Hyppää sisältöön
PalvelutRakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelua vaativiin kohteisiin

Uudis- ja korjauskohteiden rakennesuunnittelu tukee vähähiilistä, muuntojoustavaa ja elinkaarikestävää rakentamista.

Rakennesuunnittelu osana palvelukokonaisuutta

Rakennesuunnittelijamme tuottavat uudis- ja korjausrakentamisen kohteisiin vähähiilisiä ja muuntojoustavia rakenneratkaisuja. Toimimme luotettavana kumppanina kaikenkokoisissa kohteissa kouluista ja päiväkodeista liiketiloihin ja laajarunkoisista urheilu- ja liikuntahalleista teollisuuteen.

Olemme erikoistuneet vaativien kohteiden rakennesuunnitteluun. Asiakkaamme luottavat meihin esimerkiksi arvokiinteistöissä, sairaaloissa, konversiohankkeissa ja turvaluokitelluissa kiinteistöissä.

Saat meiltä rakennetekniikan suunnittelun lisäksi samasta talosta joustavasti kaikki tarvittavat suunnittelu- ja konsultointipalvelut, sisäilmatutkimukset, projektinjohdon sekä ylläpitovaihetta tukevat ohjelmistot.

Rakennesuunnittelu tukee vähähiilistä rakentamista

Rakennesuunnittelulla on suuri vaikutus rakentamisen hiilijalanjälkeen, elinkaarikestävyyteen ja luontovaikutuksiin. Rakennesuunnittelijamme varmistavat kustannus- ja aikataulutavoitteiden rinnalla ESG-kriteerien mukaiset turvalliset, resurssiviisaat ja pitkäikäiset runkoratkaisut. Rakenteita voidaan optimoida esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen, materiaalitehokkuuden tai kiertotalouden näkökulmasta.

Rakennesuunnittelun aikana luotu rakennemalli tarjoaa hankkeen eri osapuolille olennaista tietoa niin jatkuvaa kustannusohjausta kuin vastuullisuusraportointia varten. Paras lopputulos saavutetaan, kun kustannuksia ja CO2-päästöjä optimoidaan yhdessä.

Betonielementti-, teräsrakenne- ja puurakennesuunnittelija

Eri rakennusmateriaalien optimaalinen käyttö on tärkeä osa tehokasta työmaavaihetta ja toimivaa kokonaisuutta. FISE-pätevöityneet rakennesuunnittelijamme tuntevat eri rakennusmateriaalien erityispiirteet betoni- ja teräsrakenteista vähähiiliseen puurakentamiseen. Eri materiaalien parhaiden puolien hyödyntäminen tukee myös monimuotoista hybridirakentamista.

Tehokkuutemme elementti- ja jännebetonirakenteiden tuoteosasuunnittelussa sekä teräsosasuunnittelussa tukee suunnittelutoimeksiantojen kokonaisvaltaista läpivientiä. Rakennesuunnittelijamme varmistavat lopputuloksen laadun yhdessä tilaajan, pääurakoitsijan, tuoteosatoimittajien ja muun suunnitteluryhmän kanssa.

Teemme tiivistä yhteistyöstä myös Granlundin omien talotekniikkasuunnittelijoiden kanssa. Varmistamme yhdessä esimerkiksi uusiutuvan energian järjestelmien, kuten aurinkopaneelien, turvalliset asennukset vesikatoille ja muihin rakenteisiin.

Rakennusfysiikan palvelut

Ilmastonmuutoksen myötä viistosateet, tulvat ja ääriolosuhteet yleistyvät, mikä lisää rakenteiden kosteusrasitusta ja rakentamisen riskejä. Kasvavat sademäärät korostavat hankkeissa rakennusfysikaalisen osaamisen merkitystä. Rakennesuunnittelun palveluihimme kuuluvatkin kaikki rakennetekniset ja rakennusfysikaaliset selvitykset sekä simuloinnit ja tarkastelut.

Rakennusfysiikan suunnittelijamme antavat lausuntoja rakenteiden lämpö-, kosteus-, ääni- ja värähtelyteknisestä toimivuudesta. Lisäksi suunnittelemme sisäilmakorjauksia ja teemme tiivistä yhteistyötä kuntotutkijoidemme kanssa. Tavanomaisissa kohteissa rakennesuunnittelijoidemme kokemus rakennusfysiikasta riittää, mutta vaativissa kohteissa vastuu on rakennusfysikaalisella suunnittelijalla.

Rakennusfysikaalisesti vaativia kohteita ovat muun muassa:

• Merenrantakohteet ja ranta-aluerakentaminen
• Uimahallit ja kylpylät
• Datakeskukset
• Hybridikohteet

• Jäähallit ja kylmätilat
• Sellutehtaat ja muut teollisuuslaitokset
• Sairaaloiden röntgen- ja magneettikuvaustilat

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä

Tero Koikkalainen

Osastonjohtaja, rakennesuunnittelu
Granlund Saimaa

Riku Vihko

Osastonjohtaja, rakennetekniikka
Granlund Mikkeli
Timo Palonkoski, Granlund

Timo Palonkoski

Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Millaista on rakennesuunnittelijan arki Granlundilla?

Tutustu rakennesuunnittelun projektipäällikkönä toimivan Anu Sahin uratarinaan.

Tutustu rakennesuunnittelun referensseihimme

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Helsinki

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?