Hyppää sisältöön
ToimialatDatakeskukset

Datakeskukset

Datan määrä kasvaa kiihtyvällä tahdilla. Datakeskusten tulee vastata tarpeeseen ja kasvattaa kapasiteettiaan, mutta toimia samalla entistä energiatehokkaammin ja vastuullisemmin.

Toimintavarma ja hiilineutraali datakeskus syntyy yhteistyöllä

Ammattilaisemme ovat tukenasi koko matkan datakeskuksen konseptoinnista ja sijaintipaikan etsinnästä aina käyttöönottoon ja jatkuvaan ylläpitoon asti. Toimimme kumppaninasi talotekniikan suunnittelussa ja projektinjohtotehtävissä. Datakeskuksen älykäs ja energiatehokas ylläpidon johtaminen hoituu Granlund Manager -ohjelmiston avulla.

Varmasti toimiva datakeskus rauhoittaa mieltä

Datakeskuksen toimintavarmuus on kriittistä etenkin tuotantoa palvelevan talotekniikan osalta, ja panostammekin erityisesti datakeskusten tekniseen huoltoon. Kauttamme saat konesaleihin kattavat talotekniikan palvelut aina LVI- ja sähkösuunnittelusta automaatioon, jäähdytykseen ja palontorjuntaan.

Digitaaliset ylläpitoprosessimme tukevat toiminnan läpinäkyvyyttä. Kiinteistöjohtamisen ja energianhallinnan ohjelmistomme, Granlund Manager tuo tarvittavan tiedon jatkuvasti oikeiden henkilöiden saataville. Voimme seurata ja hallinnoida reaaliajassa esimerkiksi datakeskuksen kapasiteettia.

Pohjoismaiden suurimmat resurssit takaavat, että saat meiltä maailmanluokan konesalisuunnittelua ja konsultointia kaikkiin tarpeisiisi. Meillä on kokonaisvaltaista kokemusta datakeskuksista ja tunnemme alan erityisvaatimukset. Kasvamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti asiakkaiden eduksi.

Jari Innanen, liiketoimintajohtaja, Data Centers

Oikeanlainen toimintaympäristö tukee energiatehokkuutta

Huolehdimme luotettavasti sekä uusien että saneerausta tai laajennusta vaativien konesalien energiatehokkuudesta. Varmistamme datakeskuksen energian saatavuuden ja energian optimoidun kulutuksen. Haemme ratkaisut, joilla datakeskuksen tuottama hukkalämpö saadaan hyötykäyttöön esimerkiksi kaukolämpöverkkoon. Näin huolehdimme, että datakeskuksen hiilijalanjälki pysyy pienenä.

Kehittyneet raportointityökalumme on myös valjastettu energiankäytön seurantaan. Tarvittaessa voimme integroitua muihin järjestelmiin ja yhdistellä erilaisia tietolähteitä toiminnan tueksi.

Meillä datakeskus on hyvässä hoidossa

Olet hyvissä käsissä. Meidän granlundilaisten osaaminen ja alan ymmärrys on maailman huippuluokkaa ja tarjoamme käyttöösi Pohjoismaiden johtavat resurssit.

Datakeskustoimialaan keskittyvä yksikkömme on toiminut kymmenen vuotta, ja teemme jatkuvasti töitä uusimpien standardien ja käytäntöjen mukaisesti. Asiantuntijamme ovat Uptime-instituutin akkreditoimia. Kymmenet kotimaiset ja kansainväliset asiakkuudet ovat tuoneet vahvaa käytännön osaamista datakeskuspalveluihimme. Saat meiltä kaiken tarvitsemasi konsulttipalvelun, ja halutessasi keräämme ympärillesi kokonaisen asiantuntijatiimin.

Granlundin osaaminen kvanttitietokonehankkeissa

Autamme toteuttamaan turvallisia tutkimus- ja kokoonpanotiloja vasta kehitteillä oleville kvanttitietokoneille. Huolehdimme kvanttitietokonetilojen LVI-tekniikan ja kylmätekniikan lisäksi sähköjärjestelmien varmistamisesta. Lopuksi rakennuttamisen ja valvonnan ammattilaisemme katsovat, että työmaalla toimitaan oikein. Onhan tilanne useimmille urakoitsijoillekin uusi.

Tutustu referensseihimme

Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Helsinki

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi
Helsinki

Telian datakeskus tehtiin isolla insinöörin sydämellä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Telia Helsinki Data Center on Pohjoismaiden suurin palvelintiloja tarjoava datakeskus. Granlund teki projektin toteutussuunnittelun LVISA-suunnittelusta turvajärjestelmiin ja tietoverkkoihin sekä vastasi…
Referenssi
Koko Suomi

Tietoliikenneyhteyksien häiriöttömyyttä Granlund Managerilla

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto

Toimiala

Datakeskukset

Granlund Manager -ohjelmisto tarjoaa varmuutta laitetilojen hallintaan sekä kunnossapidon ja viankorjauksen suunnitteluun, seurantaan ja valvontaan.
Referenssi

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Jari Innanen

Liiketoimintajohtaja, Data centers
Granlund Oy

Timo Ranne

Kansainvälisen liiketoiminnan johtaja
Granlund Oy

Peter Biström

Ryhmäpäällikkö, LVI, Data Centers
Granlund Oy

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?