Uutiset

Länsiterminaali 2 otettiin käyttöön etuajassa

Vaativat sähkösuunnitelmat toteutettiin erikoissuunnittelijoiden yhteistyöllä

Uutinen

Länsiterminaali 2 on Jätkäsaaren kärkeen rakentunut uusi terminaalialue, joka palvelee yhä paremmin Helsinki-Tallinna -yhteyden kasvavia matkustajamääriä. Rakennushanke on edennyt etuajassa ja terminaali otettiin käyttöön kaksi kuukautta ennen ennakoitua valmistumisaikaa.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy. Terminaalin, satamainfran ja infrastruktuurin rakentamiseen on osallistunut yhteensä jopa 140 yritystä. Granlund on vastannut terminaalin sähkösuunnittelusta kokonaisuudessaan.

”Uuden terminaalin asema koko Suomen laivaliikenteessä on erittäin merkittävä, ja se sai kaikki osapuolet tekemään parhaansa. Tilaajan, työmaan sekä suunnittelijoiden välisellä tiiviillä yhteydenpidolla pystyttiin paneutumaan kullakin hetkellä tarvittaviin ratkaisuihin ja kirimään aikataulua työn edetessä”, kertoo hankkeesta sähkösuunnittelun projektipäällikkönä toiminut Tero Nieminen.

Terminaalin sähköjärjestelmät ovat sekä rakennuksen toiminnan että arkkitehtuurin vuoksi olleet poikkeuksellisen vaativia, mutta Granlund pystyi vastaamaan haasteisiin lukuisten erikoissuunnittelijoidensa yhteistyöllä.  

Länsiterminaalin uusi osa on otettu käyttöön vaiheittain. Rakentamisessa on korostunut käyttäjäkokemuksen toimivuus ja elämyksellinen matkustaminen. Uudet tilat mahdollistavat nopean ja vaivattoman liikkumisen, esimerkiksi automaattisilla porttitoiminnoilla saadaan sujuvuutta lähtöselvitykseen ja kävelymatkat laivaan lyhenevät merkittävästi.

Lisätietoa

Tero Nieminen
Granlund Oy
etunimi.sukunimi@granlund.fi
040 641 8782

Länsisataman kehittäminen: http://www.portofhelsinki.fi/uudistamme-satamaa/lansisataman-kehittaminen 

Kuva: Port of  Helsinki/ Soili Rajamäki

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli