Uutiset

MARIN2 kehittää lisätyn todellisuuden sovelluksia teollisuuteen

Projekti laajenee useammalle teollisuudenalalle

Uutinen

Turun yliopiston Technology Research Center on aloittanut lisättyä ja virtuaalista todellisuutta tutkivan kaksivuotisen MARIN2 (Mobile Mixed Reality Applications for Professional Use) -projektin. Granlund on mukana hankkeessa yritysosallistujana. Projekti on jatkoa aikaisemmalle hankkeelle, jossa tutkittiin lisätyn todellisuuden sovellusmahdollisuuksia erityisesti meriteollisuuteen liittyen. MARIN2-hankkeessa tutkijat ja yhteistyökumppanit pyrkivät kehittämään edellisten tulosten pohjalta uudenlaisia sovelluksia ja laajentamaan niitä meriteollisuudesta myös muille teollisuudenaloille.

Yksi projektin keskeisistä tavoitteista on tutkia, miten rakennuskohteisiin liittyvä informaatio voitaisiin tuoda erillisistä dokumenteista ja tietokannoista ajantasaisessa ja käyttäjäystävällisessä muodossa paikan päälle kohteidensa luokse. Voisiko lisätty tai virtuaalitodellisuus luoda tähän työkaluja?

"MARIN2 yhdistää eri toimialoja, sillä mukana on niin infra-, mekaniikka- kuin laivateollisuutta. Meillä kaikilla on samantyyppiset haasteet, kun puhutaan tietomallinnuksesta, lisätystä todellisuudesta ja virtuaalitodellisuudesta. Hankkeessa pääsemme ikään kuin kurkistamaan aidan toiselle puolelle ja kehittämään yhdessä uusia toimintatapoja", Granlundin BIM Manager Tero Järvinen kertoo.

MARIN2 rahoitetaan sekä Tekesin tuella että yhteistyöyritysten varoin. Yliopistotutkimuksen ohella yrityksillä on samanaikaisesti käynnissä omia rinnakkaishankkeitaan. Projektin yrityskumppaneita ovat Granlundin lisäksi Defour Oy, Destia Oy, Infrakit, Integration House Oy, Lloyd’s Register EMEA, Nextfour Group Oy ja Meyer Turku Oy. Muita yhteistyökumppaneita ovat BuildingSMART Finland, Koneteknologiakeskus Turku sekä Turku Science Park.

Lisätietoja:

Tero Järvinen
BIM Manager
Granlund Oy
p. 050 323 2934
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Hankkeen verkkosivut

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli