Uutiset

”Valotapahtumien suosio kasvussa”

Lux Helsingin taiteellinen johtaja tulee Granlundilta

Uutinen

Seitsemättä kertaa järjestettävä Lux Helsinki -valotaidefestivaali valaisee Helsingin keskustan jälleen tammikuussa. Festivaaliin valituista 17 taideteosten tekijöistä puolet tulee ulkomailta ja puolet ovat kotimaisia. ”Samoin puolet teoksista on nähty maailmalla aiemmin ja puolet on tehty varta vasten tapahtumaa varten”, kertoo hankkeen taiteellinen johtaja, Granlundin johtava esitystekniikan asiantuntija Ilkka Paloniemi. Teosten valinnassa on noudatettu samaa periaatetta alusta alkaen, jotta voidaan taata festivaalin teosten laadukkuus.

Paloniemen vetämä Teakon-suunnitteluyksikkö siirtyi Granlundille marraskuussa Taideyliopistolta. Paloniemi on toiminut kolmena aiempana vuotena Lux Helsingin teknisenä johtajana ja tänä vuonna hänet valittiin sen taiteelliseksi johtajaksi.

Lux Helsinki on maksuton kaupunkitapahtuma, joka kokoaa yhteen niin paikallisia kävijöitä kuin matkailijoita. Valotapahtumien määrä on Paloniemen mukaan ylipäänsä kasvussa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. ”Vastaavanlaisia tapahtumia järjestetään Suomessa ainakin Oulussa, Tampereella, Joensuussa ja Jyväskylässä, lisäksi kansainvälisien valotapahtumien määrä kasvaa vuosi vuodelta”, hän kertoo.

Lux Helsinki on kasvattanut yleisömääräänsä vuosi vuodelta. Esimerkiksi 2012 kävijöitä oli 50 000, kun 2014 yllettiin jo 150 000 kävijään. Tänä vuonna odotetaan vähintään samaa määrää. Paloniemi suosittelee tapahtumaa kaikille. ”LUX Helsinki antaa todella vastinetta kävijöilleen ja sopii koko perheelle”, Paloniemi mainitsee.

Lux Helsinki on Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma ja se on osa YK:n kansainvälistä Valon vuotta 2015 (International Year of Light). Lisäksi tapahtuma juhlistaa Helsingin Yliopiston 375 juhlavuotta sekä Helsingin valotapahtumien 20 vuotista historiaa. Tapahtuman partnerina on tänä vuonna Red Green Blue RGB Oy ja kumppaneita Raha-automaattiyhdistys RAY sekä Metro Helsinki.

4.-8.1.2015 järjestettävän Lux Helsingin taideteokset ovat nähtävillä Helsingin keskustassa Senaatintorin suunnalla ja Kansalaistorin ympäristössä klo 17-22 välisenä aikana.

Lisätietoa:

Ilkka Paloniemi
johtava asiantuntija
Esitystekniikka, Teakon
Granlund Oy
ilkka.paloniemi (at) granlund.fi
p. 050 500 4141

www.luxhelsinki.fi

 Kuva: Lux Helsinki, Marcos Viñals Bassols

Takaisin uutisiin

Jaa artikkeli