Hyppää sisältöön
PalvelutRakennusten tiedonhallinta

Rakennusten tiedonhallinta

Autamme laittamaan rakennuksen suunnitteludokumentit kuntoon. Uusien hankkeiden aloittaminen tehostuu ja saat ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta laittaa rakennusten tiedot järjestykseen

Varsin tavallinen tarina on, että kun rakennuksia lähdetään korjaamaan, tai laajentamaan, alkuperäisiä dokumentteja joudutaan etsimään kissojen ja koirien kanssa. Yllättävän harvoin tiedetään, missä tiedot tarkalleen ottaen sijaitsevat.

Etsimisessä tuhlaantuu aikaa ja rahaa. Pahimmassa tapauksessa lähtötietoja ei löydy, ei ainakaan kaikkia. Voi olla, että vaikkapa huoneiden tilavuuksia joudutaan selvittämään laserkeilauksen avulla, että päästään tekemään korjaussuunnittelua.

Usein myös huomataan, että lähtötiedot eivät ole luotettavia. Rakennukseen vuosien varrella tehtyjä muutoksia ei ole tallennettu kunnolla dokumentteihin.

Rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta

Meidän mielestämme rakennusten tiedonhallinnan voi korjata – ja se kannattaa korjata. Parempi rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta ja säästöjä. Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu. Samalla asiakas saa ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelussamme kehitetään toimintatapa, jossa suunnitteludokumentteja laaditaan, säilytetään ja jaetaan sähköisessä muodossa yhdenmukaisella tavalla.

Liikkeelle lähdetään alkutilanteen kartoituksesta. Selvitämme nykyiset dokumentointikäytäntösi ja niiden ongelmakohdat. Tämän jälkeen räätälöidään uusi toimintamalli.

Sähköiset dokumentit talteen

Luomme keskitetyn järjestelmän, sähköisen projektipankin, mikäli sellaista ei vielä ole. Mikäli käytössäsi on useampia projektipankkeja, ehdotamme todennäköisesti niiden lukumäärän rajaamista yhteen tai kahteen. Voimme tarvittaessa antaa myös suosituksia järjestelmistä sekä kilpailuttaa alan toimijoita.

Ohjeistus jatkoa varten

Teemme myös jatkoa varten suunnitteludokumenttien laadintaohjeet. Niissä määritellään, mitä tallennetaan, koska, minne jo missä muodossa – ja miten dokumentit esimerkiksi nimetään ja numeroidaan.

Samalla saat käyttöösi ohjeistuksen, jonka voi liittää valmiiksi jo vaikkapa tarjouspyyntöön. Näin suunnittelija tietää, minkälaista dokumentaatiota häneltä tullaan vaatimaan.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelumme keskeisiä hyötyjä

  • Saat laadukkaat ja kattavat suunnitteludokumentit sovitussa aikataulussa
  • Kaikille osapuolille luodaan selkeät tehtävät ja tavoitteet
  • Suunnitteludokumentit löytyvät nopeammin eri käyttötarkoituksiin
  • Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu ja työmäärä selvitysvaiheessa vähenee
  • Saadaan ajantasaiset suunnitelmat myös ylläpidon käyttöön
PalvelutRakennusten tiedonhallinta

Muuta kiinteistösi tuottama tieto rahaksi

Rakennukset tuottavat päivittäin valtavan määrän tietoa, kun entistä älykkäämmät talotekniset järjestelmät keräävät sitä muun muassa energian kulutuksesta ja sisäolosuhteista. Tiedon keruun lisäksi tarvitaan laadukasta tiedon hallintaa.

Finlaysonin alueen kiinteistötietoa hallitaan tietomanageroinnilla

07.02.2020 – Työeläkeyhtiö Varma alkoi kehittää Tampereen Finlaysonin alueen kiinteistötiedon hallintaa juhlavuoden kynnyksellä. Jatkuvan tietomanageroinnin tavoitteena on tallentaa, jakaa ja ylläpitää tietoja…

Uutinen

Granlund Designer siirtää laite-excelit eläkkeelle

15.09.2020 – Granlund Designer pitää talotekniikan laitetiedot aina ajan tasalla ja järjestyksessä. Siitä hyötyvät suunnittelijat ja urakoitsijat, mutta myös kohteiden omistajat ja…

Uutinen

SYK:llä siirrytään asiakirjojen hallinnasta tiedonhallintaan

03.10.2018 – Suomen Yliopistokiinteistöt ottaa käyttöön Granlund Designerin. Exceleiden ja piirustusten sijaan laitetiedot siirretään yhteen sähköiseen laitetietokantaan.

Uutinen

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Parhaat sijainnit datakeskuksille löytyvät Suomesta ja Ruotsista

11.06.2024 – Kaikista maailman maista datakeskuksen sijaintipaikaksi kannattaa valita Suomi tai Ruotsi. Meillä on monta kilpailuvalttia, joilla päihitämme kilpailijat esimerkiksi Keski-Euroopassa.

Blogi

Telia kasvattaa datakeskustehoja – tekoäly nostaa datakeskusten kapasiteettitarvetta

20.05.2024 – Tekoälypalvelujen yleistyminen kasvattaa Pohjoismaissa datakeskusten kapasiteettitarvetta noin 30 prosenttia vuosittain. Telia Helsinki Data Centerissä rakennetaan parhaillaan 4 MW lisää kapasiteettia.

Uutinen

Vesidata virtaa Granlund Manageriin

12.04.2024 – Granlund Managerin ja Smartvattenin integraatio tekee vedenkulutuksen seurannasta ja raportoinnista huomattavasti nopeampaa ja luotettavampaa. Kiristyvät vastuullisuusraportointivaatimukset korostavat integraation hyötyjä.

Uutinen

Modelspacen ja Granlund Managerin integraatio: tehokkuutta korjaushankkeiden johtamiseen

03.04.2024 – Modelspacen ja Granlund Managerin integraation avulla johdat korjaus- ja rakennushankkeitasi tehokkaasti, kun kaikki hankkeiden johtamiseen tarvittavat tiedot löytyvät samasta paikasta.

Uutinen

Ken Dooley palaa Granlundille Chief Data Officerin rooliin

25.03.2024 – Työskenneltyään muutaman vuoden kasvuyrityksessä, Ken Dooley palaa Granlundille tehtävänään tuoda dataliiketoimintaan uusia tuulia ja kiinteistöjen käyttäjien näkökulmaa.

Uutinen

Kestävien ratkaisujen kehittäminen laajenee kiinteistöistä kortteleihin

06.02.2024 – Kaiken kehitystoiminnan ytimessä ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen vastaiset toimet. Meidän on löydettävä uusia päästövähennyskeinoja.

Blogi

Suurin osa kiinteistöalan tietojärjestelmistä on vanhentuneita

31.01.2024 – Kiinteistöalan tietojärjestelmät ovat usein vanhentuneita, eivätkä vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Vanhentuneet järjestelmät aiheuttavat pulmia kaikille, jotka tarvitsevat ajantasaista ja luotettavaa…

Blogi

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Rajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

12.06.2023 – Talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?