Uutiset

Granlundin energiahaaste menestys: reipas lasku sähkönkulutuksessa

Granlund haastoi lokakuussa henkilökuntansa energiansäästökuukauteen, jonka aikana haluttiin laskea pääkonttorin sähkönkulutusta.

Uutinen

Tavoitteena oli laskea Granlundin Malmin pääkonttorin sähkönkulutusta seitsemän prosenttia (7 %) verrattuna edellisen vuoden lokakuuhun.

Tempaus tuotti toivotun lopputuloksen, sillä sähkönkulutus laski henkilöä kohden lähes 12 prosenttia, kokonaiskulutuksen laskun ollessa 5,42 prosenttia. Koska Granlundin keskustoimiston henkilöstömäärä on kasvanut syksyn 2014 jälkeen reilusti, tarkasteltiin lopputuloksessa nimenomaan henkilöön kohdistuvaa laskua.

- Halusimme tällä tempauksella saada aikaan pysyvän muutoksen työntekijöidemme käyttäytymisessä. Jos kuukauden pitää energiatehokkuuden mielessään arkielämässä ja työpaikalla,  on varmasti valmiimpi pysyvään toimintamalliin, kampanjasta vetovastuussa ollut Harri Nyyssölä uskoo.

Henkilöstöä kannustettiin koko kuukauden ajan huomaamaan omien, yksilöllisten valintojensa vaikutus, sillä pienetkin valinnat voivat isossa kuvassa olla suuria.

- Kysymys on arjen teoista: hissin sijasta portaat, ylimääräisen näytön sulkeminen, kun sitä ei käytetä, laturin irrottaminen seinästä, valojen sammuttaminen ja niin edelleen, summaa Nyyssölä.

Tarjolla haasteessa oli kepin sijasta porkkanaa, koska tavoitteen saavutettuaan koko toimiston henkilökunta palkittiin leffalipuilla. 

Energiansäästökuukauden lopputulokseen ollaan hyvin tyytyväisiä ja 

- Uskon, että tässä on nyt mahdollisuus aitoon muutokseen, kunhan vain pidämme asian esillä jatkossakin, Nyyssölä toteaa.

Menestyksekäs haaste aiotaan uusia tulevana vuonna ja silloin mukaan lähtevät myös aluetoimistot ympäri Suomen.

Innostuitko? Lue lisää kiinteistönkäyttäjän energiatehokkuudesta

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli