Hyppää sisältöön
PalvelutValaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelu tuo esiin rakennetun ympäristön parhaat piirteet. Valaistussuunnittelijamme auttavat sinua luomaan tiloihin tunnelmaa, parantamaan rakennusten toiminnallisuutta sekä lisäämän käyttäjien hyvinvointia.

Valaistussuunnittelu parantaa tilojen elämyksellisyyttä

Hyvä valaistus on tarkoituksenmukaista ja kaunista. Valaistussuunnittelulla luodaan toimivia ja hyvinvointia tukevia työtiloja, turvallisia ulkoalueita ja elämyksiä ihmisten kohtaamispaikkoihin. Tapahtumavalaistus ilahduttaa hetkellisesti, kun taas pysyvä julkisivuvalaistus tai valotaideteos vaikuttavat ympäristöönsä pimeällä pitkäaikaisesti.

Tarpeitasi vastaavaa valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelijoillamme riittää osaamista ja resursseja kaikenkokoisiin projekteihin. Teemme suunnittelua erillistoimeksiannoilla pelkän valaistuksen parissa sekä osana Granlundin laajempaa suunnittelutiimiä. Pääkaupunkiseudun lisäksi valaistussuunnittelun osaamista löytyy myös muista toimistoistamme ympäri Suomea.

Projektimme vaihtelevat tuhansien valaisimien kokonaiskonsepteista yksittäisten tilojen pieniin teknisiin yksityiskohtiin. Toimitila- ja liiketilakohteiden sekä terveydenhoitoalan kohteiden valaistus on ydinosaamistamme. Myös oppilaitosten ja koulujen muuttuvat valaistustarpeet ovat meille hyvin tuttuja, samoin julkisten kohteiden ja liikenneterminaalialueiden tekniset sekä taiteelliset kokonaisuudet. Omaamme valaistussuunnittelukokemusta myös rakennushistoriallisten kohteiden sisä- ja ulkovalaistuksesta.

Valaistussuunnittelussamme yhdistyy luovuus ja tekniikka

Valaistussuunnittelussa yhdistämme luovuuden vankkaan tekniseen osaamiseemme sekä tuntemukseemme rakentamis- ja hankintatavoista. Kaikissa projekteissamme huomioimme myös valaistusratkaisujen energiatehokkuuden ja elinkaaren. Visualisoimme ratkaisuja simulointi– ja laskentaohjelmistoilla sekä interaktiivisilla virtuaalimalleilla.

Varmistamme laadukkaan lopputuloksen aina yhteistyössä tilaajan, käyttäjien, arkkitehtien,sisustussuunnittelijoiden sekä Granlundin sähkösuunnittelun sekä AV- ja esitystekniikan asiantuntijoiden kanssa.

Valaistussuunnittelun palveluitamme

 • Sisä- ja ulkovalaistus
 • Toimisto- ja myymälävalaistus
 • Sairaalavalaistus
 • Näyttely-, museo- ja taidevalaistus
 • Julkisivuvalaistus
 • Valotaide
 • Teatterivalaistus
 • Arvovalaisinten kunnostus
 • Valonheitinten suuntaus
 • Valaistusohjausjärjestelmän ohjelmointi
 • Valaistuskatselmus
 • Valaistusmittaus, -laskenta ja visualisoinnit

Haluatko keskustella lisää valaistussuunnittelusta?

Sanna Forsman

Valaistussuunnittelija
Granlund Oy

Jukka Huttunen

Projektipäällikkö
Granlund Oy

Jussi Kamunen

Vanhempi asiantuntija
Granlund Oy

Ilkka Paloniemi

Johtava asiantuntija, TeM
Granlund Oy

Tutustu referensseihimme

Helsinki, pääkonttori

Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu ja digitaaliset ratkaisut

Palvelu

Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, KSL-suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Granlundin vastuulla oli Uuden lastensairaalan sähkösuunnittelu.
Referenssi
Kuopio

Kuopion museo kylpee upeissa valoissa

Palvelu

Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Maamme jugend-arkkitehtuurin helmen, linnamaisen Kuopion museon peruskorjaus on loppusuoralla. Museo ja sen jo valmistunut uusi laajennusosa ovat saaneet myös arvolleen…
Referenssi
Helsinki, pääkonttori

Flamingo Span 10-vuotisperuskorjaus toteutettiin kolmessa viikossa

Palvelu

Projektinjohtopalvelu PJP ja EPCM, Korjausrakentaminen, Arkkitehtisuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Viihdekeskus Flamingon kylpylässä ja vesipuistossa käy vuosittain yli 420 000 vierasta. Granlund vastasi Suomen suurimman kylpylän peruskorjauksesta poikkeuksellisen vaativassa aikataulussa.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?