Uutiset

Pirkkalan kunta ja Granlund Consulting kehittävät ennakoivaa kuntasuunnittelua päätöksien tueksi

Hankkeessa keskitytään väestötietojen parempaan hyödyntämiseen kunnan suunnittelussa sekä syvennetään avoimen datan käyttöä osana kunnan suunnittelua.

Uutinen

Pirkkalan kunta ja Granlund Consulting käynnistävät hankkeen, jossa kehitetään ennakoivaa kuntasuunnittelua Pirkkalan kuntaan. Hanke on saanut Valtionvarainministeriön digikuntakokeilurahoituksen. Hanke käynnistyy toukokuussa 2018 ja päättyy saman vuoden syksyllä.

”Pirkkalan kunta on kehittänyt tietojohtamismallin, jossa yhdistyvät maankäytön suunnittelu, palvelut, investoinnit ja talous. Hanke varmistaa omalta osaltaan, että hyödynnämme eri lähteistä saatavaa oikeaa tietoa ja monipuolinen tietovaranto tarjoaa uusia näkökulmia kehittämisen ja päätöksenteon tueksi”, kertoo Tommi Ruokonen, talous- ja hallintopäällikkö, Pirkkalan kunta.

”Hanke on konkreettinen esimerkki tiedolla johtamisen kehittämisestä kunnassa, johon ollaan luomassa tietojohtamismallia, ja sen pohjalle kehitämme datan monipuolisuutta ja laatua. Kunnilla on käytössään valtava määrä arvokasta rekisteritietoa, ja haluamme hyödyntää tätä kuntasuunnittelussa mahdollisimman laajasti. Kuntatiedon lisäksi haarukoimme tarjolla olevan avoimen datan ja sen hyödyntämismahdollisuudet kuntasuunnittelun tueksi”, kertoo Simo Turunen, vanhempi asiantuntija Granlund Consulting Oy:stä.

Hankkeessa keskitytään väestötietojen parempaan hyödyntämiseen kunnan suunnittelussa sekä syvennetään avoimen datan käyttöä osana kunnan suunnittelua. Aineistoja pyritään esittämään paikkatietomuodossa, joka auttaa tietojen yhdistämisessä sekä alueellisten ilmiöiden havaitsemisessa.

Tietojohtamisessa on keskeistä, että käytettävä tieto on laadukasta, monipuolista, ajantasaista ja saavutettavissa. Hanke perustuu kuntatietojen ja kansallisen avoimen datan hyödyntämiseen ja se skaalautuu Suomen muihin kuntiin. Hanke antaa erinomaisen esimerkin kunnille hyödyntää kustannustehokkaasti dataa oman suunnittelun tueksi.

Kysy lisää hankkeesta:
Simo Turunen, vanhempi asiantuntija, Granlund Consulting Oy, etunimi.sukunimi@granlund.fi, p. 045 871 9091
Tommi Ruokonen, talous- ja hallintopäällikkö, Pirkkalan kunta, etunimi.sukunimi@pirkkala.fi, p. 040 133 5652

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli