Uutiset

Medisiina D rakentuu Turun Kupittaan kampusalueelle

Granlund mukana LVI- ja sprinklerisuunnittelijana sekä energia- ja BREEAM-konsulttina

Uutinen

Turun yliopisto, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP), Turun ammattikorkeakoulu ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) saavat uudet opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat Turun Kupittaan kampusalueelle. Uuden Medisiina D:n rakennuttaa Suomen Yliopistokiinteistöt Oy. Kohteen bruttoalaksi tulee 26 470 brm2. Rakennustyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan elokuussa 2015 ja valmistuvat kesällä 2018.

Medisiina D tulee Turun yliopiston, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun ammattikorkeakoulun sekä THL:n yhteiskäyttöön. Turun kaupungin tavoitteena on kehittää Kupittaan alueesta vetovoimainen ja haluttu innovaatioympäristö yrityksille ja yhteisöille sekä koulutuksen ja tutkimuksen tarpeisiin. Medisiina D vastaa hyvin näihin tavoitteisiin yhdistämällä innovatiivisesti eri toimijoita saman katon alle.

Granlund vastaa kohteen LVI- ja sprinklerisuunnittelusta sekä energiakonsultoinnista ja BREEAM-ympäristöluokituksen koordinoinnista. ”Medisiina D:ssä yli kolmannes tiloista on vaativaa laboratoriota, joka asettaa ison haasteen suunnittelulle”, kertoo Jukka Tyni, Granlundin LVI-osastonjohtaja. Granlund on suunnitellut vastaavanlaisia tiloja myös esimerkiksi Helsingin yliopiston kemianlaitokselle Chemicumiin, jossa on paraikaa käynnissä peruskorjaus.

Tilaratkaisuissa pyritään tilojen monikäyttöisyyteen ja joustavuuteen. Näin tuetaan yhteistä toimintaa, mahdollistetaan yhteisten palvelujen järjestämistä sekä varmistetaan tilojen korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus. Myös tilaratkaisuissa, rakenteissa ja materiaaleissa aiotaan käyttää kestävän kehityksen mukaisia vaihtoehtoja, joilla halutaan taata käyttökustannusten kannalta edulliset ratkaisut. Hankkeelle haetaan BREEAM Bespoke-ympäristösertifikaattia, jonka tavoitteeksi hankesuunnittelun aikana on asetettu taso Very Good.

Medisiina D sekä VSSHP:n uusi T3-sairaala asettuvat T- ja A-sairaaloiden väliin muodostaen Tyksin Kantasairaalan alueelle tiiviin toimivan kampuksen. Medisiina D sijoittuu sairaalatoimintojen keskiöön luoden uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön opetuksen, tutkimuksen ja diagnostiikan osalta.

Lisätietoa:
Jukka Tyni
Osastonjohtaja, LVI
Granlund Oy
p. 050 5250211
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n tiedote aiheesta

Kuva: Schauman

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli