Uutiset

Granlundin kasvu jatkuu

Talotekniikan johtava toimija pärjäsi tiukassa suhdannetilanteessa

Uutinen

Energiatehokkaaseen talotekniikkasuunnitteluun, konsultointiin ja ohjelmistoihin keskittyvä Granlund jatkaa tasaista kasvuaan. Vuonna 2014 liikevaihto kasvoi 6,1 % edellisestä vuodesta ollen noin 45,4 M€ (42,8 M€) ja tulos noin prosentilla, 3,8 M€ (3,7 M€)* .

Granlund laajeni vuonna 2014 yhdellä yrityskaupalla ja yhdellä liiketoimintakaupalla. Taideyliopiston Teakon-liiketoiminta siirtyi Granlund Oy:lle ja Granlund Riihimäki Oy laajeni Hämeenlinnaan. Lisäksi kaksi uutta toimipistettä avattiin Savonlinnaan ja Kouvolaan. Granlund toimii nyt 14 paikkakunnalla Suomessa. Konsernin henkilöstömäärä kasvoi noin 20 hengellä ja oli vuoden lopussa 532.

2014 konsernin oman pääoman tuotto oli 29,4 % (34,6 %) ja omavaraisuusaste 47,4 % (42,9 %). Kaikkien Granlund-konserniin kuuluvien yhtiöiden liikevaihto ja operatiivinen tulos olivat vähintään tyydyttäviä, joidenkin osalta erinomaisia. Koko konsernin vakavaraisuus ja maksuvalmius ovat pysyneet hyvinä. Kaikki granlundilaiset ovat tulospalkkiojärjestelmässä mukana ja palkkioita maksetaan 2,4 M€.

”Suhdanteisiin nähden pärjäsimme vuonna 2014 varsin hyvin. Rakennus- ja kiinteistöala panostaa energiatehokkuuteen ja asiantuntevaan palveluun yhä enemmän ja tämä vaikutti meihin positiivisesti. Vuoden lopulla saimme isoja projekteja ja uskomme, että kehitys jatkuu hyvänä myös vuonna 2015”, kommentoi toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Rakennussektorin tilauskanta säilyi vuonna 2014 edellisvuoden tasolla. Talotekniikan osalta tilanne parani kohti loppuvuotta. Sairaala- ja infrasektori vetivät hyvin, sen sijaan kaupan ja toimistorakentamisen volyymit pysyivät matalina. Granlundin tilauskanta oli keväällä ja syksyllä hyvä. Uusina suurhankkeina käynnistyivät mm. Keski-Pasilan Tripla, Pisararata, Länsimetron jatko sekä Helsinki-Vantaan lentokentän kehitysohjelma. Energiakonsultoinnin kysyntä kasvoi ja konesalisektorilla markkina-asemamme vahvistui selvästi. Ohjelmistopuolella ylläpidon johtamisjärjestelmämme Granlund Manager valmistautui mobiilimaailmaan. Konserni jatkoi vahvaa panostusta innovaatio- ja kehitystoimintaan, joka muodosti noin 8 % liikevaihdosta.

Suhdannetilanne vaikuttaa Granlundin toimialoilla vuoden 2015 alussa positiiviselta. Alueelliset erot ovat kuitenkin kasvaneet, pääkaupunkiseudulla mm. merkittävät kehityshankkeet tulevat työllistämään lähivuosina. Energiatehokkuuden parantamisesta on silti odotettavissa positiivista kehitystä ja sairaalasektori on varsin aktiivinen. Myös korjausrakentaminen kehittyy tasaisesti.

Tilinpäätöstiedote kokonaisuudessaan liitteenä.

LISÄTIETOA
Toimitusjohtaja Pekka Metsi, Granlund Oy, p. 040 5296 509, etunimi.sukunimi@granlund.fi

Kuvatiedustelut
Viestintäpäällikkö Riikka Linna, Granlund Oy, p. 050 345 2328, etunimi.sukunimi@granlund.fi

*Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli