Uutiset

Hämeenlinnan toimisto on uusi rakennus vanhan sisällä

Granlundin uusi toimisto Hämeenlinnassa sijaitsee keskeisellä paikalla moottoritien kupeessa. Historialliselle Suomen Kasarmin alueelle on helppo asiakkaidenkin poiketa.

Uutinen

Granlundin uuden toimiston ensivaikutelma on valoisa ja moderni. Korkean toimiston keskelle on jätetty avotila, jossa on pop up -työskentelypisteitä. Tilan reunoilla ovat vakituiseen työskentelyyn tarkoitetut toimistot, ja käytössä on myös kokoustila.

Rakennus on vuodelta 1934, ja se on toiminut aikoinaan kasarmialueen tykkivajana. Leimarakentajat Oy osti kiinteistön ja ehdotti Granlundille siihen uutta toimistopaikkaa noin vuosi sitten. Toimiston avajaisia vietettiin yhdessä asiakkaiden kanssa 9. maaliskuuta.

Hämeenlinnan toimisto on Granlund Riihimäki Oy:n alatoimisto. Täällä työskentelee viisi LVI-suunnittelijaa ja kaksi sähkösuunnittelijaa.

”Hyvin olemme viihtyneet. Meillä on tässä hieman vähemmän tilaa kuin aikaisemmin eli noin 160 neliömetriä, mutta tilat on käytetty tehokkaammin kuin vanhassa. Töitä riittää ja tulevaisuudessa näyttää siltä, että kasvua on. LVI-suunnittelijoita on jäämässä paljon eläkkeelle tällä alueella”, kertoo osastonjohtaja Tero Lindroos.

Rakennuksen julkisivu on suojeltu, mikä toi projektiin omat haasteensa. ”Käytännössä tässä on uusi rakennus vanhan rakennuksen sisällä. Kun kävimme täällä ennen remonttia, ajattelin, että mitähän tästä tulee”, naurahtaa Granlundin LVI-suunnittelija Tommi Vainionpää.

Kevään tullen Suomen Kasarmien alue tulee olemaan vehreä ja viihtyisä. Lounaalle voi poiketa vaikkapa viereiseen Goodmanin kauppakeskukseen tai tontilla sijaitsevaan lounasravintolaan.

”Olemme vähän miettineet, että hankimme yhteiskäyttöön polkupyörän, jolla voi nopeasti piipahtaa keskustassa”, Lindroos kertoo.

Digitaalinen kiinteistöjen hallinta on tätä päivää

Granlund on mukana Hämeenlinnan markkina-alueella monissa mittavissa hankkeissa, esimerkkinä uusi Koulutuskuntayhtymä Tavastian koulurakennus ja tuleva Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaan paviljonkirakennus. Kuntien ja kaupunkien kilpailuttajan KuntaPron asiakkuudet tuovat Granlundille töitä sekä Hämeenlinnasta että lähikunnista.

”Suurin osa asiakkaistamme on kiinteistönomistajia. Toimisto on suunnittelupainotteinen, mutta teemme lisäksi rakennuttamista ja valvomista”, Riihimäen Granlundin toimitusjohtaja Riku Bitter kertoi avajaispuheessaan.

Avajaistilaisuuden jälkeen väki siirtyi Tavastian auditorioon kuuntelemaan ja keskustelemaan järkevistä ja kustannustehokkaista tavoista hallinnoida kiinteistöjen ylläpitoa. Parituntisen infotuokion pääosaan nousi Granlund Manager -järjestelmä (entinen RYHTI), jota demosi asiakaspäällikkö Ville-Veikko Lallukka Malmin toimistolta.

Hyvinkäällä digitaalinen kiinteistöjen hallinta on käytössä monissa kohteissa, joita kiinteistöpäällikkö Kari Juseliuksen vastuulla on yhteensä noin 160. Mobiilisovellus helpottaa ja tehostaa työtä monella eri tavalla.

”Managerin mobiilitoiminnon avulla tieto kulkee nopeasti ja menee perille. Turhat ajot jäävät pois ja pikkuhommatkin tulevat huomioiduiksi kentällä. Olemme tosi tyytyväisiä järjestelmän hinta-laatusuhteeseen”, Juselius kertoi.

Kuvissa: (avauskuva) Riihimäen Granlundin toimitusjohtaja Riku Bitter (vas.) vastaanotti Hattulan kunnan pirteän ja terveellisen tupaantuliaistervehdyksen.

(seuraava kuva:) Avajaisiin saapuneet kiinteistön ylläpitoinsinööri Marika Kyrklund ja kunnossapitoinsinööri Seppo Kuusi (vas.) Janakkalan kunnasta ihastelevat uniikkeja tiloja Granlundin LVI-suunnittelija Tommi Vainionpään kanssa. ”Hienoa, kun kattoon on jätetty näkyviin tekniikkaa ja esillä on vanhoja rakenteita. Tosi kivat tilat”, Kyrklund sanoo.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli