Uutiset

#GranlundWebinar ollut hyvin suosittu

Granlund on aloittanut tänä syksynä webinaarilähetykset, joissa asiantuntijat ovat päässeet ääneen sekä energiatehokkuudesta että valaistuksesta. Lokakuun webinaarit keräsivät ison joukon kuulijoita.

Uutinen

Webinaarit aloitettiin lokakuun alussa, Energiansäästöviikon kunniaksi, jolloin aiheena oli eri näkökulmista tarkasteltuna energiatehokkuus. Kuulijoita langoilla kävi viikon aikana toistasataa ja keskustelua käytiin ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa, erityisesti Granlundin Twitter-kanavalla. Puhujat saivat kiitosta mielenkiintoisista aiheistaan sekä sujuvasta, monipuolisesta tavastaan käsitellä energiatehokkuutta.

Energiansäästöviikolla Piia Sormunen puhui yksilön mahdollisuuksista vaikuttaa työpaikkansa energiankulutukseen, Asta Varpio käsitteli kokonaisvaltaisen energianhallinnan mahdollisuuksia ja Harri Nyyssölä esitteli Granlundin toimistoremontin valintojen vaikutuksia energiatehokkuuteen. Omassa puheenvuorossaan Juha Viholainen maalaili tulevaisuuden mahdollisuuksia ja pohti, miten energiatehokkuutta mahdollistetaan kiinteistöissä ja kortteleissa, mutta myös ihan kuntatasolla. Suurimman yleisön keräsi Tuomo Niemelän mielenkiintoinen energiaoptimointi-puheenvuoro, jossa pohdittiin 60-luvun asuinkerrostalon energiaratkaisuja.

Valo-webinaarit valaisivat talviaikaa

Lokakuussa toinen webinaariviikko käsitteli valoaiheita. Talviajan kynnyksellä haluttiin käsitellä valoa eri näkökulmista – niin kodin ja toimiston valoista, aina julkisten tilojen valaistukseen saakka. Valoa kansalle lähtivät ensimmäisinä tuomaan Sanna Forsman ja Ilkka Paloniemi, jotka puhuivat rakennetun ympäristön muokkaamisesta valojen avulla. Paloniemi on Lux Helsingin taiteellinen johtaja, joka on tehnyt pitkän uran teatteri- ja taidemaailmassa.

Energia-asiantuntija Nina Peltola puhui valowebinaariviikolla päivänvalosimuloinnista osana suunnittelua. Lisäksi sähkösuunnittelija Juhani Mikkonen tarttui lopputyönsä aiheeseen energia- ja kustannustehokkaasta valaistusohjauksesta.

Koska työpäivä ei ole kaikille paras mahdollinen ajankohta pysähtyä kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä, kaikki lokakuun webinaarit on kuunneltavissa Youtubessa ja niiden kalvot löytyvät Slidesharesta. Sosiaalisessa mediassa keskustelua käytiin tunnisteella #GranlundWebinar.

Loistavista kokemuksista innostuneena Granlund jatkaa webinaareja edelleen, pysy siis kuulolla.

Youtube-kanavamme löydät täältä: https://www.youtube.com/user/GranlundOy
Slideshare-kalvot ovat täällä: http://www.slideshare.net/Granlund

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli