennuttaminen. Viennistä yli puolet oli rakennesuunnittelua ja vajaa kolmannes talotekniikkaa.

SKOL ry:n jäsenyritykset ennustavat alalle 3,5 % kasvua kuluvalta vuodelta. Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi uskoo, että mitään dramaattisia markkinamuutoksia ei ole lähiaikoina tulossa. ”Markkina vaikuttaa suunnittelun osalta kehittyvän jopa positiiviseen suuntaan ja asiakkaat panostavat laatuun ja kumppanuuksiin”, hän kommentoi. Kehittämistarpeita hän näkee kuitenkin alan yhteistoiminnassa, jota tulisi parantaa. ”Monissa projekteissa myös onnistutaan, ja näitä hyviä esimerkkejä pitäisi nostaa enemmän esille”.

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Pekka Metsi, Granlund Oy
puh. 040 5296 509, etunimi.sukunimi@granlund.fi

SKOL ry:n laskutustilastot 2013 ovat kokonaisuudessaan nähtävillä osoitteessa http://www.skolry.fi/laskutus

Tiedote 31.3.2014 Granlundin näkymät positiivisia

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli