Hyppää sisältöön
PalvelutDigitaaliset palvelutRakennusten tiedonhallinta

Rakennusten tiedonhallinta

Autamme laittamaan rakennuksen suunnitteludokumentit kuntoon. Uusien hankkeiden aloittaminen tehostuu ja saat ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta laittaa rakennusten tiedot järjestykseen

Varsin tavallinen tarina on, että kun rakennuksia lähdetään korjaamaan, tai laajentamaan, alkuperäisiä dokumentteja joudutaan etsimään kissojen ja koirien kanssa. Yllättävän harvoin tiedetään, missä tiedot tarkalleen ottaen sijaitsevat.

Etsimisessä tuhlaantuu aikaa ja rahaa. Pahimmassa tapauksessa lähtötietoja ei löydy, ei ainakaan kaikkia. Voi olla, että vaikkapa huoneiden tilavuuksia joudutaan selvittämään laserkeilauksen avulla, että päästään tekemään korjaussuunnittelua.

Usein myös huomataan, että lähtötiedot eivät ole luotettavia. Rakennukseen vuosien varrella tehtyjä muutoksia ei ole tallennettu kunnolla dokumentteihin.

Rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta

Meidän mielestämme rakennusten tiedonhallinnan voi korjata – ja se kannattaa korjata. Parempi rakennusten tiedonhallinta tuo tehokkuutta ja säästöjä. Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu. Samalla asiakas saa ajantasaiset tiedot myös ylläpidon käyttöön.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelussamme kehitetään toimintatapa, jossa suunnitteludokumentteja laaditaan, säilytetään ja jaetaan sähköisessä muodossa yhdenmukaisella tavalla.

Liikkeelle lähdetään alkutilanteen kartoituksesta. Selvitämme nykyiset dokumentointikäytäntösi ja niiden ongelmakohdat. Tämän jälkeen räätälöidään uusi toimintamalli.

Sähköiset dokumentit talteen

Luomme keskitetyn järjestelmän, sähköisen projektipankin, mikäli sellaista ei vielä ole. Mikäli käytössäsi on useampia projektipankkeja, ehdotamme todennäköisesti niiden lukumäärän rajaamista yhteen tai kahteen. Voimme tarvittaessa antaa myös suosituksia järjestelmistä sekä kilpailuttaa alan toimijoita.

Ohjeistus jatkoa varten

Teemme myös jatkoa varten suunnitteludokumenttien laadintaohjeet. Niissä määritellään, mitä tallennetaan, koska, minne jo missä muodossa – ja miten dokumentit esimerkiksi nimetään ja numeroidaan.

Samalla saat käyttöösi ohjeistuksen, jonka voi liittää valmiiksi jo vaikkapa tarjouspyyntöön. Näin suunnittelija tietää, minkälaista dokumentaatiota häneltä tullaan vaatimaan.

Rakennusten tiedonhallinta -palvelumme keskeisiä hyötyjä

  • Saat laadukkaat ja kattavat suunnitteludokumentit sovitussa aikataulussa
  • Kaikille osapuolille luodaan selkeät tehtävät ja tavoitteet
  • Suunnitteludokumentit löytyvät nopeammin eri käyttötarkoituksiin
  • Uusien hankkeiden aloittaminen nopeutuu ja työmäärä selvitysvaiheessa vähenee
  • Saadaan ajantasaiset suunnitelmat myös ylläpidon käyttöön

Finlaysonin alueen kiinteistötietoa hallitaan tietomanageroinnilla

07.02.2020 – Työeläkeyhtiö Varma alkoi kehittää Tampereen Finlaysonin alueen kiinteistötiedon hallintaa juhlavuoden kynnyksellä. Jatkuvan tietomanageroinnin tavoitteena on tallentaa, jakaa ja ylläpitää tietoja…

Uutinen

Granlund Designer siirtää laite-excelit eläkkeelle

15.09.2020 – Granlund Designer pitää talotekniikan laitetiedot aina ajan tasalla ja järjestyksessä. Siitä hyötyvät suunnittelijat ja urakoitsijat, mutta myös kohteiden omistajat ja…

Uutinen

SYK:llä siirrytään asiakirjojen hallinnasta tiedonhallintaan

03.10.2018 – Suomen Yliopistokiinteistöt ottaa käyttöön Granlund Designerin. Exceleiden ja piirustusten sijaan laitetiedot siirretään yhteen sähköiseen laitetietokantaan.

Uutinen

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Ajankohtaista

Vesa Lassila, Anne Lassila ja Pekka Metsi Granlund

Granlund vahvistaa LVI-kustannuslaskentaa yrityskaupalla Vesi & Watti Oy:n kanssa

22.03.2022 – Granlund Oy on sopinut Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy:n osakekannan hankkimisesta. Konserni vahvistaa samalla talotekniikan laskentapalveluja LVI-määrä- ja kustannuslaskennan osaamisella.

Uutinen

Aiotko sähköistää liiketoimintasi? Ethän unohda päivittää työskentelytapojasi

22.02.2022 – Digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tarjoaa oivan mahdollisuuden muokata vanhoja työskentelytapoja. Ota nämä viisi askelta kohti parempaa tuottavuutta.

Blogi
Hyvä tiedonkulku lisää asiakastyytyväisyyttä

Hyvä tiedonkulku lisää asiakastyytyväisyyttä

08.02.2022 – Kiinteistöjohtamisessa viestintä on avainasemassa, ja tiedonkulku on yllättävänkin helppo saada sujuvaksi. Tässä blogissa kerron, miten se onnistuu käytännössä.

Blogi

Digiloikka kannattaa!

25.01.2022 – Kiinteistönpidon digiloikasta on hyötyä vain silloin, kun se tuo käyttäjilleen aitoa lisäarvoa ja helpottaa heidän työtään, kirjoittaa Jani Säisä.

Blogi
Granlund Oy on tehnyt yrityskaupan rakennushankkeiden 4D-aikataulutukseen erikoistuneen Lean 4D Oy:n kanssa.

Granlundin yrityskauppa Lean 4D:n kanssa vahvistaa datapohjaista hankeohjausta

11.01.2022 – Yrityskaupan tavoitteena on viedä rakennushankkeiden datapohjaista aikataulu- ja kustannusohjausta täysin uudelle tasolle ja sitä kautta tukea rakennusalan tuottavuuskehitystä.

Uutinen
Talotekniikan tietomalli

Talotekniikan YTV2020 laite- ja järjestelmänimistöt koekäyttöön – Granlund, Ramboll ja Sweco mukana kansallisissa talkoissa

26.05.2021 – Vakioitujen tietosisältöjen käyttö tietomalleissa hyödyttää koko rakennusalaa. Vakiointi mahdollistaa mallien koneluettavuuden ja siten automaation. YTV2020-hankkeen puitteissa on nyt määritelty talotekniikan…

Uutinen

Taysilla laajennetaan riskitietoisuutta uudisrakennusten talotekniikan riskitarkasteluilla

19.01.2021 – Kattava talotekniikan riskitarkastelu auttaa tunnistamaan uudis- ja korjauskohteiden teknisiä riskejä sekä niiden mahdollisia seurauksia. Tampereen yliopistollisen sairaalan kuudessa uudisrakennuksessa on…

Uutinen

Tutkimus: Rakennusten digitaaliset kaksoset yleistyvät käyttäjien tarpeiden ehdoilla

10.12.2020 – Ajatus rakennusten digitaalisten kaksosten kehittämisestä syntyi jo vuosikymmeniä sitten rakennusten tietomallien (BIM) myötä. Digital twinien yleistyminen on kuitenkin ollut viime…

Uutinen

Building Digital Twins -tutkimus julkaistaan 10.12.

25.11.2020 – Granlund lähti keväällä 2020 toteuttamaan laajaa tutkimusta digital twinien tilanteesta ja käytöstä Suomessa.

Uutinen

Valaistus- ja AV-vinkit onnistuneeseen etäpalaveriin

09.11.2020 – Etäpalaverit ovat yleistyneet vauhdilla, ja samalla niin yrityksissä kuin kotitoimistoissa on törmätty kuvanlaadun, äänen ja valaistuksen haasteisiin. Granlundin valaistuksen ja…

Uutinen

Mitä tietoa etsit?