Hyppää sisältöön
PalvelutRakennushankkeiden hankekehitys

Rakennushankkeiden hankekehitys

Hankekehityksen palveluilla autamme kehittämään liiketoimintaasi kokonaisvaltaisesti tai tietyllä osa-alueella. Varmistamme alkumetreiltä asti rakennushankkeen toteutettavuuden, elinkaarikustannukset, hiilijalanjäljen ja laadun.

Hankekehitysvaiheen palveluilla kohti kannattavaa liiketoimintaa

Hankekehityksessä tärkein tavoitteemme on ymmärtää liiketoimintaasi kokonaisuutena, onpa kyse sitten kiinteistöjohtamisesta tai teollisesta toiminnasta. Laaja-alaisena asiantuntijatalona autamme rakennushankkeen käynnistämisessä vaihe vaiheelta alkaen konseptoinnista, luotettavista kustannusarvioista, kaavamuutoksista ja tilankäyttöluonnoksista.

Voimme ottaa hankekehityksestä kokonaisvastuun tai olla apuna sen tietyssä vaiheessa. Toimimme hankekehityksessä muun muassa rakennuttajakonsulttina, kaavakehittäjänä, projektinjohtajana tai muissa asiantuntijatehtävissä. Käytettävissäsi on Granlundin koko palvelutarjonta, kuten Suomen suurin energia- ja ympäristöratkaisujen asiantuntijatiimi sekä yli 50 hengen taloteknisen hankekehityksen osasto.

Kanssamme hanke etenee hallitusti hankekehityksestä hankesuunnitteluun sekä eri tekniikka-alojen toteutussuunnitteluun, rakennuttamiseen ja käytön aikaiseen toiminnan varmistamiseen.

Kaavamuutosprosessin sujuva läpivienti

Suurten kaavamuutosten toteutus vaatii kokemusta. Tunnemme kaavoitusprosessin hyvin ja pystymme huolehtimaan sujuvasta viranomaisyhteistyöstä ja tehokkaasta marssijärjestyksestä. Pyrimme siihen, että tontin tai kiinteistön kaavamuutos on aina riittävän laaja, jotta kaava luo parhaat edellytykset liiketoimintasi kasvulle ja toiminnan kehittämiselle.

Tarjoamme kaavamuutoksen läpivientiin kaikki tarvittavat asiantuntijat, ja esimerkiksi arkkitehtimme toteuttavat tontin tai tilan käyttösuunnitelmat. Hyödynnämme kaavaprosessissa myös 3D-havainnekuvia ja visualisointeja, mikä helpottaa sidosryhmäyhteistyötä. Kaavamuutoksen jälkeen voimme jatkaa hankkeen seuraavissa vaiheissa, esimerkiksi etsimällä tiloille sopivat käyttäjät tai kilpailuttamalla urakoitsijat.

Hankekehitysvaiheen sijaintipaikka- ja korjaustarveselvitys

Hankekehitysvaiheessa etsimme liikeidealle tai muuttuneelle toiminnalle uuden sijainnin, sopivan tontin tai kiinteistön. Voimme myös auttaa kehittämään olemassa olevia tiloja uutta käyttöä, myyntiä tai vuokrausta varten sekä toteuttaa tarvittavat korjaus- ja uudisrakentamisen vaihtoehtovertailut.

Kustannusarviot, esiselvitykset ja tiedolla johtaminen

Tiedolla johtaminen ja tehokas päätöksenteko vaativat luotettavaa tietoa hankekehityksen kaikissa vaiheissa. Toteutamme muun muassa rakennettavuusselvitykset, tonttikartoitukset ja Due diligence -selvitykset, jotka varmistavat kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Otamme huomioon energiatehokkuuden, vastuullisuuden ja ympäristösertifioinnit hankekehityksen alusta asti, ja eri tavoitteet yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi MOBO-monitavoiteoptimoinnilla. Saat kauttamme myös jatkuvat kustannusohjauksen palvelut.

Talotekninen hankekehitys

Taloteknisessä hankekehityksessä autamme määrittelemään tavoitteet esimerkiksi kiinteistön talotekniikkajärjestelmille, tilatehokkuudelle, muuntojoustavuudelle, turvallisuudelle ja hiilijalanjäljelle. Myös tilojen käyttöä tukevat älykkäät IoT-ratkaisut määritellään hankesuunnittelussa riittävän ajoissa.

Taloteknisen hankekehityksen aikana vertailemme usein eri toteutusvaihtoehtoja, muun muassa kustannusten ja hiilidioksidipäästöjen näkökulmasta. Tavoitteena on maksimoida myytävien neliöiden määrä ja vähentää yllätyksiä rakennushankkeen myöhemmissä vaiheissa.

Granlundin hankekehityksen palvelut

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Tapani Muttonen

Liiketoimintajohtaja, rakennuttaminen ja valvonta
Granlund Oy

Risto Havo

Aluejohtaja
Granlund Saimaa

Esa Nykänen

Aluejohtaja
Granlund Mikkeli

Pekka Turunen

Osastonjohtaja, rakennuttaminen
Granlund Kuopio

Pekka Hjelm

Aluejohtaja
Granlund Turku

Juho Lepistö

Liiketoimintajohtaja
Granlund Oy

Tutustu referensseihimme

Lappeenranta

Assi Groupin kolmas toimistotalo valmistui aikataulussa ja budjetissa

Palvelu

Rakennuttaminen ja valvonta, Kustannusohjaus

Toimiala

Toimistot

Assi Groupilla on nyt kolmen modernin toimistotalon kokonaisuus keskeisellä paikalla Lappeenrannan keskustassa. Kaikkien niiden rakennuttamisessa on luotettu Granlundin asiantuntijoihin.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Uusi katto varmistaa 140-vuotiaan Aleksanterin teatterin toimivuuden

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Korjausrakentaminen, Sähkösuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

140-vuotiaalle Aleksanterin teatterille toimivuus takaa jatkoa. Korjausrakentamisen palveluilla varmennettiin teatterin toimivuus ja turvallisuus seuraavaksi 20 vuodeksi.
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Helsingin vankilan peruskorjaus päivitti tilat nykypäivän vaatimuksiin

Palvelu

Korjausrakentaminen, Rakennuttaminen ja valvonta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund vastasi yli 100 vuotta vanhan Sörkan vankilan peruskorjauksen rakennuttamisesta ja valvonnasta.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?