Uutiset

Granlund tarkastaa toimiiko kiinteistön rakennusautomaatio

Tiesitkö, että suurin osa kiinteistöjen olosuhdeongelmista tai liian suuresta energiankulutuksesta on seurausta toimimattomista taloteknisistä järjestelmistä? Usein taloteknisissä laitteissa ei ole mitään vikaa, mutta niitä ohjaava automaatiojärjestelmä ei toimi oikein, tai sitä käytetään väärin.

Uutinen

Granlundilla tunnetaan rakennusautomaatio ja sen ongelmat läpikotaisin. Rakennusautomaation toimivuustarkastus on helppo ja asiantunteva ratkaisu asioiden selvittämiseen.

Tarkastuksen sisältö

Rakennusautomaation toimivuuden tarkastuksessa keskitytään järjestelmien tarpeenmukaisen käytön ja toimivuuden selvittämiseen. Tarkastuksessa huomioidaan talotekniikan yleinen kunto ja toimivuus. Samalla otetaan kantaa järjestelmän arvioituun tekniseen käyttöikään ja elinkaareen, sekä siihen, miten tietoturva-asiat on huomioitu.

Raportointi

Kartoituksen tuloksena saat yhteenvedon talotekniikan nykytilanteesta, toimenpide-ehdotukset ja kustannusarvion asioiden korjaamisesta. Lisäksi otetaan kantaa järjestelmän käytön ja sen hyödyntämisen parantamisen kehittämiseen.

Kustannukset

Kohteen koko vaikuttaa kartoituksen työmäärään ja siitä voidaan antaa erillinen työmääräarvio tai hinta. Perustarkastus on keskimäärin yhden työpäivän kestävä toimenpide, minkä lisäksi laadimme raportin. Kustannus perustapauksissa on noin 1 000 €–2 000 €.

Saavutettavat hyödyt

Kiinteistöjen elinkaaren aikaisista käyttökuluista 40 % on energiasidonnaisia. Säätöjen ja ohjausten toimivuudella on suurin vaikutus energiankulutukseen. Energiatehokkaasti ja oikein toimivalla automaatiolla vaikutetaan myös merkittävästi sisäilmaolosuhteisiin ja tätä kautta käyttäjien ja vuokralaisten tyytyväisyyteen.

”Veritakselle kiinteistöjen omistajana on tärkeää, että kiinteistöjemme rakennusautomaatio toimii oikein, energiatehokkaasti ja pystymme varmistamaan käyttäjiemme viihtyvyyden. Siitä syystä olemme aktiivisesti kiinnittäneet huomiota rakennusautomaation toimivuuteen ja sen käyttöön. Investointi siihen ei ole useinkaan suuri, mutta saavutetut hyödyt ovat olleet mittavia”, sanoo Veritas Oy:n ylläpitopäällikkö Harri Piispa.

Tarkastuksen tilaaminen / yhteydenotto

Tarkastuksen tilaaminen käy helposti alla olevalla lomakkeella. Kysymyksesi tai kohteesi tiedot voit syöttää viestikenttään. Voit olla myös suoraan yhteydessä Jukka Karhuun ja Rami Hurstiin, joiden yhteystiedot löytyvät vierestä.

 

”Veritakselle kiinteistöjen omistajana on tärkeää, että kiinteistöjemme rakennusautomaatio toimii oikein, energiatehokkaasti ja pystymme varmistamaan käyttäjiemme viihtyvyyden. Siitä syystä olemme aktiivisesti kiinnittäneet huomiota rakennusautomaation toimivuuteen ja sen käyttöön. Investointi siihen ei ole useinkaan suuri, mutta saavutetut hyödyt ovat olleet mittavia."

Harri Piispa, Ylläpitopäällikkö / Veritas Oy

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli

Haluatko kuulla lisää?

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä tai kysy lisää automaatioasioista: