Hyppää sisältöön
PalvelutRakennusautomaatiosuunnittelu

Rakennusautomaatiosuunnittelu

Rakennusautomaation toimivuus vaikuttaa merkittävästi ihmisten hyvinvointiin. Älykäs rakennusautomaatio on myös tärkein keino varmistaa, että kiinteistö toimii energiatehokkaasti.

Rakennusautomaatio on avain energiatehokkuuteen

Hyvin suunniteltu ja toteutettu rakennusautomaatio pitää huolta terveellisistä ja viihtyisistä sisäolosuhteista rakennuksissa. Oikeilla säädöillä ja ohjauksella varmistamme, että rakennuksen energiankulutus pysyy kurissa.

Digitalisaatio tarjoaa uusia mahdollisuuksia rakennuksen käyttäjälähtöisyyden ja tuottavuuden kehittämiseen. Hyödynnämme rakennusautomaatiota ja digitaalisia sovelluksia kiinteistön käytön, käyttäjäkokemuksen ja energiatehokkuuden parantamisessa.

Digitaalisten palvelujen avulla varmistamme, että kiinteistön rakennusautomaatio toimii olosuhteiden ja energiatehokkuuden kannalta parhaalla mahdollisella tavalla sen koko elinkaaren ajan.

Apunasi vain rakennusautomaation todellisia ammattilaisia

Me Granlundilla tarjoamme Suomen laajinta osaamista uudisrakennusten ja korjausrakentamisen rakennusautomaatiosuunnitteluun sekä automaatiojärjestelmien elinkaaren kaikkiin vaiheisiin.

Meillä työskentelee useita kymmeniä rakennusautomaatiosuunnittelijoita, joten voimme varmistaa, että projekteista vastaavat alan parhaat tekijät. Osallistumme aktiivisesti IoT- ja Smart Building -aiheisiin kehityshankkeisiin sekä kannustamme asiakkaitamme toteuttamaan uusia vaihtoehtoja.

Älykäs rakennusautomaatio toimii käyttäjän ja omistajan eduksi

Tuomme jo suunnitteluvaiheeseen arvokasta tietoa kiinteistön käytöstä ja ylläpidosta. Digitaalisilla työkaluilla, kuten tietomallinnuksella ja analytiikalla, tuotamme rakennusautomaatiojärjestelmien tiedot aidosti hyötykäyttöön ja tukemaan kiinteistön koko elinkaarta.

Suunnitteluvaiheessa luotu digitaalinen laitetietokanta täydentyy rakentamisen edetessä. Tiedot viemme suoraan Granlund Manager -ylläpito-ohjelmistoon, jolloin siirtyminen kiinteistön käyttö- ja ylläpitovaiheeseen sujuu saumattomasti. Optimaalinen ylläpito taas näkyy asiakastyytyväisyyden kasvuna ja kiinteistön tuottavuuden parantumisena.

Rakennusautomaatiosuunnittelun palveluitamme

  • Auditoinnit ja katselmukset
  • Energiastrategiakonsultointi
  • Käytönaikaisen toiminnan varmistaminen
  • Rakennusautomaatiostrategiat ja elinkaaritarkastelut
  • Rakennusautomaatiosuunnittelu
  • Rakennuttaminen ja valvonta
  • Smart Building -konsultointi
  • Takuuajan seurantapalvelut
  • Vastaanotto- ja käyttöönottovaiheen varmistaminen

Haluatko lisätietoja tai jättää tarjouspyynnön?

Jätä yhteystietosi lomakkeella ja otamme sinuun yhteyttä!

Granlund-keskitin on tehokeino mittaustiedon keräämiseen

Granlund-keskitin tehostaa mittaustiedon keräämisestä ja helpottaa sen hyödyntämistä. Granlund-keskitin on moduuleista koostuva järjestelmä, joka on räätälöitävissä vastamaan tarpeitasi. Tiedonsiirto Granlund-keskittimestä onnistuu useisiin eri toimittajien kiinteistöjen ylläpidon järjestelmiin sekä rakennusautomaatiojärjestelmiin.

Granlund-keskittimen etäkäyttöyhteys mahdollistaa laitteiden ohjelmistopäivitykset, mittarilisäykset sekä järjestelmä -ja laitevikojen havaitsemisen. Se soveltuu myös muiden tietojen, kuten olosuhdemittaustietojen keräämiseen ja välittämiseen.

Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Swing House, Espoo (Kuva: Kuvio)
Helsinki

Käyttäjien hyvinvointi korostui Swing Housen suunnittelussa

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Energiasuunnittelu, Talotekniikan konsultointi

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Toimisto- ja hotellikokonaisuus Swing Housen talotekniikka valjastettiin alusta alkaen tukemaan tilaajan liiketoiminnan tavoitteita. Käyttäjien hyvinvointiin on panostettu, mistä kertoo Suomen…
Referenssi
Helsinki

Suomen ensimmäiselle kvanttitietokoneelle suunniteltiin sopiva tila

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Due Diligence -palvelut, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Kvanttitietokoneet ovat kehitteillä olevia tietokoneita, joiden laskentateho lupaa vastauksia tällä hetkellä mahdottomiin tehtäviin. Granlundin datakeskustiimi vastasi IQM:n kvanttitietokonetilan suunnittelusta ja…
Referenssi
Lappeenranta

Lapset osallistuivat päiväkodin suunnitteluun Lappeenrannassa

Palvelu

Hankekehitys ja -konsultointi, Arkkitehtisuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Nykyaikainen päiväkoti on paikka, jossa lasten toivotaan kasvavan kiireettä ja uskovan unelmiin. Lappeenrannan historialliselle Rakuunamäelle suunniteltiin päiväkoti yhdessä lasten kanssa.
Referenssi
Kuopio

Tiedot Iisalmen Terveyskampuksen talotekniikasta löytyvät nopeasti yhdestä paikasta

Palvelu

Granlund Manager -ohjelmisto, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Sairaalasuunnittelu, Laitetiedon hallinta

Toimiala

Kunnat ja kaupungit

Granlund yhdisti Iisalmen uuden Terveyskampuksen laitetiedot yhteen järjestelmään. Kaikki ylläpidossa tarvittava tieto löytyy nyt kätevästi Granlund Managerista.
Referenssi

HUSin Siltasairaalan talotekniikka mahdollistaa joustavan toiminnan

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, KSL-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

HUSin uuden sairaalarakennuksen suunnittelun perustana oli yksinkertainen ja toimiva rakenne sekä muuntojoustavuus ja energiatehokkuus.
Referenssi
Keski-Suomen Sairaala Nova

Keski-Suomen Sairaala Nova on energiatehokas ja turvallinen moderni keskussairaala

Palvelu

Energiakonsultointi, Energiatehokkuus, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Palotekninen suunnittelu, Puhdastilasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Sairaalasuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Keski-Suomen keskussairaala Novassa on energiankierrätysjärjestelmä ja innovatiivisia ratkaisuja, joilla varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuus kaikissa tilanteissa.
Referenssi
Vaasa

VILPEn tehtaalle maalämpövoimala – vuosittaiset päästöt vähenevät 330 tonnia

Palvelu

LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

VILPEn Vaasassa sijaitsevan Mustasaaren tehtaan hiilijalanjälki tulee kutistumaan merkittävästi, kun uusi maalämpövoimala otetaan käyttöön. Voimala lämmittää ja jäähdyttää rakennuksen ja…
Referenssi
Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki vaati paljon talotekniikalta

Palvelu

Kiinteistökehitys, Korjaussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu

Toimiala

Hotellit ja ravintolat

Granlundin kokeneet LVIA-suunnittelijat olivat mielenkiintoisen haasteen edessä, kun yksi Helsingin rautatieaseman tunnettu maamerkki saneerattiin maailmanluokan hotelliksi. VR:n entinen pääkonttori sisältää…
Referenssi
Espoo

Derby-yrityspuiston ympäristösertifiointi ja talotekniikkasuunnittelu

Palvelu

Ympäristösertifioinnit, Energiakonsultointi, LVI-suunnittelu, AV- ja esitystekniikan suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Rakennusautomaatiosuunnittelu

Tarjosimme laaja-alaista talotekniikkaosaamista ja ympäristösertifiointeja Derby Business Parkille Espoossa. Modernissa yrityspuistossa sijaitsevat sekä SRV:n että Siemensin pääkonttorit.
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Tarjouspyyntö rakennusautomaatiosta

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Mitä tietoa etsit?