Uutiset

Uusin blogi: yhteistyöllä parempia tietomalleja

Tuoreimmassa blogitekstissämme Tero Järvinen kirjoittaa siitä, kuinka yhteistyöllä ja yhdistämällä saisimme enemmän irti tietomalleista.

Uutinen

- Pystyisimme Suomessa yhdistämään kaksi asiaa toisiinsa, eli matemaattisesti toimivan järjestelmämallin, joka on esivalmistekelpoinen urakoitsijalle. Mallin, jonka tarkkuustaso ei ole pelkästään as-built ennen kuin on asennuksia edes aloitettu. Mallin, joka sisältää oikean tuotetiedon ollen näin käytettävissä ylläpidon lähtötietomallina. Meillä on kaikki työkalut tällaisen mallin aikaansaamiseksi, kirjoittaa Järvinen "Urakoitsija on ystävä" -blogitekstissään.

Hänen mukaansa kaikessa avainsanana on yhteistyö. Koska urakoitsija ei ole järjestelmäsuunnittelun ammattilainen, eikä suunnittelijalla ole tietoutta kustannuksista tai asennusten haasteista, Järvinen korostaa yhteispelin tärkeyttä.

- Yhdessä urakoitsija ja suunnittelija hallitsevat kokonaisuuden, kun asenne ja toisen työn kunnioittaminen on kunnossa.

Lue Järvisen resepti  asennuskelpoisen, matemaattisesti toimivan talotekniikan tietomallin tekemiseksi Energistä rakentamista -blogistamme.

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli