Uutiset

Rakennusalan onnistujat palkittiin FinnBUILD-messuilla

Granlund mukana neljässä hankkeessa

Uutinen

FinnBUILD-tapahtumassa palkittiin vuoden 2014 rakennusalan onnistujia kymmenessä kategoriassa, joita ovat mm. vuoden rakennustyömaa, viihtyisin ja energiatehokkain toimisto, vuoden sähköinen työmaa sekä Tekla BIM Award. Granlund on mukana neljässä palkituista hankkeista.

Vuoden rakennustyömaaksi valittiin Kansalliskirjaston peruskorjaus. Kohdetta ei ole kertaakaan rakennuksen lähes 200-vuotisessa historiassa kunnostettu yhtä mittavasti ja monipuolisesti kuin nyt. Rakennuslehden mukaan ensi vuonna valmistuvalla työmaalla on onnistuttu sovittamaan suojelu ja konservointi yhteen olosuhde- ja aikatauluhallinnan sekä eri aikakausien rakenteiden ja niiden korjaamisen kanssa. Granlund toimii hankkeessa sähkö-, AV- ja valaistussuunnittelijana.

Teklan vuotuisen BIM Awards 2014 -kilpailun voitti puolestaan Vallilan uusi maamerkki, OP:n pääkonttori, joka valmistuu vuoden 2015 aikana. Suunnittelutoimeksiantoon kuuluu noin 58 000 m2 uudisrakennus lasikattoineen ja noin 30 000 m2 peruskorjattava osa. Uudisrakennusosassa on neljä maanalaista paikoituskerrosta ja seitsemän maanpäällistä kerrosta. Granlund toimii hankkeessa sähkö-, sprinkler- ja turvasuunnittelijana. Samassa sarjassa kunniamaininnan sai Rajamäen Uimahalli, johon Granlund on tehnyt LVIAJ-suunnittelun sekä energia- ja elinkaarilaskelmia.

Suomen viihtyisimmäksi ja energiatehokkaimmaksi toimistoksi valittiin Derby Business Parkin Hiitti-toimitalo. Valinnan tekivät ERA17-ohjelma ja Green Building Council Finland. Derby Business Park on energiakulutuksessa täysin omaa luokkaansa. Talo on valmistunut vuonna 2012 ja saanut Granlund konsultoimana LEED Platinium -sertifikaatin. Rakennuksen ulkoseinien tiiviyteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja maalämpöjärjestelmällä tuotetaan noin 90 prosenttia tarvittavasta lämpö- ja jäähdytysenergiasta. Huonelämpötilan ohjaus on integroitu ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja jäähdytykseen sekä tilan läsnäolotietoon. Lisäksi ilmanvaihdon tarpeenmukaisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Sisäympäristökyselyssä ilmanlaatuun oltiinkin tyytyväisiä, mutta parannettavaa löytyi sisämelusta ja akustiikasta. LEED-konsultoinnin lisäksi Granlund toteutti hankkeessa LVI-, sähkö-, AV- ja rakennusautomaatiosuunnittelun sekä energiakonsultoinnin.

Lisätietoa palkituista:
Derby Business Park

OP Vallila

Rajamäen uimahalli

Kansalliskirjasto

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli