Uutiset

Suuryrityksille energiakatselmus 2015 aikana

Granlundin asiantuntijat apunasi

Uutinen

Uusi energiatehokkuuslaki edellyttää suurilta yrityksiltä neljän vuoden välein tehtävää energiakatselmusta, joka koostuu yritys- ja kohdekatselmuksista.

Yrityskatselmuksessa selvitetään yrityksen energiankulutusprofiili ja tunnistetaan energiansäästömahdollisuudet. Kohdekatselmuksia tulee olla tehtynä merkittävistä energiankäyttökohteista tai oletetuista suuren säästöpotentiaalin kohteista yrityskatselmusten väliseltä neljän vuoden ajalta. Tänä vuonna voi hyödyntää vielä vuoden 2011 jälkeen tehtyjä Motiva-mallisia kohdekatselmuksia.

Energiakatselmus tulee tehdä suurelle yritykselle, jossa on määritelmän mukaan yli 250 työntekijää tai sen liikevaihto on yli 50 MEU ja taseen loppusumma yli 43 MEU. Energiankäytön määrä ei ratkaise yrityksen kokoa tai yrityskatselmuksen pakollisuutta.

Asiantuntijamme avuksi energiakatselmusten tekoon

Yrityskatselmuksia voivat tehdä yrityskatselmoijiksi pätevöityneet, vuoden 2015 yrityskatselmuksen raportoinnin voi vielä tehdä nykyisillä Motiva-energiakatselmoijan pätevyyksillä. Kohdekatselmuksia voi puolestaan tehdä ilman pätevöitymistä. Sama henkilö voi vastata sekä yritys- ja kohdekatselmuksista.

Ota yhteyttä päteviin asiantuntijoihimme, niin hoidamme energiakatselmuksen puolestasi!

Tutustu tarkemmin koosteeseemme uudesta energiatehokkuuslaista.

Lisätietoa:

Erja Reinikainen
Johtava energia-asiantuntija
Granlund Oy
p. 010 7592 311
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Jarkko Kuronen
Energia-asiantuntija
Granlund Oy
p. 010 759 2469
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli