Uutiset

Granlundilaiset mittaamaan palautumistaan Firstbeat Hyvinvointianalyysilla

Hyvinvointi näkyy yhtiön toiminnassa kautta linjan.

Uutinen

Granlundin henkilöstö pääsee mittaamaan hyvinvointiaan syyskuussa Firstbeat Hyvinvointianalyysilla. Taustalla on henkilöstön työhyvinvointitutkimus, jonka jatkona Granlund Oy ja Granlund Consulting Oy tarjoavat henkilöstölle mahdollisuuden henkilökohtaiseen hyvinvointimittaukseen. Hyvinvointianalyysi antaa tietoa mm. kuormittumisesta ja palautumisesta, ja siinä käytetään sykevälivaihteluja mittaavaa laitetta. Mittauksen jälkeen jokainen saa henkilökohtaisen raportin hyvinvoinnistaan. 
 
"Panostamme Granlundilla hyvinvointiin monella tasolla. Työtyytyväisyytemme on pysynyt 95 prosentissa jo usean vuoden ajan ja meille on tärkeää huolehtia henkilöstön tyytyväisyydestä jatkossakin. Uskomme, että kun työntekijämme voivat hyvin, he myös pitävät hyvää huolta asiakkaistamme ja projekteistamme", toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo. 

Hyvinvointianalyysi jatkoa työhyvinvointitutkimukselle

Granlund toteutti keväällä työhyvinvointitutkimuksen yhdessä Mehiläisen kanssa ja Firstbeat Hyvinvointianalyysi yhdessä saman kumppanin kanssa on tähän luonnollinen jatkumo. Henkilöstön hyvinvointi on yksi konsernin arvoista ja siihen halutaan panostaa erityisesti. "Työhyvinvointitutkimuksella halusimme selvittää henkilöstömme jaksamista ja palautumista. Tähän liitettynä FirstBeat-mittaus antaa jokaiselle konkreettisia eväitä oman hyvinvointinsa parantamiseen", kertoo HR-päällikkö Minna Lappalainen.
 
"Hyvinvointikyselyllä saadaan hienosti esiin kehittämisen paikat sekä yksilö- että työyhteisötasolla. Tämä helpottaa yhteistyön suunnittelua pitkällä aikavälillä ja kohdentaa palvelut oikeaan tarpeeseen", kommentoi Mehiläisen työelämäpalveluiden asiakkuuspäällikkö Minna Koski.
 
"Haluamme tehdä vaikuttavaa yhteistyötä kumppaniemme kanssa. Sähköiset kyselyt ovat yksi tapa päästä kiinni oikeisiin kehittämisen paikkoihin. Tuloksena saadaan samalla pitkän aikavälin suunnitelma yhteistyön kehittämiseen ja konkreettisia tavoitteita", jatkaa työterveyshoitaja Leena Kemppainen

Firstbeatin hyvinvointiasiantuntija Niina Karstunen liputtaa niin ikään ennakoivan toiminnan puolesta.

”Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara, ja siksi sen hyvinvointiin kannattaa panostaa. Hyvinvointianalyysin mitattu tieto auttaa tunnistamaan kuormituksen merkkejä jo varhaisessa vaiheessa ja toimii siten hyvänä peilinä erilaisille omiin tuntemuksiin perustuville kyselyille. Mittaustuloksista voi ammentaa oppeja niin työhön kuin vapaa-aikaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saavuttamiseksi”, Karstunen kuvailee.  

Hyvinvointia rakennusten loppukäyttäjille

Hyvinvointiajattelu korostuu henkilöstön hyvinvoinnin lisäksi Granlundin liiketoiminnassa. Tavoitteena on parantaa rakennusten loppukäyttäjien hyvinvointia ja muuttaa alan keskustelua sisäilmaongelmista positiivisempaan suuntaan. 
 
”Tavoitteemme on, että suunnittelemissamme rakennuksissa viihdytään ja voidaan hyvin. Korostamme loppukäyttäjien kokemusta ja palautetta, jonka voimme linkittää esimerkiksi rakennuksista saatavaan kiinteistödataan", Pekka Metsi kertoo.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?