Uutiset

Jo 46 asiantuntijaa työllistävä Granlund Tampere kasvaa 10 prosentin vuosivauhtia

Tampereella työskentelee nuorekas ja yhteen hitsautunut porukka. Keski-ikä on 36 vuoden tienoilla.

Uutinen

Tampereen toimipiste on Granlundin vanhimpia tytäryhtiöitä. Se aloitti toimintansa vuonna 1986, heti Vaasan ja Lahden jälkeen. Aluksi Hämeenpuistossa sijainnut suunnittelutoimisto työllisti kaksi LVI-suunnittelijaa. Nykyään Tampereen toimistolla on noin 45 asiantuntijaa, ja palvelut ovat laajentuneet muun muassa kylmä- ja sprinklerisuunnitteluun.
 
Granlund Tampere on palvellut asiakkaitaan nykyisellä paikallaan Järvensivuntiellä vuodesta 1991.
 
”Kasvumme on ollut orgaanista, ja henkilöstön lisääntyessä olemme laajentuneet samassa rakennuksessa sivuille ja ylöspäin”, kertoo Granlund Tampereen toimitusjohtaja Risto Suojanen. ”Uusia työntekijöitä tulee muutama vuodessa, ja tällä hetkellä meitä on 46. Myös liikevaihto on kasvanut viime vuosina noin 10 prosentin vuosivauhtia reiluun 4 miljoonaan euroon.”
 
Tampereella työskentelee nuorekas ja yhteen hitsautunut porukka. Keski-ikä on 36 vuoden tienoilla.
 
”Järjestämme yhteisiä virkistymistapahtumia, ja meillä on esimerkiksi yhteinen sulkapallovuoro ja kerran kuussa after work -oluet. Yksi syy työntekijöiden tyytyväisyyteen on myös toimiston hyvä tulos ja sen mukaiset tulospalkkiot. Lisäksi hyvistä suorituksista palkitaan erikseen.”
 
Erikoisosaamisalueena kylmäsuunnittelu

1990-luvulla LVI-suunnittelu sai Tampereella rinnalleen sähkösuunnittelun, sitten rakennusautomaation. Tänä päivänä palvelutarjonta on laaja.
 
”Kylmäsuunnittelu on ollut erikoisosaamisalueemme jo 15 vuotta, ja meillä on toiminut pitkään myös oma sprinklerisuunnitteluryhmä”, Suojanen kertoo. ”Lisäksi joukkoomme kuuluu energia-asiantuntijoita. Tarjoamme myös kiinteistöjen ylläpitopalveluja, ja tänä vuonna aloitimme korjausrakennuttamisen, jossa keskitymme taloteknisten järjestelmien uusintaan.”
 
Suuret vakioasiakkaat työllistävät

Tampereella keskitytään julkisen puolen rakentamiseen.
 
”Tarjoamme suunnittelun lisäksi jatkuvasti esimerkiksi Suomen Yliopistokiinteistöille, Tampereen kaupungin Tilakeskukselle, Keskolle ja VR:lle rullaavia palveluja, kuten tieto- ja energiamanagerointia”, Suojanen kertoo. ”Viime vuosina asiantuntijoitamme on työllistänyt eniten Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistaminen. TAYS on Pirkanmaalla kaikkien aikojen suurin rakennushanke Ratinan uuden kauppakeskuksen lisäksi. Tampere kasvaa ja kehittyy, joten isoja hankkeita on luvassa myös tulevina vuosina.”


Kuvassa vasemmalta: Heikki Wilen, Andrei Haritonov, Mikko Hakio, Sami Kittilä.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli