Hyppää sisältöön
PalvelutTalotekniikkasuunnittelu

Talotekniikkasuunnittelu

Laadukas talotekniikkasuunnittelu varmistaa rakennuksen hyvät olosuhteet. Autamme sinua parantamaan sekä rakennuksesi että sitä käyttävien ihmisten turvallisuutta, terveyttä ja tuottavuutta.

Talotekniikka toimii kiinteistön hermokeskuksena

Talotekniset järjestelmät, kuten LVI, sähkö ja rakennusautomaatio huolehtivat rakennuksen toimivuudesta ja turvallisuudesta. Älykkäillä talotekniikan ratkaisuilla ja talotekniikkasuunnittelulla autamme sinua kehittämään rakennuksia, jotka toimivat energiatehokkaasti niiden koko elinkaaren ajan. Toimivalla talotekniikalla varmistamme, että sisäolosuhteet ovat miellyttävät ja terveelliset.

Talotekniikkasuunnittelumme vastaa tavoitteisiisi

Haluatko panostaa energiatehokkuuteen ja vastuullisuuteen? Ohjaako kustannustehokkuus valintojasi? Tunnistamme tarpeesi, ja haemme yhdessä oikeat vaihtoehdot niiden pohjalta. Hyödynnämme automaatiota ja Smart Building -sovelluksia rakennuksen käytön ja käyttäjäkokemuksen parantamisessa. 

Kiinteistön energiatehokkuutta tuemme esimerkiksi skaalautuvilla energiaratkaisuilla ja innovatiivisella energiankierrätyksellä. Energiatehokkuushankkeissa vastaamme koko prosessista energiansäästöpotentiaalin kartoituksesta aina toimenpiteiden suunnitteluun ja seurantaan.  

Talotekniikkasuunnittelumme on aina askelen edellä

Autamme tekemään rakennuksista yhä vastuullisempia ja tuottavampia. Toimimme kumppaninasi kaikissa talotekniikkasuunnittelun palveluissa – LVI-suunnittelusta ja sähkösuunnittelusta rakennusautomaatioon, tele- ja turvasuunnittelusta palontorjuntaan ja kylmätekniikkaan.  

Olemme mukana talotekniikka-alan kehittämishankkeissa, ja viemme alaa määrätietoisesti eteenpäin. Innovaatio- ja kehitystoimintamme tuottaa uusia ratkaisuja, jotka hyödyttävät liiketoimintaasi.  Varmistamme, että meiltä löytyy aina uusinta tietoa talotekniikasta ja järjestelmistä sekä erilaisista hanketyypeistä ja toteutusmalleista kuten allianssi- ja projektinjohtohankkeista.

Fiksu talotekniikkasuunnittelu huomioi käyttäjän tarpeet  

Suunnittelemme tekniset järjestelmät niin, että ne lisäävät käyttäjien viihtyvyyttä ja helpottavat heidän arkeaan. Autamme luomaan rakennuksen käyttäjille lisäarvoa, joka näkyy myös tuottavuudessa.

Fiksun talotekniikan avulla esimerkiksi valaistuksen ja ilmanvaihdon automaattinen ohjaus toimii joustavasti. Huolehdimme, että rakennuksen käyttäjillä on mahdollisuus vaikuttaa rakennuksen toimivuuteen ja viihtyisyyteen niin tiloissa tekemillään valinnoilla kuin sujuvan palautteenannon kautta.

Valjasta talotekniikan data elinkaaren hallintaan

Ajantasaisen tiedon avulla johdat kiinteistöä yhä tehokkaammin. Osana talotekniikan suunnittelua varmistamme, että kiinteistön data virtaa digitaalisesti aina suunnitteluvaiheesta rakentamiseen ja kiinteistön ylläpitoon

Digitaaliset palvelumme ovat tukenasi koko kiinteistön elinkaaren ajan. Viemme laitetiedot ja kiinteistödatan suoraan kiinteistöjohtamisen ohjelmisto Granlund Manageriin, jolloin siirtyminen kiinteistön käyttö- ja ylläpitovaiheeseen sujuu saumattomasti. Oikein mitoitettu ylläpito näkyy asiakastyytyväisyyden kasvuna ja kiinteistön energiatehokkuuden parantumisena.

Tutustu talotekniikkasuunnittelun referensseihimme

Tampere

Hyvä yhteistyö varmisti vaativan TAYS psykiatrian uudisrakennushankkeen onnistumisen

Palvelu

Sairaalasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Sähkösuunnittelu, LVI-suunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

TAYS psykiatrian uudisrakennus vastaa tarkasti asiakkaiden ja henkilökunnan tarpeisiin. Onnistuneen lopputuloksen varmisti hyvä yhteistyö tilaajan, käyttäjien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa.
Referenssi

Kokkolan Urheilupuistosta tulossa energiatehokkuuden edelläkävijä

Palvelu

Energiasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Urheilu

Kokkolan Urheilupuiston työmaa lähtee näyttävästi käyntiin allianssin voimin helmikuussa 2024. Luvassa on energiamielessä erittäin jännä kokonaisuus.
Referenssi
Kajaani

LUMI on maailman energiatehokkain ja ekologisin supertietokone

Palvelu

Datakeskussuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Datakeskukset

Pohjois-Suomen olosuhteet luovat täydellisen ympäristön energiatehokkaalle, toimintavarmalle ja elinkaarikestävälle datakeskukselle. LUMIa ympäröivä talotekniikka kestää konesukupolvelta toiselle.
Referenssi

Vahva luottamus on CSC:n kumppanuuden tukijalka

Palvelu

Arkkitehtisuunnittelu, Rakennesuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto

Toimiala

Datakeskukset

CSC solmi Granlundin kanssa uuden puitesopimuksen, joka kattaa datakeskusten suunnittelun, konsultoinnin ja rakennuttamisen. Yhteistyötä on tehty yli 20 vuotta.
Referenssi
Kuopio

KYS Uusi Sydän: Allianssimalli näyttää kyntensä 200 miljoonan sairaalahankkeessa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Palotekninen suunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

Kuopion suuri sairaalahanke KYS Uusi Sydän päätettiin toteuttaa allianssimallilla. Se oli onnistunut päätös, sillä hanke on edennyt aikataulussaan ja alle…
Referenssi
OYS 2030
Oulu

Allianssimalli tuo Oulun yliopistollisen sairaalan uudistumiseen ketteryyttä

Palvelu

LVI-suunnittelu, Sähkösuunnittelu, Tele- ja turvasuunnittelu, Talotekniikkasuunnittelu, Rakennusautomaatiosuunnittelu, Valaistussuunnittelu

Toimiala

Sairaalat ja terveydenhuolto

OYS 2030 -uudistamisohjelma on hyvässä vauhdissa. Oulun yliopistollisessa sairaalassa otetaan käyttöön huippuälykästä tekniikkaa ja valmistaudutaan samalla tekoälyn hyödyntämiseen.
Referenssi
Kuopio, Savonlinna

Luken erikoiskasvihuoneessa tutkimustyö asettaa ehdot tekniikalle

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Teollisuus

Luonnonvarakeskuksen Savonlinnan tutkimusyksikössä syntyy tietoa, jolla edistetään metsien terveyttä ja kasvua. Parahiksi kasvukauden kynnyksellä valmistuneessa erikoiskasvihuoneessa hallitaan tarkkaan lämpötilaa, ilmankosteutta…
Referenssi
Helsinki

Elinkaari- ja allianssikouluihin suunnitellaan kestävää tekniikkaa

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Ympäristösertifioinnit

Toimiala

Koulut ja oppilaitokset

Granlundin suunnittelijat varmistavat elinkaari- ja allianssikouluissa hyvät sisäolosuhteet, energiatehokkaat järjestelmät ja elinkaarikestävät materiaalivalinnat. Myös talotekniikan huollettavuutta mietitään jo suunnittelun aikana.
Referenssi
Helsinki

Hartela ja Granlund loivat yhdessä talotekniikan kumppanuusmallin

Palvelu

Talotekniikkasuunnittelu, Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Talotekninen hankekehitys

Toimiala

Teollisuus

Hartela varmistaa kohteidensa talotekniikan onnistumisen uudenlaisella kumppanuudella Granlundin kanssa. Aikataulu-, laatu- ja vastuullisuustavoitteet on määritelty tarkkaan.
Referenssi
Joensuu

Enon seurakunta sai energiatehokkaan seurakuntatalon

Palvelu

Talotekninen rakennuttaminen ja valvonta, Toiminnan varmistaminen ja käyttöönotto, Talotekniikkasuunnittelu

Toimiala

Kulttuuri ja rakennushistorialliset kohteet

Moderni energiatehokas rakennus on parhaimmillaan kuin huippuunsa viritetty kone – kunhan kaikki toimii tismalleen niin, kun on suunniteltu. Enon seurakuntatalon…
Referenssi

Löydä lähin Granlund-toimipaikka ja yhteyshenkilö

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.

Mitä tietoa etsit?