Hyppää sisältöön
UutinenTamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

Tamperelainen Projektivisio osaksi Granlundia

29.9.2023 – Granlund vahvistaa sairaalatekniikan osaamistaan Pirkanmaan alueella ostamalla Projektivisio Oy:n osakekannan.

Aihepiiri
yrityskaupat
Jaa

Sairaalatekniikan kokenut osaaja Projektivisio Oy siirtyy osaksi Granlundia osakekaupalla, josta sovittiin 29.9.2023. Osakekaupan myötä Granlund vahvistaa asemaansa Pirkanmaan suurimpana sairaalatekniikan asiantuntijayrityksenä. Fuusio on valmis maaliskuun lopulla 2024.

Terveydenhuollon rakennuksissa ja suurissa sairaaloissa sairaalalaitteiden osuus on merkittävä – paitsi investointina myös modernin terveydenhuollon mahdollistajana. On loppu viimein veronmaksajien edun mukaista, että laitehankinnat osataan tehdä parhaalla mahdollisella tavalla, ja että niiden asennus sujuu huolellisesti. Tässä työssä tarvitaan sairaalatekniikan ammattilaisia.

Granlund saa riveihinsä asiantuntijoita, joilla on kokemusta mm. KSL-suunnittelusta (kiinteiden sairaalalaitteiden suunnittelu), sairaalatekniikan hankinnoista sekä sairaalahankkeiden rakennuttamisen ja valvonnan tehtävistä. Yli 10 vuotta sitten perustettu Projektivisio Oy työllistää neljä ammattilaista, joista kolme ovat yrityksen osakkaita. Projektivision työntekijöiden työpisteet muuttavat kaupan myötä Granlundin tiloihin Tampereen Järvensivuntielle.

Tällä hetkellä suurimpia yhteisiä hankkeitamme ovat TAYS Uudistamisohjelman loppuvaihe ja OYS2030-uudistamisohjelma.

Sami Perkko

Projektivision osakas ja toimitusjohtaja Sami Perkko kertoo, että Projektivision väki siirtyy Granlundille hyvissä tunnelmissa. Granlundin houkuttelevuutta lisäsi suuren yrityksen mahdollisuudet sekä kansainvälistymiseen liittyvät näkymät.

”On hienoa saada omaan tekemiseen uusia tuulia. Itse odotan, että nyt minulla on paremmat mahdollisuudet kehittää sairaalatekniikka-alaa – eli keskittyä olennaiseen, kun oman yrityksen pyörittäminen ei vie niin paljon aikaa”, Sami Perkko sanoo.

Granlund on Projektivision lailla vahvasti mukana sairaalahankkeissa ja hyvinvointialueiden kohteissa ympäri Suomen. Yritysten henkilökunta onkin tutustunut toisiinsa jo moneen kertaan eri hankkeiden, allianssien ja yhteisten asiakkuuksien parissa.

”Tällä hetkellä suurimpia yhteisiä hankkeitamme ovat TAYS Uudistamisohjelman loppuvaihe ja OYS2030-uudistamisohjelma”, Sami Perkko kertoo.

Sairaaloiden ja hyvinvointialueiden hankkeiden suhteen työtilanne näyttää hyvältä, eri mittaluokkien hankkeita käynnistyy, mutta volyymi hieman hiljenee.

Risto Suojanen

Rakentamisen suhdanteet näyttävät tänä syksynä synkiltä, mutta terveydenhoidon kannalta olennaisten rakennusten rakentaminen ja korjaaminen jatkuu. Hyvinvointialueiden uudistus näkyy sairaalatekniikan asiantuntijoiden työpöydillä.

”Sairaaloiden ja hyvinvointialueiden hankkeiden suhteen työtilanne näyttää hyvältä, eri mittaluokkien hankkeita käynnistyy, mutta volyymi hieman hiljenee”, kertoo Granlund Tampere Oy:n toimitusjohtaja Risto Suojanen.

Tänä syksynä Granlund uudistaa Suomen organisaatiotaan, ja konsernin 12 tytäryhtiötä yhdistyvät emoyhtiöön 31.10.2023. Jatkossa Granlund Oy toimii Suomessa yhtenä yhtiönä konsernin sijaan. Tässä yrityskaupassa Projektivisio Oy:n osakekannan ostaa Granlund Oy. Projektivision työntekijät siirtyvät Granlund Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lue lisää yhdistymisestä.

Haluatko kuulla lisää?

Risto Suojanen

Aluejohtaja
Granlund Tampere

Lisää uutisiamme

Vuoden 2023 palkittuja opinnäytetöitä juhlistettiin Granlundilla

20.11.2023 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät energiasta saatavaa dataa, ulospuhallusilmaa toimistorakennuksissa sekä tarpeenmukaista ilmanvaihtoa.

Uutinen

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Arkkitehtitoimisto ON Oy:sta tulee osa Granlund Kuopiota

07.11.2023 – Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1.1.2024.

Uutinen

SCANVAC-palkinto Pekka Metsille

31.10.2023 – SCANVAC myöntää joka toinen vuosi LVI-alan palkinnon pohjoismaiselle yksityishenkilölle, yritykselle tai organisaatiolle, joka on antanut merkittävän panoksensa alalle.

Uutinen

Miten suunniteltiin edistyksellisen paloturvallinen Länsimetro?

31.10.2023 – Länsimetron turvallisuusratkaisut ovat edistyksellisiä kansainvälisessäkin mittakaavassa. Granlundin suunnittelijat olivat valitsemassa ratkaisuja, joilla paloturvallisuudesta huolehditaan monen järjestelmän yhteispelillä.

Uutinen

Lean-ajattelu vauhdittaa rakennusalan vihreää siirtymää

19.10.2023 – Rakennusalan muutosliikettä kohti lean-periaatteita ajava RAIN3-hanke kerää yhteen alan eri asiantuntijoita. Granlundilla järjestetyssä Lean ja vihreä siirtymä -työpajassa käsiteltiin vähähiilisen…

Uutinen

Granlundin alueyhtiöt sulautuvat Granlund Oy:hyn 31.10.2023

11.10.2023 – Asiakas- ja yhteistyökumppanitiedotteemme kokoaa olennaiset asiat liittyen Granlundin yhdistymiseen marraskuun alusta alkaen.

Uutinen

Miten onnistut kiinteistöjen ylläpidon kilpailutuksissa?

09.10.2023 – Jos kilpailutuksia ei tehdä eikä sopimussisältöjä ole vähään aikaan päivitetty, kustannukset karkaavat helposti käsistä, laatu voi heiketä ja palvelujen sisältö…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?