Uutiset

Pekka Metsi Insinööritoimisto Olof Granlund Oy:n toimitusjohtajaksi

DI Pekka Metsi aloittaa Insinööritoimisto Olof Granlund Oy:n toimitusjohtajana 1.11.2010.

Uutinen

Granlundin 50-vuotisessa historiassa tämä on melkoinen tapaus, sillä Metsi on vasta kolmas toimitusjohtaja: Olof Granlund johti yritystä vuosina 1960–1989, Reijo Hänninen vuoden 1990 alusta tähän päivään saakka. Millaisia ajatuksia tämä tuoreessa toimitusjohtajassa herättää?

”Granlundilla on pitkä ja menestyksekäs historia, mikä herättää positiivisia paineita. Yritys on hyvässä kunnossa, osaamisen taso huippuluokkaa ja ihmiset todella asialleen omistautuneita. Jo yrityksen perustamisesta lähtien täällä on panostettu kehittämiseen ja tietotekniikkaan. 1990-luvun alussa tehty uusi strategia ja sitä kautta voimakas panostus tutkimus- ja kehitystoimintaan sekä osittain aikaansa edellä oleviin uusiin työkaluihin ja prosesseihin on ollut menestys. Sen ansiosta Granlund on tänä päivänä kansainvälisesti arvostettu tietomallinnuksen kehittäjä, asiantuntija ja käyttäjä.”
Lähivuosina energiankäyttö ja ympäristöasiat ovat painopistealueita lähes kaikessa eikä vähiten rakentamisessa ja kiinteistöjen käytössä. Millaisia tulevaisuudennäkymiä näet niiden kohdalla?
”Ilman muuta tämä merkitsee talotekniikan profiilin nousua ja on meille loistava mahdollisuus. Meillä on jo nyt energia- ja ympäristöalan huippuasiantuntijoita ja kysyntä tuntuu olevan kovin positiivinen. Tulevaisuudessa energia ja ympäristö eivät kuitenkaan voi olla pelkästään erikoisasiantuntijoiden juttu, vaan niiden pitää olla hallinnassa myös suunnittelijoilla. Tavoitteena on, että Granlundilta asiakas saa helposti ja varmasti tavoitteitansa vastaavan, esimerkiksi LEED- tai BREEAM-luokituksen täyttävän rakennuksen. ERA 17 työryhmä asetti 31 tavoitetta energia- ja ympäristöasioiden kehittämiselle. Meillä on jo tarjontaa suurimpaan osaan näistä tavoitteista ja uutta kehitetään koko ajan. Eli työsarkaa riittää.”
Miten tästä eteenpäin?
”Meillä on paljon todella pitkäaikaisia ja laajoja kanta-asiakkuuksia, jotka kertovat asiakkaiden suuresta luottamuksesta Granlundiin ja nimenomaan granlundilaisiin. Tämä on se tärkein tekijä jatkossakin. Toinen tärkeä asia ovat tietysti omat ihmisemme. Meidän tulee entistä paremmin pystyä tarjoamaan ihmisille ja varsinkin nuoremmille tieteenharjoittajille kasvun paikkoja ja motivoiva työympäristö.
Oma työurani on ollut asiantuntijatehtäviin painottunut. Siksi minua kiinnostaa uusien asiantuntijapalveluiden kehittäminen mm. tietomallinnuksen, energiankäytön ja ympäristön puolella, RYHTIä myöskään unohtamatta, ja niiden avulla kansainvälisen toiminnan laajentaminen ja uusien muotojen etsiminen siihen. Tämä tuo myös mielenkiintoisia uusia kehittymismahdollisuuksia työntekijöillemme. Uskon, että meiltä löytyy kyllä sekä ideoita että draivia niiden toteuttamiseen.”
Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli