Uutiset

Lux Helsinki tuo valon kaupunkiin

Granlundin Ilkka Paloniemi jälleen festivaalin taiteellisena johtajana

Uutinen

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lux Helsinki -valotaidefestivaali (6-10.1.2016) valaisee jälleen Helsingin keskustan huomisesta alkaen. Maksuton kaupunkitapahtuma kokoaa yhteen niin paikallisia kävijöitä kuin matkailijoita ja näyttää, miten valolla voidaan muuttaa ympäristöä.

Granlundin johtava esitystekniikan asiantuntija Ilkka Paloniemi toimii toista kertaa festivaalin taiteellisena johtajana. Hänellä on pitkä kokemus valofestivaalista, sillä aiemmin hän toimi kolme vuotta tapahtuman teknisenä johtajana.

Tänä vuonna teokset ovat uudella reitillä. Festivaali levittäytyy 16 paikkaan eri puolille kaupunkia, valotaidetta heijastuu muun muassa Ateneumin, Tuomiokirkon ja Helsingin yliopiston kylkeen sekä vanhaan kirkkopuistoon. Tapahtuma on kerännyt ympärilleen myös runsaasti oheistapahtumia ja –teoksia ja klubeja.

- Lux Helsingin valoteoksista jälleen on noin puolet on käsinpoimittuja valmiita teoksia kansainvälisiltä valofestivaaleita ja puolet varta vasten Luxia varten tehtyjä tilausteoksia. Kyseessä on kaupunkitapahtuma, jossa valo on päärooliissa ja joka pyrkii helpottamaan kaamosajan synkkyyttä, Ilkka Paloniemi kertoo.

Tänä vuonna valotaiteen erityiskohderyhmäksi ovat päässeet myös lapset. Perheitä hemmotellaan Annantalon valoleikkipuistossa, jossa useat eri taitelijat ovat luoneet visuaalista ihmeteltävää lapsille. Leikkipuistosta löytyy seitsemän eri valoaiheista työpajaa, esitystä ja installaatiota.

- Lux Helsingin kohderyhmää on kaikki ikäluokat. Tyypillisesti kävijät ovat perheitä ja ystäväporukoita, jotka tulevat katselemaan valotaidetta sekä viettämään kivaa aika yhdessä ulkoillen, Paloniemi kuvailee festivaalikävijöitä.

Lux Helsinki on kasvattanut yleisömääräänsä vuosi vuodelta. Esimerkiksi 2012 kävijöitä oli 50 000, kun viime vuonna yllettiin jo yli 200 000 kävijään. Tänä vuonna odotetaan vähintään samaa määrää.

6.-10.1.2016 järjestettävän Lux Helsingin taideteokset ovat nähtävillä joka päivä klo 17-22 välisenä aikana.

Lisätietoa:

Ilkka Paloniemi
Johtava asiantuntija
Esitystekniikka, Granlund Oy
ilkka.paloniemi (at) granlund.fi
p. 050 500 4141

Tutustu tapahtumaan ja teoksiin: www.luxhelsinki.fi

Kuva: Lux Helsinki. Teos: Caitlind r.c. Brown & Wayne Garrettin, CLOUD. Kuvassa teos on esillä Light Marina Bay -festivaalilla Singaporessa.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli