Hyppää sisältöön
ToimialatEnergiayhtiöt

Energiayhtiöt

Autamme kumppaneitamme ymmärtämään energialiiketoiminnassa tapahtuvaa muutosta ja tekemään ratkaisuja, jotka takaavat energiayhtiöiden kilpailukyvyn nyt ja tulevaisuudessa.

Energiayhtiöillä on tärkeä rooli muuttuvassa markkinassa

Energiayhtiöt ovat perinteisesti tuottaneet energiaa ja siirtäneet sen kiinteistöihin kaukolämpö-, kaukojäähdytys- ja sähköverkkoja pitkin. Nyt energiantuotannossa on meneillään murros. Kiinteistöjä omistavat yritykset ja kotitaloudet voivat jo nyt tuottaa itse energiaa ja myydä ylijäävän energiansa energiayhtiöille. Energia liikkuu molempiin suuntiin ja jatkossa kuka tahansa voi tuottaa, varastoida ja myydä energiaa.

Perustellut ratkaisuvaihtoehtomme helpottavat päätöksentekoa

Tarjoamme konsultointi- ja suunnittelupalveluita, jotka perustuvat laaja-alaiseen tietoon ja kokemukseen uusista energiaratkaisuista ja toimivista liiketoimintamalleista. Huomioimme ratkaisuissamme aina asiakkaan tavoitteet, olipa kyseessä sitten hiilineutraaliuskonsultointi, vastuullisuuspalvelut tai energiasuunnittelu. Oikeanlaiset ja oikein mitoitetut ratkaisut auttavat pienentämään hiilijalanjälkeä ja elinkaarikustannuksia koko energiajärjestelmässä.

Haluamme olla kiinteistö- ja energiasektoria yhdistävä osaaja, joka auttaa eri osapuolia tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä.

Ville Reinikainen, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Granlund

Kumppanuudella kutistat hiilijalanjälkeä

Kiinteistöjen ja energiayhtiöiden yhteistyö ratkaisee, miten paljon hiilijalanjälki pienenee tulevina vuosina niin kiinteistöissä kuin energia-alalla. Vaikka toimimme energiahankkeessa energiayhtiön edustajana, ymmärrämme myös toisen osapuolen, kiinteistönomistajan, näkökulman.

Kyse on ennen kaikkea uudenlaisen kumppanuuden ja yhteisymmärryksen rakentamisesta. Yhdessä on mahdollista vähentää esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden kulutusta koko energiajärjestelmässä.

Alueellinen energiaratkaisu on mahdollisuus energiayhtiölle

Uusissa alueellisissa energiaratkaisuissa perinteiset kaukolämpö- ja kaukojäähdytyssopimukset eivät toimi, sillä energiaa halutaan kierrättää älykkäästi kysynnän ja tarjonnan mukaan. Alueelliset energiaratkaisut ravistelevat markkinoita mutta luovat samalla uusia mahdollisuuksia.

Alue-energiaratkaisuissa on yleensä vain voittajia, ja asiantuntijamme auttavat löytämään ratkaisuja, jotka tyydyttävät sekä energiayhtiötä että kiinteistönomistajaa. Samalla säilytämme ja jopa syvennämme kumppanuuttamme asiakkaiden kanssa.

Vankka osaamisemme on energiayhtiön etu

Hyödynnämme vuosikymmenten kokemusta ja laaja-alaista osaamistamme energia-alalta energiayhtiökumppaniemme eduksi. Autamme esimerkiksi investointien arvioinnissa ja hinnoittelussa. Tuomme myös kiinteistöosaamistamme energiayhtiöille ja voimme hyödyntää sitä tarjousprosessien tukena.

Tarjoamme edelläkävijän asiantuntemusta monipuolisesti tarpeen mukaan esimerkiksi uusissa lämpöpumpputeknologioissa tai maalämpöratkaisuissa, megawatti- tai kiinteistökokoluokassa. Meiltä löydät vahvaa osaamista myös vaativampiin projekteihin kuten kaukolämpöjärjestelmien tuotannon hiilineutraaliustiekarttoihin, hybridienergiajärjestelmiin ja optimointitehtäviin sekä kokonaisenergiaratkaisujen nopeatempoisiin tarjousprosesseihin.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme

Teemu Salonen

Osastonjohtaja, kestävä rakentaminen
Granlund Oy

Ville Reinikainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja
Granlund Oy

Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?

Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.

Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi

Tilaa uutiskirjeemme

Ole ensimmäisten joukossa kuulemassa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä

Mitä tietoa etsit?