Hyppää sisältöön
PalvelutRakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelua uudiskohteisiin ja korjausrakentamiseen

Tietomallipohjainen rakennesuunnittelu varmistaa kaikenkokoisten uudisrakennusten ja korjauskohteiden valmistumisen vastuullisesti, turvallisesti ja ajallaan.

Suunnittelemme rakennetekniikkaa suuriin ja pieniin uudiskohteisiin aina asunnoista teollisuuteen ja julkiseen rakentamiseen. Autamme joustavasti myös kaikenkokoisissa korjausrakentamisen hankkeissa, kuten kiinteistöjen peruskorjauksissa ja julkisivusaneerauksissa sekä taloyhtiöiden linjasaneerauksissa. Yhdistämme vanhat ja uudet rakenteet toisiinsa, samalla kun huolehdimme rakennesuunnittelun aikatauluista.

Betoni-, teräs- ja puurakennesuunnittelun asiantuntija

Projektin onnistumisen kannalta tärkeintä on suunnittelijoiden keskinäinen toiminta ja yhteistyö. Suunnitteluryhmän sujuvalla yhteistyöllä on suuri vaikutus suunnitelmien laatuun ja ristiriidattomuuteen.

Onnistunut lopputulos vaatii myös oikeanlaisia materiaalivalintoja. Rakennesuunnittelijamme hallitsevat yhtä varmasti betonielementtisuunnittelun, teräsrakenteiden konepajasuunnittelun ja vähähiilisen puurakentamisen. Eri rakennusmateriaalien parhaiden puolien tunteminen tukee myös monimuotoista hybridirakentamista.

Lisäksi huomioimme eri rakennejärjestelmien ja runkorakenteen materiaalien vaikutukset kohteen toiminnallisuuteen, tilatehokkuuteen, muuntojoustavuuteen ja kustannuksiin.

Rakennesuunnittelu tukee hiilijalanjälkilaskentaa

Luomme lähes jokaisesta kohteesta tietomallin, jonka tarkkuustaso sovitaan tapauskohtaisesti projektin alussa. Suunnitteluvaiheessa rakennemalli tukee eri tekniikkalajien yhteensovitusta täsmällisellä tiedolla kohteen geometriasta, raudoituksista ja liitosdetaljeista.

Lisäksi rakennemalli palvelee rakennusaikana työmaata ja käyttöönoton jälkeen valmiin rakennuksen ylläpitoa. Rakennemallit antavat lähtötiedot myös tietomallipohjaiselle hiilijalanjälkilaskennalle, kustannusohjaukselle ja 4D-aikataulutukselle.

Rakennetekniset ja rakennusfysikaaliset selvitykset

Rakennesuunnittelupalvelumme sisältävät kaikki tarvittavat rakennetekniset selvitykset, kuten rakennevaurioiden kartoitukset, kuntoarviot, kuntotutkimukset ja rakennusfysikaaliset tarkastelut.

Autamme myös energiamurrokseen reagoinnissa. Rakennusten uudentyyppiset energiajärjestelmät heijastuvat rakennesuunnitteluun uusina kestävyysvaatimuksina. Toteutamme muun muassa vesikattojen kantavuus- ja kuormitustarkastelut aurinkopaneelien ja muiden uusiutuvan energian järjestelmien turvallista asennusta varten.

Elinkaarikestävyys osana rakennesuunnittelua

Rakennesuunnittelulla on suuri vaikutus rakennuksen ympäristö- ja elinkaarikestävyydelle. Tarjoamme vastuullisia rakenneratkaisuja, jotka pidentävät rakennuksen koko elinkaarta. Rakennesuunnittelun aikana tehdyt valinnat vaikuttavat muun muassa kohteen hiilijalanjälkeen, energiatehokkuuteen, sisäolosuhteisiin ja elinkaarikustannuksiin.

Jotta rakennushankkeen toteutus etenisi mahdollisimman jouhevasti, saat meiltä ketterästi myös kaiken talotekniikkasuunnittelun sekä rakennuttamisen ja valvonnan palvelut. Granlund Manager -ohjelmisto auttaa puolestaan kehittämään kiinteistön ylläpidon ja käytön kestävyyttä. Lopuksi tarjoamme asiantuntemusta rakennusten kestävään purkamiseen ja kiertotalouden huomiointiin.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä

Tero Koikkalainen

Osastonjohtaja, rakennesuunnittelu
Granlund Saimaa

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?