Hyppää sisältöön
UutinenTamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.9.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Aihepiiri
Yrityskaupat
Jaa

Sairaalatekniikan kokenut osaaja Projektivisio Oy siirtyy osaksi Granlundia osakekaupalla, josta sovittiin 29.9.2023. Osakekaupan myötä Granlund vahvistaa asemaansa Pirkanmaan suurimpana sairaalatekniikan asiantuntijayrityksenä. Fuusio on valmis maaliskuun lopulla 2024.

Terveydenhuollon rakennuksissa ja suurissa sairaaloissa sairaalalaitteiden osuus on merkittävä – paitsi investointina myös modernin terveydenhuollon mahdollistajana. On loppu viimein veronmaksajien edun mukaista, että laitehankinnat osataan tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, ja että niiden asennus sujuu huolellisesti. Tässä työssä tarvitaan sairaalatekniikan ammattilaisia.

Granlund saa riveihinsä asiantuntijoita, joilla on kokemusta mm. KSL-suunnittelusta (kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu), sairaalatekniikan hankinnoista sekä sairaalahankkeiden rakennuttamisen ja valvonnan tehtävistä. Yli 10 vuotta sitten perustettu Projektivisio Oy työllistää neljä ammattilaista, joista kolme ovat yrityksen osakkaita. Projektivision työntekijöiden työpisteet muuttavat kaupan myötä Granlundin tiloihin Tampereen Järvensivuntielle.

Tällä hetkellä suurimpia yhteisiä hankkeitamme ovat TAYS Uudistamisohjelman loppuvaihe ja OYS2030-uudistamisohjelma.

Sami Perkko

Projektivision osakas ja toimitusjohtaja Sami Perkko kertoo, että Projektivision väki siirtyy Granlundille hyvissä tunnelmissa. Granlundin houkuttelevuutta lisäsi suuren yrityksen mahdollisuudet sekä kansainvälistymiseen liittyvät näkymät.

”On hienoa saada omaan tekemiseen uusia tuulia. Itse odotan, että nyt minulla on paremmat mahdollisuudet kehittää sairaalatekniikka-alaa – eli keskittyä olennaiseen, kun oman yrityksen pyörittäminen ei vie niin paljon aikaa”, Sami Perkko sanoo.

Granlund on Projektivision lailla vahvasti mukana sairaalahankkeissa ja hyvinvointialueiden kohteissa ympäri Suomen. Yritysten henkilökunta onkin tutustunut toisiinsa jo moneen kertaan eri hankkeiden, allianssien ja yhteisten asiakkuuksien parissa.

”Tällä hetkellä suurimpia yhteisiä hankkeitamme ovat TAYS Uudistamisohjelman loppuvaihe ja OYS2030-uudistamisohjelma”, Sami Perkko kertoo.

Sairaaloiden ja hyvinvointialueiden hankkeiden suhteen työtilanne näyttää hyvältä, eri mittaluokkien hankkeita käynnistyy, mutta volyymi hieman hiljenee.

Risto Suojanen

Rakentamisen suhdanteet näyttävät tänä syksynä synkiltä, mutta terveydenhoidon kannalta olennaisten rakennusten rakentaminen ja korjaaminen jatkuu. Hyvinvointialueiden uudistus näkyy sairaalatekniikan asiantuntijoiden työpöydillä.

”Sairaaloiden ja hyvinvointialueiden hankkeiden suhteen työtilanne näyttää hyvältä, eri mittaluokkien hankkeita käynnistyy, mutta volyymi hieman hiljenee”, kertoo Granlund Tampere Oy:n toimitusjohtaja Risto Suojanen.

Tänä syksynä Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tässä yrityskaupassa Projektivisio Oy:n osakekannan ostaa Granlund Oy. Projektivision työntekijät siirtyvät Granlund Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lue lisää yhdistymisestä.

Haluatko kuulla lisää?

Risto Suojanen

Aluejohtaja
Granlund Tampere

Lisää uutisiamme

Jukka Tyni: “Asiakkaiden luottamus on tämän työn suola”

11.06.2024 – Granlundin varatoimitusjohtaja Jukka Tyni jää eläkkeelle, mutta jatkaa asiakkaiden palvelua Senior Advisorina. Lähes 40 vuodessa LVI-alalla on nähty nousuja ja…

Uutinen

Vahva yrityskulttuuri Granlundin henkilöstötyytyväisyyden perustana

05.06.2024 – Granlundilaisista valtaosa, 94 prosenttia, on tyytyväisiä Granlundiin työpaikkana. Granlundilaiset antavat työpaikalleen arvosanaksi 4,13 asteikolla 1–5. Mikä on korkean henkilöstötyytyväisyyden salaisuus?

Uutinen
Pekka Metsi, CEO of Granlund

Granlund jatkaa vahvaa liiketoimintaa

28.05.2024 – Liikevaihto kasvoi alkuvuodesta 12 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan jaksoon. Kaikilla liiketoiminta-alueilla riittää töitä.

Uutinen

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen
Rakennesuunnittelu Granlund

Granlund laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaa

14.05.2024 – Talotekniikan markkinajohtaja laajentaa rakennesuunnittelun liiketoimintaansa. Palveluissa tullaan keskittymään erityisen vaativiin kohteisiin ja vähähiiliseen rakentamiseen.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Granlundin maine vakaana ja luotettavana työnantajana ei ole syntynyt tyhjästä

10.04.2024 – Finanssikriisi, 90-luvun lama, pandemia, rakennusalan haasteet… Näissäkin maailman meille heittämissä kierrepalloissa Granlund on pysynyt vuodesta toiseen työntekijöidensä silmissä turvaa tuovana…

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Rakennuttamisen liiketoiminta on Granlundilla vahvassa kasvussa

02.04.2024 – Granlundin rakennuttamisen ja valvonnan liiketoiminta on kasvanut vuosikymmenessä yli 17 miljoonaan euroon. Asiakkaat arvostavat erityisesti kokonaispalvelua.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?