Uutiset

Vaasan yliopistolle energialaboratorio

Granlund mukana sähkö- ja LVIA-suunnittelijana

Uutinen

Vaasan yliopisto vahvistaa energia-alaan liittyvää tutkimustoimintaansa ja rakennuttaa Energy Research Center -energialaboratorion, joka on ensimmäinen vaihe kohti valtakunnallisestikin mittavaa Vaasan energiateknologia-alan tiedepuistoa. Laboratorio vastaa yliopiston kasvavaan tutkimus- ja koulutustarpeeseen, sillä jatkossa Vaasan yliopisto haluaa profiloitua uusiutuvien energialähteiden sekä älykkään ja joustavan energiatuotannon edelläkävijänä.

Investoinniltaan merkittvässä Energy Research Center -hankkeessa ovat yliopiston lisäksi vahvasti mukana Tekes, Vaasan kaupunki ja alueen energia-alalla toimivat yritykset.

Vaasan energiateknologia-alan tiedepuiston alueelle on mahdollista toteuttaa laboratorion lisäksi tutkimus- ja tuotekehitystiloja sekä muita yritystoimitiloja yhteensä noin 17 000 m2 alueelle. Seuraavien vaiheiden valmistelu aloitetaan mahdollisesti jo syksyllä 2015.

Energy Research Center -laboratorion rakennuttamisesta vastaa Oy Vaasa Parks Ab, ja rakennustyöt on aloitettu 1.6.2015. Granlund Oy ja Granlund Pohjanmaa Oy ovat hankkeessa mukana LVIA-, sähkö - ja prosessijärjestelmien suunnittelijoina konsortiossa IRL:n ja Protaconin kanssa. Energialaboratoriossa on tavoitteena aloittaa toiminta syksyllä 2016.

Lisätietoja
Matti Urjo
sähköosaston johtaja
Granlund Oy
p. 050 5252242
etunimi.sukunimi@granlund.fi

Hannu Anttila
Toimitusjohtaja
IRL-Suunnittelu Oy
p. 050 322 1442
etunimi.sukunimi@irl-suunnittelu.fi

Leevi Ihamäki
Site Manager
Protacon Oy
p. 010 347 2152
etunimi.sukunimi@protacon.com

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli