Hyppää sisältöön
PalvelutMittauspalvelut

Mittauspalvelut

Mittauspalvelut toimivat apuna esimerkiksi peruskorjausten lähtötietojen selvittämisessä tai järjestelmien käyttöönotossa. Mittauspalvelujen avulla voidaan myös selvittää erilaisten ongelmien syitä ja testata, että talotekniikka toimii suunnitellusti.

Mittauspalvelut varmistavat toimivan ja turvallisen talotekniikan

Mittauspalvelumme kattavat laajasti koko talotekniikan kentän. Ulkopuolisen asiantuntijan mittaus- ja tarkastuspalveluista on hyötyä, jos esimerkiksi ilmanvaihdossa, lämmityksessä tai energiankulutuksessa tuntuu olevan vikaa. Toteutamme myös vaativat LVI-järjestelmien virtaus-, lämpötila- ja hiilidioksidimittaukset sekä annamme perusteltuja toimenpide-ehdotuksia. Mittaamiseen yhdistetään aina myös asiantunteva tulosten analysointi.

Apua käyttöönottoon

Käyttöönoton tukipalveluilla varmistetaan, että järjestelmät toimivat suunnitelmien mukaisesti.

Varsinkin konesaleissa, sairaaloissa ja muissa kriittisissä kohteissa käyttöönottoprosessit ovat usein pitkiä ja vaativia. Sertifioitu ammattilaisemme voi tutkia esimerkiksi lämpökameralla, että järjestelmissä ei ole löysiä sähköliitoksia, jotka kuumenevat liikaa. Mikäli kaikki ei suju käyttöönotossa niin kuin on suunniteltu, niin mittausvälineistöllämme pääsemme analysoimaan tarkasti kytkentähetken tapahtumia.

Lämpökuvaus paljastaa ongelmat ennen kuin ne kasvavat

Taloteknisten laitteistojen lämpökuvauksesta on tullut merkittävä apu myös niiden käytönaikaisen vikaantumisen ja sähköpalojen ennaltaehkäisyyn.

Säännöllinen lämpökuvaus auttaa havaitsemaan mahdolliset ongelmat kiinteistössä ennen kuin ne aiheuttavat vakavampaa haittaa tai esimerkiksi tuotantokatkoksia tai turvallisuusriskejä.

Todentamismittaus takaa tyytyväiset asiakkaat

Yksi erikoisosaamisalueemme on suunnitelmien ja toteutuksen todentamismittaukset.

Varmistamme, että vaatimukset ja halutut arvot saavutetaan – selvitämme esimerkiksi noudattaako valaistustaso standardeja ja pysyvätkö työpisteen magneettikentät lakisääteisten rajojen sisäpuolella. Mittaaminen todentaa myös LVI-järjestelmän toiminnan, kuten sovitut olosuhteet, lämpötilat ja ilmamäärät.

Vikojen paikannusta ja vuosikatsauksia

Mittaus on tehokas ja tarkka työkalu myös vianpaikannuksessa, vaikkapa tilanteessa, kun tuntuu, että talotekniikka ei jostain syystä toimi halutulla tavalla. Vanhat rakennukset kannattaa tarkastaa säännöllisesti, noin viiden vuoden välein, silloinkin, kun kaikki tuntuu olevan kunnossa. Kyseessä on tällöin ikään kuin automaailmasta tuttu määräaikaiskatsastus. On esimerkiksi mahdollista, että automaatioasetuksia on säädetty vuosien varrella virheellisesti. Tällöin pienellä toimenpiteellä, uudelleensäädöllä, talotekniikka saadaan taas toimimaan optimaalisesti.

Mittauspalveluitamme

  • Lähtötietojen kartoitus
  • Käyttöönoton tukipalvelut
  • Järjestelmien optimointi
  • Vian paikannus
  • Virtaus-, lämpötila- ja hiilidioksidimittaukset
  • Valaistustasojen mittaaminen
  • Vaatimustason todentamismittaukset
  • Magneettikenttien mittaus
  • Sähkön laadun mittaaminen
  • Ilmanvaihdon katsastus

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?