Uutiset

Kuntatekniikan ylläpidossa on paljon tehostamisen varaa

Kuntatekniikan töiden paremmalle organisoinnille on suuri tarve lähivuosina. Alalta on eläköitymässä tuhansia ihmisiä, joiden tilalle ei välttämättä palkata uusia tekijöitä. Joutokäyntiin ei ole enää varaa.

Uutinen

Kuntatekniikan työt ovat paitsi hyvin vaihtelevia myös vahvasti kausiluontoisia. Joskus eletään pitkiäkin aikoja joutokäynnillä, mutta yllättävän kysyntäpiikin kohdalla kaikkien hihat heiluvat kiivaasti, eikä aika meinaa millään silti riittää työtehtävistä suoriutumiseen. Tyypillisesti tämmöinen tilanne koittaa, kun taivaalta syöksyy kertaheitolla paljon lunta, joka yllättää paitsi autoilijat myös kiinteistöjen ylläpitäjät ja käyttäjät – vuodesta toiseen.

Henkilöstöresurssien mitoittaminen ja kohdentaminen on hankala. Toisaalta halutaan varmistaa, että palvelut ja tekniikka pelaavat, mutta varmistelu voi koitua ajan mittaan kalliiksi.

”Pahimmillaan tilanne voi jossain kunnassa olla sellainen, että palkkalistoilla on useampia eri autokuskeja, jotka tekevät päivän aikana kaksi tuntia oikeasti töitä”, havainnollistaa Granlundin asiakkuuspäällikkö Ville-Veikko Lallukka.

Töiden kausiluonteisuudesta johtuen kunnassa voi olla tilanne, että sen palkkalistoilla olevia autonkuljettajia on puolet vuodesta liikaa, viiden kuukauden ajan sopivasti ja kuukauden verran liian vähän.

”Muutaman kuukauden kuljettajaresurssi olisi mahdollista säästää kokonaisuudessaan, jos resurssit olisi hyvin mitoitettu ja tehtävät kuvattu. Käytännössä vakituisia ja kokoaikaisia työsopimuksia pitäisi olla vähemmän ja kausiluontoisia sopimuksia enemmän”, Lallukka sanoo.

Monissa kunnissa on Lallukan mukaan osattu varautua kysyntäpiikkeihin suhteellisen hyvin esimerkiksi ostamalla lumenaurauksia ja muita kiinteistöylläpidon palveluita ulkopuolisilta tahoilta. Tehostamisen tarvetta on silti valtavasti.

Tuhansia jäämässä eläkkeelle

Kuntatekniikan töiden organisoinnin kannalta käynnissä on suuri muutos: alalta on lähivuosina jäämässä eläkkeelle tuhansia ihmisiä. Eläkkeelle jäävien tilalle ei välttämättä palkata uusia työntekijöitä. Muutos pakottaa alaa tehokkaampaan henkilöstöresurssien käyttöön, Lallukka uskoo.

”Resurssien ollessa rajattuja, pitää varmistaa, että niukat resurssit ovat viisaasti käytössä”, muistuttaa Granlundin johtava asiantuntija Topi Korpela.

Korpela kertoo, että kuntatekniikan ylläpidon henkilöstöresurssitarve saadaan selville mitoituksen avulla, jonka perusteella kullekin työkokonaisuudelle voidaan määrittää sen vaatima vuosittainen kokonaistyöaika ja välttyä sekä yli- että aliresursoinnilta.

”Resurssien optimoinnin lisäksi ylläpidon tehokuutta voidaan parantaa merkittävästi tarkkojen palvelukuvausten ja nykyaikaisten mobiilien työnhallintajärjestelmien avulla. Näiden toimenpiteiden avulla kukin osapuoli tietää tarkasti omat työtehtävänsä ja niiden suorittamisajankohdan, jolloin toimintaa voidaan aidosti kehittää ja resursseja kohdistaa optimaalisella tavalla”, Korpela kertoo.

Vanhentunut kalusto tulee kalliiksi

Monissa kunnissa käytössä oleva kalusto on päässyt vanhenemaan, eikä palvele enää omistajiaan tarkoituksenmukaisesti. Lallukka kehottaa miettimään, kumpi on järkevämpää: ylläpitää kolmea vanhaa pikkutraktoria vai yhtä uutta pientä ja tehokasta konetta, joka ajaa vähintään saman asian.

”Nykyaikaisilla välineillä ja työkaluilla voitaisiin vähentää turhia välivaiheita ja liikkua joustavammin työpäivän aikana paikasta toiseen. Näin kuluisi vähemmän aikaa paikasta toiseen ajelemiseen”, Lallukka muistuttaa.

Lue myös:

49 kuntaa on valinnut Granlund Managerin

Granlund Manager on käytösssä Seinäjoella jo 630 rakennuksessa

​​​​​​​Huollon ja ylläpidon palvelujen ohjaus Granlund Managerilla

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli