Hyppää sisältöön
PalvelutRakennusten tiedonhallinta

Rakennusten tiedonhallinta

Autamme laittamaan rakennuksen suunnitteludokumentit kuntoon. Uusien hankkeiden aloittaminen tehostuu ja saat ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta laittaa rakennusten tiedot järjestykseen

Varsin tavallinen tarina on, että kun rakennuksia lähdetään korjaamaan, tai laajentamaan, alkuperäisiä dokumentteja joudutaan etsimään kissojen ja koirien kanssa. Yllättävän harvoin tiedetään, missä tiedot tarkalleen ottaen sijaitsevat.

Etsimisessä tuhlaantuu aikaa ja rahaa. Pahimmassa tapauksessa lähtötietoja ei löydy, ei ainakaan kaikkia. Voi olla, että vaikkapa huoneiden tilavuuksia joudutaan selvittämään laserkeilauksen avulla, että päästään tekemään korjaussuunnittelua.

Usein myös huomataan, että lähtötiedot eivät ole luotettavia. Rakennukseen vuosien varrella tehtyjä muutoksia ei ole tallennettu kunnolla dokumentteihin.

Rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta

Meidän mielestämme rakennusten tiedonhallinnan voi korjata – ja se kannattaa korjata. Parempi rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta ja säästöjä. Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu. Samalla asiakas saa ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelussamme kehitetään toimintatapa, jossa suunnitteludokumentteja laaditaan, säilytetään ja jaetaan sähköisessä muodossa yhdenmukaisella tavalla.

Liikkeelle lähdetään alkutilanteen kartoituksesta. Selvitämme nykyiset dokumentointikäytäntösi ja niiden ongelmakohdat. Tämän jälkeen räätälöidään uusi toimintamalli.

Sähköiset dokumentit talteen

Luomme keskitetyn järjestelmän, sähköisen projektipankin, mikäli sellaista ei vielä ole. Mikäli käytössäsi on useampia projektipankkeja, ehdotamme todennäköisesti niiden lukumäärän rajaamista yhteen tai kahteen. Voimme tarvittaessa antaa myös suosituksia järjestelmistä sekä kilpailuttaa alan toimijoita.

Ohjeistus jatkoa varten

Teemme myös jatkoa varten suunnitteludokumenttien laadintaohjeet. Niissä määritellään, mitä tallennetaan, koska, minne jo missä muodossa – ja miten dokumentit esimerkiksi nimetään ja numeroidaan.

Samalla saat käyttöösi ohjeistuksen, jonka voi liittää valmiiksi jo vaikkapa tarjouspyyntöön. Näin suunnittelija tietää, minkälaista dokumentaatiota häneltä tullaan vaatimaan.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelumme keskeisiä hyötyjä

  • Saat laadukkaat ja kattavat suunnitteludokumentit sovitussa aikataulussa
  • Kaikille osapuolille luodaan selkeät tehtävät ja tavoitteet
  • Suunnitteludokumentit löytyvät nopeammin eri käyttötarkoituksiin
  • Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu ja työmäärä selvitysvaiheessa vähenee
  • Saadaan ajantasaiset suunnitelmat myös ylläpidon käyttöön
PalvelutRakennusten tiedonhallinta

Muuta kiinteistösi tuottama tieto rahaksi

Rakennukset tuottavat päivittäin valtavan määrän tietoa, kun entistä älykkäämmät talotekniset järjestelmät keräävät sitä muun muassa energian kulutuksesta ja sisäolosuhteista. Tiedon keruun lisäksi tarvitaan laadukasta tiedon hallintaa.

Finlaysonin alueen kiinteistötietoa hallitaan tietomanageroinnilla

07.02.2020 – Työeläkeyhtiö Varma alkoi kehittää Tampereen Finlaysonin alueen kiinteistötiedon hallintaa juhlavuoden kynnyksellä. Jatkuvan tietomanageroinnin tavoitteena on tallentaa, jakaa ja ylläpitää tietoja…

Uutinen

Granlund Designer siirtää laite-excelit eläkkeelle

15.09.2020 – Granlund Designer pitää talotekniikan laitetiedot aina ajan tasalla ja järjestyksessä. Siitä hyötyvät suunnittelijat ja urakoitsijat, mutta myös kohteiden omistajat ja…

Uutinen

SYK:llä siirrytään asiakirjojen hallinnasta tiedonhallintaan

03.10.2018 – Suomen Yliopistokiinteistöt ottaa käyttöön Granlund Designerin. Exceleiden ja piirustusten sijaan laitetiedot siirretään yhteen sähköiseen laitetietokantaan.

Uutinen

Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

4D-suunnittelu edistää tiedolla johtamista

17.11.2023 – 4D-suunnittelua voi hyödyntää monessa. Lue, miten palvelu tuki tietomallien käyttöä Lujatalon työmaalla ja tehostaa datalla johtamista Vektor IO:n infrahankkeissa.

Uutinen

Kuinka 4D-suunnittelu tehostaa rakennushankkeita?

10.11.2023 – Asiakkaamme kertovat, miten 4D on vaikuttanut purkuhankkeiden aikatauluihin Purkupihalla, läpinäkyvyyteen Helsinki-Vantaan kehitysohjelmassa ja suunnittelun laatuun Destialla.

Uutinen

Rajapintoja avataan talotekniikka-alan suunnittelijoiden ja laitevalmistajien välillä

12.06.2023 – Talotekniikka-ala on ottanut jälleen yhden askeleen kohti digitaalisempaa arkea ja parempaa tiedonsiirtoa.

Uutinen

Tutkimus: Laadukkaan tiedon puute kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaation esteenä

24.05.2023 – Kiinteistö- ja rakennusalan digitalisoituminen vaatii panostuksia ja muutos on ollut hidasta, selviää Granlundin toteuttamasta Kiinteistö- ja rakennusalan digitaalinen kyvykkyys -tutkimuksesta.

Uutinen

Käyttäjäpalauteportaali Feelis sisältää nyt myös Granlund Managerin palvelupyynnöt

12.04.2023 – Järjestelmien välisillä integraatioilla pyritään helpottamaan kiinteistön käyttäjien ja huollon arkea. Granlund Managerin ja Feelis-portaalin ohjelmistointegraatio mahdollistaa palvelupyyntöjen lähettämisen yhtä aikaa…

Uutinen
Talotekniikan määrä- ja kustannuslaskennan palvelut

Markkinoiden kattavin LVI-laskentarekisteri puolittaa määrälaskennan kustannukset

24.03.2023 – LVI-urakoiden tarjous- ja määrälaskenta vie valtavasti aikaa – vai viekö? Granlundin LVI-laskentarekisterin käyttö vähentää laskenta-aikaa selvästi, ja tiedot ovat tarkkoja…

Uutinen

ITEA4-hankkeessa ideoidaan IoT-mittareita tuulivoimaloiden ylläpitoon

02.03.2023 – Granlundin korjausrakentamisen asiantuntijat osallistuvat kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ideoidaan uusia IoT-ratkaisuja esimerkiksi tuulivoimaloiden kunnon seurantaan. Etämittaroinnin tavoitteena on ennakoiva huolto myös…

Uutinen
Jari Innanen, Granlund

Datakeskusten hukkalämpöä tulisi kierrättää enemmän kaukolämpöverkkoon

11.01.2023 – Energiatehokkaasti rakennetut datakeskukset ovat osa sähköverkon tehoreserviä. Kun datakeskukset hyödyntävät omana energialähteenään uusiutuvia energiamuotoja, voidaan pienentää myös hiilidioksidipäästöjä.

Blogi

KONEen huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin

25.11.2022 – KONEen ja Granlundin ohjelmistointegraation kautta KONEen huoltamien laitteiden huoltotiedot siirtyvät automaattisesti Granlund Manageriin. Järjestelmien vuoropuhelu helpottaa ylläpidon seurantaa ja raportointia.

Uutinen

Kunniamaininta Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle

10.11.2022 – Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön kunniamaininta annettiin 10.11.2022 Granlundin AI-Energiakartoitus-työkalulle. AI-Energiakartoitus antaa vauhtia ESG-tavoitteiden saavuttamiseen.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?