Hyppää sisältöön
PalvelutRakennuttaminen ja valvontaKustannusohjaus

Kustannusohjaus

Jatkuva kustannusohjaus auttaa hallitsemaan rakennushankkeen kokonaiskustannuksia jo suunnittelun aikana. Ohjaamme kustannusten kehitystä reaaliajassa säännöllisillä kustannusarvioilla sekä kustannus- ja elinkaarilaskennalla.

Jatkuvaa kustannusohjausta rakennuksen koko elinkaarelle

Kustannusten kehitystä on tärkeää arvioida, laskea ja ohjata puolueettomasti koko rakennushankkeen ajan. Reaaliaikainen ja jatkuva kustannusohjaus kulkeekin jo suunnittelun rinnalla. Näin varmistamme hankkeen pysymisen kustannusraameissa ja reagoimme mahdollisiin poikkeamariskeihin välittömästi, mikä auttaa välttämään turhaa suunnittelua. Tuotamme ajantasaista kustannustietoa rakennuksen koko elinkaarelle aina tarveselvitys- ja hankesuunnitteluvaiheesta toteutukseen. Jatkuva kustannusohjaus helpottaa myös suunnitteluratkaisujen tekemistä, kun vertailevaa tietoa on mahdollista tuottaa hyvissä ajoin.

Luotettavaa talotekniikan kustannus- ja määrälaskentaa

Olemme erikoistuneet rakennustekniikan rinnalla talotekniikan kustannusohjaukseen. Talotekniikan laskentaosaamisen arvo korostuu kaikissa hankkeissa, mutta erityisesti vaativissa sairaala-, energiatehokkuus- ja Smart Building -hankkeissa. Saat määräpohjaisen LVISA-kustannusarvion jo suunnittelun alussa, jolloin hanketta ohjataan tarkkojen lähtötietojen perusteella. Myös tarjousten vertailu on helpompaa. Tietomallipohjaisista määräluetteloista on hyötyä mm. rakennuttamishankkeiden projektinjohtopalveluissa.

Yhdistetty kustannus- ja hiilijalanjälkiohjaus löytää tehokkaimmat ratkaisut

Ilmastonmuutoksen hillitseminen on nostanut vähähiilisen rakentamisen ja elinkaaren aikaiset ilmastopäästöt hankkeissa seurattaviksi mittariksi. Suurin potentiaali vaikuttaa hiilijalanjälkeen on yleensä hankkeen alkumetreillä, mutta päästöihin vaikuttavia ratkaisuja tehdään läpi hankkeen. Kustannus- ja päästöohjausta on luontevaa tehdä rinnakkain. Elinkaaren hiilijalanjälki ja hiilikädenjälkilaskentapalveluillamme arvioidaan laadukkaasti ja läpinäkyvästi myös hankkeen päästöjen kehittyminen. Tuomme näkyväksi rakennushankkeen mahdollisuudet pienentää niin päästöjä kuin kustannuksia.

Kustannusarvioiden kehitystä seurataan visuaalisessa tilannehuoneessa

Haluamme jakaa ajantasaista kustannustietoa avoimesti ja läpinäkyvästi rakennushankkeen eri osapuolille. Tietomallipohjainen kustannusohjaus mahdollistaa monia digitaalisia työskentelytapoja, jotka auttavat tekemään tietoon perustuvia päätöksiä. Digitaalisessa tilannehuoneessa kustannusarvioita ja kustannusten kehitystä seurataan reaaliajassa.

Kokonaisvaltainen kustannusohjaus huomioi useita tavoitteita

Tehostamme suunnitteluvaiheen kustannusohjausta Lean-ajattelulla. Tilaajan tavoitteiden mukainen suunnittelu, Target Value Design, tuo kustannusohjaukseen kokonaisvaltaisuutta. TVD-menetelmän avulla huomioit päätöksenteossa eri suunnitteluratkaisujen vaikutukset kustannuksiin, mutta myös muihin tavoitteisiin, kuten loppukäyttäjien tarpeisiin. TVD auttaa välttämään myös kallista uudelleensuunnittelua ja laadullisia kompromisseja.

Kustannusohjauksen palvelujamme

  • Kustannusten hallinta koko rakennushankkeen ajan
  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan kustannuslaskenta ja kustannusarviot
  • Rakennus- ja LVIAS-tekniikan määrälaskenta
  • Määräpohjainen kustannuslaskenta
  • Elinkaarikustannuslaskenta, -selvitykset ja -analyysit
  • Rakennusmassavertailut
  • Vertailulaskelmat muihin kustannusarvioihin
  • Aluerakentamisen kustannusselvitykset

Katso lisäksi seuraavat palvelumme

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?