Uutiset

Kiinteistön energiatehokkuus kuntoon

”Energiatehokkuuslaki on mahdollisuus energian johtamiseen”

Uutinen

Uusi energiatehokkuuslaki tuli voimaan tämän vuoden alussa ja edellyttää suuryrityksiltä neljän vuoden välein tehtäviä yritys- ja kohdekatselmuksia. Ensimmäisen katselmuksen tulee olla tehtynä 5.12.2015 mennessä. Granlundin kiinteistönpidon tiimipäällikkö Asta Varpio näkee energiakatselmuksen yrityksille ennemminkin mahdollisuutena kuin pakkona. ”Energiatehokkuuslaki pitäisi nähdä mahdollisuutena energian johtamiseenYrityskatselmus antaa hyvän mahdollisuuden tarkastella yrityksen energiajohtamisen kokonaiskuvaa ja sen yhteydessä on helppo lähteä määrittelemään energiajohtamiselle strategiaa. Yrityskatselmuksen lisäksi kohdekatselmukset tarjoavat hyvän kohdan selvittää yksittäisen kiinteistön energiankulutuksen tilaa ja löytämään niistä energiansäästötoimenpiteitä”, Varpio selventää.

Kokonaisvaltainen energiajohtaminen on osa-alue, jota ei osata vielä täysin hyödyntää rakennus- ja kiinteistöalalla. Energiankulutus muodostaa kuitenkin tyypillisesti suurimman osan kiinteistön ylläpitokustannuksista ja ympäristövaikutuksista. Asettamalla realistiset energiatehokkuustavoitteet voi varmistaa energiankulutuksen optimaalisen tason ja saavuttaa merkittäviäkin säästöjä energiankulutuksessa

Yrityskatselmuksesta liikkeelle

Energiatehokkuuslain edellyttämän katselmukset ehtii vielä teettää määräaikaan mennessä, mutta Varpio suosittelee etenemään asiassa ripeästi, jottei katselmusten kanssa ruuhkauduta loppuvuodesta. Suuryrityksen katselmus edellyttää käytännössä yrityskatselmusta ja kohdekatselmuksia. Niiden tavoitteena on parantaa yrityksen energiatehokkuutta, mutta toteutustapa voidaan sopia yrityksen lähtökohtiin sopivaksi.

Granlundilla on useampi katselmuksiin pätevöitynyt tekijä sekä monipuolinen palveluvalikoima energiatehokkuuden parantamiseen. Autamme asiakkaitamme miettimään energiatehokkuuden edistämistä myös katselmuksia pidemmälle. Kuinka energiansäästön voisi kääntää kustannustehokkaaksi kiinteistöjohtamiseksi?

Lue lisää energiatehokkuuslain edellyttämistä toimenpiteistä koonnistamme tai ole yhteydessä!

Lisätietoa

Asta Varpio
Tiimipäällikkö, kiinteistönpito
Granlund Oy
p. 050 315 2526
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Erja Reinikainen
Johtava energia-asiantuntija
Granlund Oy
p. 010 7592 311
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli