Hyppää sisältöön
PalvelutSmart Building

Smart Building

Smart Building sujuvoittaa työpäiviä, pienentää hiilijalanjälkeä sekä tukee ylläpitoa ja huoltoa. Autamme sinua tuomaan kiinteistöön uudenlaista älykkyyttä hallitusti, käyttötarpeet eikä tekniikka edellä.

Älykkäistä ratkaisuista aidosti viisaaseen kiinteistöön

Smart Building taipuu moneen. Se voi sisältää esimerkiksi paikkatietoa hyödyntävää teknologiaa, joka sujuvoittaa työntekoa. Kun saavut aamulla älykkääseen kiinteistöön, matkapuhelimesi sovellus kertoo sinulle heti, missä on vapaa parkkiruutu. Hissi vie sinut automaattisesti kerrokseen, jossa työpisteesi sijaitsee. Sovelluksen avulla löydät vapaan työpisteen tai neuvotteluhuoneen ja voit varata sen käyttöösi.

Vastaavanlaisille järjestelmille on paljon käyttöä myös vaikkapa sairaalamaailmassa. Ne ohjaavat isossa kiinteistössä asiakkaat, henkilökunnan ja materiaalit oikeaan paikkaan – esimerkiksi potilaan oikealle ilmoittautumisluukulle tai vastaanottohuoneeseen.

Smart Building tukee kestävää kehitystä, ylläpitoa ja huoltoa

Älyn avulla voidaan lisätä myös kiinteistön energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä sekä pienentää hiilijalanjälkeä. Älykkäiden ohjausjärjestelmien merkitys korostuu energiaomavaraisissa uusiutuvaa energiaa hyödyntävissä ratkaisuissa.

Äly auttaa myös hyödyntämään kysyntäjoustoa ja ohjaa energiaa aina sinne, missä sitä tarvitaan. Tilojen lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto voivat esimerkiksi seurata, minkä verran tilassa on käyttäjiä ja säätää toimintaansa tämän mukaan.

Älykäs rakentaminen voi tukea myös kiinteistön ylläpitoa. Kun laitteiden tuottamaa tietoa analysoidaan, ja hyödynnetään tekoälyä, toimintaa voidaan tehostaa ja kohdentaa resursseja oikein.

Selkoa sovellusviidakkoon

Kiinteistöihin on nykyään tarjolla paljon älykkäitä ratkaisuja. Ongelmana on kuitenkin se, että erilaisia sovelluksia ja järjestelmiä on lukuisia, eivätkä ne välttämättä keskustele keskenään. Yksittäiset älyratkaisut eivät kanna riittävän pitkälle. Avuksi tarvitaan kokonaisuuden huomioivaa suunnittelua.

Me autamme sinua matkalla kohti aidosti älykästä ja viisasta kiinteistöä. Lähestymme asiaa tarve eikä tekniikka edellä.

Smart Building -prosessit kuntoon

Älykkäälle kiinteistölle on tärkeää asettaa selkeät ja realistiset tavoitteet. Yhteiset työpajat auttavat käyttäjien ja muiden sidosryhmien tarpeiden tunnistamiseen ja älykiinteistön tavoitteiden määrittelyyn. Niiden toteuttamiseen etsitään toimivat ja kustannustehokkaat ratkaisut huomioiden kiinteistön koko elinkaari.

Älykiinteistöjen toteutus vaatii yhä kokonaisvaltaisempaa käsitystä ja yhteensovittamista rakennushankkeen ensivaiheista lähtien. Keskitetyllä data-alustalla varmistetaan, että kaikki kiinteistöjen tuottama tieto on saatavilla ja jalostettavissa yhdessä paikassa reaaliaikaisesti.

Miten älykäs kiinteistö suunnitellaan?

Älykiinteistön vision ja tavoitteiden perusteella tunnistetaan, millaisille toiminnallisuuksille on tarvetta. Autamme löytämään oikeat ratkaisut vision toteuttamiseksi ja arvioimaan toiminnallisuuksien kustannusvaikutuksia. Asiantuntijamme kirkastaa tarpeet konkreettisiksi vaatimusmäärittelyiksi, joita tarvitaan suunnittelun tueksi.

Kokonaisuus ratkaisee

Työnteon tavat, työtilojen tarve ja niiden käyttö, ovat tällä hetkellä murrosvaiheessa. Autamme sinua löytämään ratkaisut, jotka tukevat uutta työkulttuuria. Voimme toimia myös kiinteistösi Smart Building -pääsuunnittelijana, joka auttaa sovittamaan ratkaisut osaksi taloteknistä suunnittelua ja toteutusta. Huolehdimme tällöin, että esimerkiksi sähkö-, LVI– ja automaatiosuunnitelmat varmasti istuvat määrittelemääsi älykkääseen kokonaisuuteen.

Voimmeko auttaa smart building -asioissa?

Jos haluat kuulla lisää palveluistamme, varaa juttutuokio Vili Tuomisaaren kanssa!

Smart Building – pikakatsaus älykkääseen kiinteistöön

Älykäs rakennus, älykiinteistö, Smart Building. Useita termejä ja monia määritelmiä. Mikä tekee kiinteistöstä älykkään ja mitä hyötyjä älykiinteistö tarjoaa?

Tutustu Smart Building -referensseihimme

Helsinki

YIT:n Smart Building näyttää tietä älykkäässä kiinteistöteknologiassa

Palvelu

Smart Building

Toimiala

Toimistot

YIT laati Granlundin kanssa suunnitteluohjeen, jonka avulla uusi Smart Building -konsepti viedään tehokkaasti käytäntöön kiinteistön suunnittelusta ylläpitoon.
Referenssi
Helsinki

Keskon uuden pääkonttorin K-kampuksen talotekninen koordinointi

Palvelu

Smart Building, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Liiketilat ja kauppa

Olemme mukana Keskon uuden K-kampus-pääkonttorin rakentamisessa ja samalla Helsingin Kalasataman kehittämisessä. Toimimme hankkeessa taloteknisenä koordinoijana ja Smart Building -konsulttina.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?