Hyppää sisältöön
PalvelutKuntoarviot ja tekniset selvitykset

Kuntoarviot ja tekniset selvitykset

Kiinteistöjen kuntoarviot ja tekniset selvitykset antavat kiinteistösi kunnosta ja ylläpidosta rahanarvoista tietoa. Meiltä löydät kuntoarvioihin ja selvityksiin parhaat tekijät kiinteistön koko elinkaaren ajalle.

Kuntoarvioista ja teknisistä selvityksistä arvokasta tietoa

Tarjoamme kiinteistönomistajille ja -sijoittajille sekä taloyhtiöille asiantuntemusta ja tehokkaat raportointityökalut rakennusten teknisten järjestelmien ja rakenteiden kuntoarvioihin, tarvekartoituksiin ja olosuhdeselvityksiin. Palvelumme kattavat kiinteistön koko elinkaaren uudis- ja korjausrakentamisesta ylläpitoon ja huoltoon.

Kertaluonteisten kuntoarvioiden ja muiden selvitysten lisäksi toteutamme ammattitaidolla myös rullaavia, jatkuvasti kiinteistöön tehtäviä katselmuksia. Näitä ovat esimerkiksi kiinteistön Capex-hallinta, laatuauditoinnit, palvelusopimusten auditointi ja vuokralaisvastuiden auditointi.

Kuntoarvioiden ja teknisten selvitysten tekijäksi kannattaa valita asiansa osaava luotettava ammattilainen. Hallitsemme Granlundilla monipuolisesti kaikki rakennus- ja kiinteistötekniikan osa-alueet.

Kuntoarvio auttaa selvittämään kiinteistön korjaustarpeet

Kuntoarvioiden avulla selvitämme isojen kiinteistöjen, kuten toimisto-, liike- ja asuinkiinteistöjen rakenteiden ja järjestelmien kuntoa sekä minimoimme tulevaisuuden hallitsemattomia kustannusriskejä. Asiakkaitamme kuntoarvioissa ja teknisissä selvityksissä ovat kiinteistönomistajat sekä kiinteistöjen rakennushankkeista ja ylläpidosta vastaavat toimijat.

Kuntoarvioilla voimme kartoittaa kiinteistön tulevia korjaustarpeita ja niiden kustannuksia. Niillä voidaan myös selvittää kiinteistössä ilmenneiden ongelmien syitä. Kattavalla kuntoarviolla voidaan lisäksi ohjata kiinteistön suunnitelmallista ylläpitoa ja tarpeenmukaista huoltoa. Teemme kuntoarvioita myös kiinteistökauppojen yhteydessä, jolloin kaupan osapuolena saat tärkeää tietoa kaupan kohteen rakennusteknisestä kunnosta. Palveluihimme kuuluvat myös Technical Due Diligence -selvityksiin liittyvät kuntoarviot.

Tarkempia tutkimuksia varten teemme tarvittaessa kuntotutkimuksen, joka kohdistuu rajattuun rakennuksen osaan ja sisältää rakenteiden avauksia.

Ympäristövastuullisuus kuntoarvioissa

Huomioimme kuntoarvioinnissa myös ympäristövastuuseen sekä sosiaaliseen ja hallinnolliseen vastuuseen (ESG) liittyviä tekijöitä. Erityisesti ympäristövastuullisuus korostuu osana arvioita. Energiatehokkuuden lisäksi on tärkeää selvittää, millaisia vaikutuksia ilmastonmuutoksella on kiinteistöihin. Esimerkiksi hoivakiinteistöissä kannattaa ennakoida, miten ilmaston lämpeneminen ja kuumat kesät vaikuttavat sisäolosuhteisiin ja siten käyttäjien hyvinvointiin. Myös tilojen ja piha-alueiden turvallisuus, terveellisyys ja vaatimustenmukaisuus varmistetaan kuntoarvioinnin yhteydessä. ESG-tavoitteista johdetut toimenpiteet yhdistetään PTS-korjaustoimenpiteiden kanssa kokonaisuudeksi, jonka tavoitteena on vastuullinen ja hyvän kuntonsa säilyttävä kiinteistö.

Energiakatselmus auttaa säästämään energiaa

Energiakohdekatselmus tarjoaa konkreettisia ehdotuksia kannattavista energiatehokkuustoimenpiteistä. Teemme myös energiatehokkuuslain mukaisia kohdekatselmuksia. Laskemme sekä kustannukset että energiasäästövaikutuksen, jolloin tietoa voidaan hyödyntää laajasti energiatehokkuushankkeissa, energiamanageerauksessa ja Capex-hallinnassa. Voimme käyttää selvityksissä rakennusautomaation etäyhteyttä sekä Granlund Managerin huoltokirjaa ja energiaraportteja.

Olosuhdeselvitykset varmistavat terveelliset olosuhteet

Toteutamme erilaisia olosuhdeselvityksiä sekä uudis- että peruskorjauskohteissa. Kiinnitämme aina huomiota ihmisten turvallisuuteen, ja esimerkiksi haitta-ainekartoituksilla saadaan tietoa aineista, jotka voivat vaikuttaa rakenteissa, eristeissä tai pinnoilla peruskorjauksen hintaan. Puhtaudenhallinta jo rakennusvaiheessa ennaltaehkäisee sisäilmaongelmia ja varmistaa kaikille terveelliset olosuhteet.

Digitaaliset kuntoarviot säästävät aikaa

Digitaalisilla raportointityökaluilla saadaan kiinteistöjohtamiseen ja ylläpidon varmistamiseen selkeyttä, tehokkuutta ja suunnitelmallisuutta. Hyödynnämme tarpeen mukaan Granlund Manageria, jolloin kiinteistön tiedot kootaan yhteen paikkaan digitaalisessa muodossa. Samalla kuntoarviointiprosessi nopeutuu, tietojen päivittäminen on helppoa ja raportti valmistuu saman tien. Mobiilisovelluksen ansiosta myös kerätyt tiedot ja havainnot voidaan syöttää järjestelmään jo kohteessa.

Kuntoarvioiden ja teknisten selvityksien palveluitamme

Laadun seuranta ja auditoinnit parhaalla kiinteistöjohtamisen ohjelmistolla


Laadun seuranta ja auditoinnit ovat keskeinen osa kiinteistön ylläpidon kokonaisuutta. Granlund Manager -ohjelmistossa saat käyttöösi markkinoiden laajimmat ja monipuolisimmat työkalut laadunvalvontaan sekä jatkuvan parantamisen malliin.

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?