Uutiset

Granlund vahvistaa BREEAM-osaamistaan

Suomen ensimmäiset BREEAM AP-pätevyydet

Uutinen

Granlund Oy järjesti yhdessä BREEAM-ympäristöluokituksia hallinnoivan BRE Globalin kanssa Accredited Professional (AP) -kurssin maaliskuussa 2014. Pätevyyden sai viisi granlundilaista, joilla on laaja-alainen osaaminen ja kokemus rakentamisen ympäristö- ja energiatehokkuudesta.
 
BREEAM AP mahdollistaa entistä laajemman palvelutarjonnan ympäristösertifiointihankkeissa. Granlund tarjoaa BREEAM AP -asiantuntijapalveluita omana palvelunaan, osana taloteknistä suunnittelua tai BREEAM Assessor -palvelua. Sertifiointihankkeessa AP ohjaa ja tukee suunnitteluryhmää sekä varmistaa, että kestävän rakentamisen näkökohdat huomioidaan hankkeessa tehokkaasti ja kustannukset optimoiden.  International Assessor puolestaan tarkastaa todistusaineistot ja vahvistaa hankkeen BREEAM-luokituksen.

Viime vuonna käyttöön tulleen  BREEAM International New Construction 2013 -ympäristösertifiointijärjestelmän  mukaan sertifioitavissa hankkeissa on mahdollista saada lisäpisteitä, kun rakennushanketta ohjaa BREEAM AP -pätevöitynyt kestävän rakentamisen asiantuntija. Sertifioinnissa AP toimii suunnittelutiimin ja työmaan tukena ja auttaa löytämään hankkeen kannalta parhaat ratkaisut tavoiteltavan ympäristösertifiointitason saavuttamiseksi. BRE:n tekemien tutkimusten mukaan AP-pätevöityneen asiantuntijan osallistuminen BREEAM-sertifioitavaan rakennushankkeeseen parantaa tuloksia merkittävästi.

New Construction 2013 kansainvälisille uudishankkeille
BREEAM International New Construction 2013 on ympäristöluokitusjärjestelmä kansainvälisille uudisrakennushankkeille. BREEAM on ensimmäinen tunnettu rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmä, joka sai alkunsa Iso-Britanniasta 90-luvulla. Se kattaa luokitusjärjestelmät niin uusille kuin olemassa oleville rakennuksille ja sertifioi rakennuksia maailmanlaajuisesti. Vuodesta 1990 lähtien yli 100 000 rakennusta on sertifioitu ja yli puoli miljoona projektia on rekisteröity sertifioitaviksi. BREEAM-ympäristöluokitusjärjestelmien tavoitteena on rakennusten mahdollisimman pieni ympäristöjalanjälki sekä korkea käyttömukavuus.

Lisätietoja
Anne-Maria Vierinen
ympäristöasiantuntija, Granlund Oy
p. 040 531 7550
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Ken Dooley
Sustainability Group Manager, Granlund Oy
p. 050 315 2417
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli