Uutiset

Onnellinen rakentaminen keskittyy ratkaisuihin, luottamukseen ja tuottavuuteen

Tavoitteena on tuoda suunnittelu- ja rakennusprojekteihin yhteisöllisiä toimintatapoja ja myönteistä tunnelmaa.

Uutinen

Granlund Consultingin Big Room -asiantuntijat ovat Onnellisen rakentamisen lähettiläitä. Tavoitteena on tuoda suunnittelu- ja rakennusprojekteihin yhteisöllisiä toimintatapoja ja myönteistä tunnelmaa. Onnelliset ihmiset tulevat toimeen keskenään, jolloin myös työteho kasvaa.

Onnellinen rakentaminen on vastaisku liialle viestinnän sähköistymiselle. Sähköpostit ovat korvaamassa kaiken ihmisten välisen kohtaamisen, vaikka luottamus syntyy vain kasvokkain.

”Vielä 20 vuotta sitten kokouksissa oli tapana kerääntyä saman pöydän ääreen keskustelemaan asioista, ja tätä ajattelua haluamme tuoda takaisin rakennusprojekteihin esimerkiksi työpaja- ja Big Room -työskentelyllä”, kertoo neuvonantajapalvelujen toimialajohtaja Piia Sormunen. ”Digitaalisuus onkin vain työkalu, esimerkiksi tiedon hallintaan ja reaaliaikaiseen viestintään.”

Vähemmän turhaa ja turhauttavaa työtä

Lean-filosofia on olennainen osa Onnellista rakentamista.

”Kun halutaan parantaa työn tuottavuutta, etukäteen on suunniteltava yhdessä, miten juuri tässä hankkeessa halutaan työskennellä”, kertoo neuvonantajapalvelujen vanhempi asiantuntija Sari Paukku. ”Aika on aina kortilla, joten se on tärkeää laittaa oikeisiin asioihin. Samalla vähennetään turhia ja turhauttavia töitä.

Leanin ytimessä on toisten ihmisten kunnioittaminen.

”Yhteistoiminnallisilla työskentelytavoilla erilaisten ihmisten vahvuudet saadaan esiin”, Sormunen kertoo. ”Siinä missä autoritääriset erillispalaverit päästävät vain ekstrovertit ääneen, työpajoissa on tilaa myös hiljaiselle työskentelylle ja menetelmille, joissa kaikki ovat samalla viivalla."

Onnellisuus tuo aikaa, euroja ja laatua!

Rakennusalalla aletaan olla valmiita ottamaan yhteistoiminnalliset menetelmät vakavasti.

”Allianssihankkeiden yleistyminen osoittaa, ettei siiloutuminen kannata, vaan me kaikki voimme oppia toinen toisiltamme”, Paukku toteaa. ”Onnellisuus onkin vakava tavoite, koska tyytyväiset ihmiset tekevät parempia päätöksiä ja tuottavat enemmän. Samalla rakennushankkeiden laatu paranee, aikataulut pitävät ja kustannukset pysyvät hallinnassa."

Avoimuus on osa Onnellista rakentamista, ja siksi onnistumisista halutaan kertoa eteenpäin.

”Mediassa ja somessa korostuvat usein epäonnistumiset, ja siksi me valmentajat haluamme tuoda rakennusalalle hyviä uutisia ja etsiä hankkeista ihan arkisia ilonaiheita”, Sormunen toteaa. ”Heittäydymme avoimesti tilanteisiin, koska lopulta pienet asiat ratkaisevat. Esimerkiksi tuoreet Runebergin tortut Big Room -päivän alussa keventävät tunnelmaa kummasti ja ohjaavat ihmiset työskentelemään rennommassa hengessä yhteisen hankkeen parhaaksi.

Seuraa aihetta somessa #onnellistarakentamista

Tutustu Onnelliseen rakentamiseen ”Rakennusneuvos Paukun” YouTube-videoilla.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli