Uutiset

Senaatti-kiinteistöt kiinnittää erityishuomiota sisäilman laatuun Granlund Managerilla toteutettavilla rakennuskatsastuksilla

Kuva: Senaatti

Senaatti-kiinteistöt käyttää Granlund Manageria kiinteistönhoidon laatuauditoinneissa valtakunnallisesti noin 1000 kiinteistössä. Tänä vuonna auditointeihin on lisätty mukaan rakennuskatsastukset, joilla halutaan parantaa tilojen sisäilman laatua. Rakennuskatsastuksia on tehty jo noin 100 rakennuksessa eri puolilla Suomea.

Uutinen

”Katsastuksissa tarkastellaan 5-portaisella arviointiasteikolla sekä kiinteistöjen rakenteita että IV-järjestelmiä, kuten ilmastointikoneiden tai vesikaton kuntoa”, kertoo Granlund Manager -tuotepäällikkö Jenni Rusama. ”Näin varmistetaan esimerkiksi, että rakenteet ovat tiiviit ja ilmanvaihtojärjestelmät ovat puhtaita.”

Monipuolinen työkalu sisäilman laadun varmistamiseen

Katsastuspohjat kehitettiin tarkasti Senaatin antamien sisältövaatimusten pohjalta.

”Manager-auditointityökalun sisältö, kuten valmiit katsastuspohjat, laadittiin alusta lähtien asiakkaan tarpeiden pohjalta, mutta samalla riittävän avoimilla kysymyksillä”, Rusama kertoo. ”Sama pohja soveltuukin nyt rakennuskatsastuksiin kiinteistötyypistä riippumatta.”

Käytettävyyden kannalta yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on mobiilisovellus.

”Android-puhelimissa toimiva mobiilisovellus tehostaa katsastuksia ja parantaa järjestelmän käytettävyyttä kentällä”, Rusama toteaa. ”Kohteessa voidaan esimerkiksi ottaa valokuvia ja lisätä kommentteja. Järjestelmä toimii tarvittaessa myös offline-tilassa.”

Parempi sisäilma kaikkien oikeus!

Senaatti-kiinteistöt on pyrkinyt parantamaan rakennusten sisäilmaa jo vuosikymmeniä. Toimivat, terveelliset ja turvalliset sisäolosuhteet ovat myös Granlundille suunnittelun tärkeimpiä tavoitteita.

”Näissä talkoissa haluamme olla ehdottomasti mukana!” Rusama korostaa. ”Teemme asiakkaidemme kanssa yhdessä töitä paremman sisäilman ja toimivien sisäolosuhteiden puolesta, ja rakennuskatsastuksillakin on käytännössä yksi selkeä tavoite: tarjota rakennusten käyttäjille terveelliset ja turvalliset tilat. Rakenteiden ja ilmanvaihtojärjestelmien kuntotiedon saaminen mitattavaan muotoon on suuri askel kohti ennakoivaa sisäolosuhteiden hallintaa.”

Lue lisää Senaatti-kiinteistöjen rakennuskatsastuksista.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä:

Jenni Rusama
Tuotepäällikkö
+358 50 568 1245
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli