Hyppää sisältöön
PalvelutVastuullisuusraportointi

Vastuullisuusraportointi

Löydä parhaiten organisaatiotasi palveleva vastuullisuusraportoinnin menetelmä. Tuemme kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä, tuotevalmistajia ja kiinteistöjen omistajia vastuullisuusraportoinnissa.

Löydä paras tapa vastuullisuusraportointiin

Vastuullisuusraportoinnin on määrä osoittaa, että vastuullisuuden (ESG) eteen tehdään jatkuvasti ja systemaattisesti töitä. Se ei ole muusta liiketoiminnasta irrallinen prosessi vaan osa sitä. Se on vastuullisuustyön tilinpäätös tehdystä työstä ja se kertoo, mihin suuntaan seuraavaksi jatketaan.

Jokaisen yrityksen ja organisaation tulee löytää itselleen sopivat vastuullisuusraportoinnin tavat ja menetelmät, jotka parhaiten vastaavat sen vastuullisuustavoitteita ja sidosryhmien odotuksia.

Määrämuotoisten ja standardoitujen raporttien lisäksi on tärkeää tuottaa viestinnällisesti mielekästä ja omaa brändiä tukevaa vastuullisuusraportointia. Laadukas vastuullisuusraportointi tekee liiketoiminnasta ja sen vastuullisuudesta läpinäkyvämpää ja mahdollistaa vertailun muiden toimijoiden kanssa.

Millaisia vastuullisuusraportoinnin muotoja tuemme?

Vastuullisuusraportoinnille on olemassa useita kansainvälisiä standardeja ja viitekehyksiä. Näiden avulla raportointi voi olla vertailukelpoista ja tarkempaa.

Granlundin asiantuntijat tukevat sinua seuraavien viitekehysten mukaisessa raportoinnissa: CSRD, EU-taksonomia, GRI, GRESB ja CDP.

Erottaudu muista aidolla ja laadukkaalla vastuullisuusraportoinnilla

Hyvä vastuullisuusraportti on kattava, luotettava ja läpinäkyvä. Se tarjoaa selkeän kuvan yrityksen vastuullisuustoiminnasta, tavoitteista, toimenpiteistä ja saavutuksista.

Granlundin asiantuntijat laativat vastuullisuusportit aina tarpeesi huomioiden. Pohdimme yhdessä kanssasi, mitä organisaatiosi haluaa saavuttaa, mitkä pääviestinne ovat ja mitkä ovat teidän toiminnassanne vastuullisuuden kulmakiviä.

CSRD-raportointi

EU:n kestävyysraportointidirektiivi CSRD tuo yritysten vastuullisuusraportointiin merkittäviä uusia velvoitteita. CSRD:n myötä vastuullisuudesta pitää raportoida entistä tarkemmin ja kokonaisvaltaisemmin, ja sen mukaista raportointia edellyttävät myös keskeiset sidosryhmät kuten rahoittajat.

CSRD antaa jatkossa viitekehyksen kaikelle vastuullisuusraportoinnille – myös niille yrityksille, jotka eivät ole suoraan sen piirissä. CSRD on ylin ohjaava säädös EU-tasolla, joten uskomme että sen mukaisesta raportoinnista tulee lähivuosina valtavirtaa.

CSRD on alusta loppuun määrämuotoista raportointia, minkä takia jatkossa yritysten vastuullisuusraportteja on paljon helpompi verrata keskenään. Autamme kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä, tuotevalmistajia ja kiinteistöjen omistajia CSRD-raportoinnissa.

EU-taksonomian mukainen raportointi

EU-taksonomia on luokitusjärjestelmä ympäristön kannalta kestäville sijoituskohteille. Sen tavoitteena on sitoa rahan saatavuus ja hinta siihen, kuinka kestävästä sijoituskohteesta on kyse.

EU-taksonomia edellyttää, että organisaatiot raportoivat taloudellisten toimintojensa ympäristövaikutuksista ja kestävyydestä standardoidusti ja läpinäkyvästi. EU-taksonomiaraportointi auttaa sijoittajia ja sidosryhmiä arvioimaan yritysten vastuullisuutta.

GRI-raportointi

Vapaaehtoiset GRI-raportit koostuvat useista osista, joiden avulla yritykset voivat kattavasti raportoida taloudellisesta, ympäristöllisestä ja sosiaalisesta suorituskyvystään.

GRI-raportoinnissa pyritään avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen, jotta sidosryhmät voivat saada täydellisen kuvan yrityksen vastuullisuustoimista ja niiden tuloksista. Raportointia voi tehdä eri tasoilla, kuten Core-, Comprehensive- ja Materiality Check -tasolla, riippuen yrityksen tavoitteista ja tarpeista.

GRESB-raportointi

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on riippumaton organisaatio, joka tarjoaa sijoittajille ja johtajille validoitua ESG-dataa ja vertailuja päätöksenteon parantamiseksi. Se mittaa kiinteistösijoitusyhtiöiden ja -rahastojen vastuullisuutta koko kiinteistösalkun tasolla.

GRESB-standardit kattavat seuraavat ESG:n osa-alueet:

  • Hallinnollinen: kuten johtaminen, riskienhallinta ja sidosryhmävuorovaikutus
  • Ympäristö: esimerkiksi energiatehokkuus, hiilijalanjälki ja vesikäyttäytyminen
  • Sosiaalinen: kuten terveys ja turvallisuus, monimuotoisuus ja työvoimakysymykset

CDP-raportointi

CDP (Carbon Disclosure Project) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kerää tietoja yritysten ilmastovaikutuksista ja ympäristöjohtamisesta. CDP:n raportointiprosessi auttaa yrityksiä arvioimaan, seuraamaan ja raportoimaan ilmastovaikutuksistaan, vesivaroihin liittyvistä riskeistä sekä muiden ympäristökysymysten hallinnasta.

CDP-raportointi on tapa, jolla yritykset voivat antaa tietojaan CDP:lle näiden ympäristökysymysten osalta. Tiedot kerätään standardoitujen kyselyjen avulla, joissa yritykset voivat kertoa toimistaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristönsuojelun edistämiseksi. CDP:n keräämä tieto auttaa sijoittajia ja sidosryhmiä ymmärtämään yritysten ympäristövaikutuksia ja kestävyyttä.

Haluatko kuulla lisää?

Asta Autelo

Johtaja, energiajohtaminen ja vastuullisuus
Granlund Oy

Tytti Bruce-Hyrkäs

Vastuullisuusliiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Lue lisää vastuullisuudesta

“Vihreän siirtymän hankerahoitus on kiinni 5 tekijästä”

27.11.2024 – Rahoitusalan asiantuntija Eeva Grannenfelt kokosi yhteen viisi tekijää, joilla voidaan varmistaa innovatiivisten vihreän siirtymän hankkeiden rahoitus.

Uutinen

Miten voit saada yrityksellesi kilpailuetua hiilirajamekanismista?

15.11.2024 – Hiilirajamekanismi vaikuttaa etenkin rakennustuotealaan. Se tuo uusia sääntöjä ja velvoitteita erityisesti yrityksille, jotka tuovat Euroopan unioniin hiili-intensiivisiä tuotteita, kuten terästä,…

Blogi

Teknologiasta tukea CSRD-vaatimusten täyttämiseen

21.10.2024 – Kestävyysasioista vastaava ammattilainen: älä jätä tätä herkullista hetkeä hyödyntämättä! Käytä raportointivaatimuksia mandaattinasi rakentaa kestävyysmittaristosi ja seurantasi sellaiseen iskuun, että siitä…

Blogi

Miten tehdä edukseen erottautuvaa vastuullisuusraportointia?

21.08.2024 – Tuntuuko sinustakin, että eri toimijoiden vastuullisuusraportit ovat kuin toistensa kopioita? Liian usein ne tosiaan ovat sitä.

Blogi

Vastuullisuudella voi olla ratkaiseva merkitys kiinteistökaupassa

14.08.2024 – Jos jotain voin ennustaa tässä muuttuvassa maailmassa, niin sanon, että vastuullisuudella on aivan selvästi vaikutusta kiinteistön myynnin helppouteen.

Blogi

Onko käytönaikaisille ympäristösertifikaateille vielä tarvetta?

06.08.2024 – Meiltä kysytään usein, miten sertifikaattien käy tulevaisuudessa. Kannattaako niitä yhtä teettä kiinteistökohteisiin vai onko tilalle tulossa jokin parempi tapa todentaa…

Blogi

Löperöistä hiilineutraaliusväittämistä pitää hankkiutua eroon

01.08.2024 – Välillä innostus ehtii uskottavuuden edelle. Nyt on hyvä aika tarkistaa, kestävätkö oman yrityksen hiilineutraaliusväittämät lähempää tarkastelua.

Blogi

Jopa kolmannes luontokadosta johtuu rakentamisesta

07.06.2024 – Vastuulliset rakennusalan yritykset ovat jo ottaneet käyttöön luontovaikutuksia arvioivia mittareita. Tämä vaikuttaa koko rakentamisen arvoketjuun ja pakottaa kaikki muutokseen.

Blogi

Mitä kiristyvät vastuullisuusvaatimukset edellyttävät kiinteistöjen ylläpitopalveluilta?

10.05.2024 – Jatkossa kiinteistöjen ylläpitopalveluja tarjoavilta yrityksiltä edellytetään kestävien käytäntöjen kehittämistä ja avointa viestintää.

Blogi

Ilmastonmuutos kurittaa kiinteistöjä

22.04.2024 – Ilmastonmuutos on valitettava tosiasia, eikä sen seurauksilta voi välttyä: realisoituvat ilmastoriskit näkyvät meillä jo nyt – ja lisää on luvassa.…

Blogi

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Pyydä tarjous

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?